Магията на коледния дух

Коледният дух пази в себе си много тайни за истини, които могат да преобразят в положителна посока до неузнаваемост всеки един човек. Това е празник, който е забулен под шапката на комерсиализацията, но ако се вгледате по-надълбоко в него ще откриете многобройни зрънца истина, които са като пътеводители в живота ни. Всяко зрънце пази в себе си мъдрост за смисъла на живота. Огледайте се и вижте колко забързан живот живеят всички около вас. Сякаш задачите са много повече отколкото е времето нужно за тяхното изпълнение и така хората все не могат да смогнат със своите задължения. Толкова много бързаме, че понякога забравяме за истинските и стойностни неща в живота. Коледа е празник, който може много да ни научи, стига да се вгледаме по-надълбоко в него.

Коледа не е обикновен ден като всички останали. Това е период от годината, когато доброто ескалира, ден който ни напомня, че силата на вярата е огромна и е способна да сътворява чудеса. Тези, които истински вярват, са способни да свалят всички ограничения на съзнанието, които обличат едно събитие като невъзможно и със своята силна вяра го превръщат във възможно. Това е магията на Коледа! Напомня за силата на вярата и на какво е способна тя. Ако хората за миг си спомнят за това, каква мощ носи вярата в себе си, тогава биха се замислили много за това, в какво вярват и в какво не, защото със своята вяра хората създават реалността в живота си.

Коледа е ден, в който семействата се обединяват и сплотяват, подсказвайки на хората, че всички сме част от едно цяло и е нужно отново да станем единни. Илюзията и наслоената негативна енергия в пространството около нас така е разединило хората, че връзката помежду ни е изтъняла многократно. Всичко живо по земята сме част от едно цяло, наречено колективно съзнание. Земята като жив организъм, природата, растенията, камъните, водата, хората и всичко живо населяващо земята участва в единната кристална решетка, която е изградена от всички нас. За да ви е по-лесно да си го представите се вгледайте по-надълбоко в себе си и така ще преоткриете света вън от вас. Тялото на човек е изградено от милиарди живи организми, които вкупом заедно, обединени в едно, образуват нашето тяло. Когато се появи проблем в някой орган или клетки това дава реакция на цялото ни тяло, което е дом на нашата душа. По абсолютно същия начин ние всички сме част от едно колективно съзнание. Съумеем ли да се обединим и да изгладим всички различия помежду си, тогава светът ще се промени към по-добро.

Коледа е ден, който показва, че доброто винаги се оценява и възнаграждава с дарове, докато лошото не. Във вселената съществува неограничено количество енергия. Тя е толкова много, че е трудно нашето съзнание да си го представи. Когато ние използваме вселенската енергия, ние я пропускаме през себе си с положителен или с отрицателен знак, според това до каква степен сме се научили да работим с нея. В живота ежедневно трупаме опитност в това как с енергията да боравим и да я използваме по възможно най-добрия начин. Една енергия, когато бъде използвана добронамерено и с любов, тя се мултиплицира многократно, но когато бъде използвана недобронамерено, тя се пилее. Именно затова злата сила търпи огромни липси на енергия и има нужда да се захранва с енергията на други същности. Коледа напомня за това по един прекрасен начин. Добрите деца получават подаръци, а лошите не.

Коледа е ден, в който хората стават по-добри и разтварят сърцата си за любовта, за тази любов, която е чиста и безусловна, даваща без да очаква нищо в замяна, правейки хората щастливи и жизнерадостни. Чистата безусловна любов не търпи никакви ограничения и условия. Когато тя извира от сърцето на човек, тогава той е готов въпреки всичко да прави добро и да дава най-доброто от себе си, без да очаква нищо в замяна, защото знае, че любовта и добрите дела винаги се възнаграждават. Коледа напомня за добрината, която всеки един носи в себе си. По Коледа хората стават милостиви. В своята същност всеки един човек е добър и носи доброто в себе си. Лошите хора имат огромни дупки в сърцата си от липса на любов. Ако те бъдат запълнени доброто в тях отново ще се възроди и с пълна сила то ще огрее света около тях. За миг се спрете и се вгледайте в себе си, насочете вниманието си към своето сърце и усетете какво седи зад тази човешка обвивка. Всеки един носи доброто в себе си, защото по природа то е заложено в нас. Няма нищо по-хубаво от това да споделяш добрината си с любов, защото така тя се мултиплицира и връща с пълна сила към нас. Никога не забравяйте, че каквото посеете това и ще пожънете. Разтворете сърцата си и споделете своята любов и добрина със света, защото ние всички имаме нужда от нея.

Коледа не е обикновен празник. Той носи със себе си послание за цялото човечество, което сякаш напоследък е забулено и комерсиализирано, и превърнато в бизнес. Коледа е ден, който ни напомня за истинските и стойностни неща в живота. Нека се спрем за миг от забързаното ежедневие и се вгледаме в тях, припомняйки си, че и най-големите ни проблеми не са толкова важни, колкото е важно това хората да бъдат обединени, да са добронамерени един към друг и с любов да изживеят живота си заедно сътворявайки безброй чудеса. Пожелавам ви в сърцето си истински коледния дух да усетите и с любов да го споделите с останалите, защото и най-голямата любов, ако не е споделена, тя би била нещастна.

МОЛЯ ВИ, СПОДЕЛЕТЕ ТОВА ПОСЛАНИЕ ДО ВСИЧКИ СВОИ ПРИЯТЕЛИ. НЕКА КОЛЕДНИЯТ ДУХ ДОСТИГНЕ И ДО ТЕХНИТЕ СЪРЦА. БЛАГОДАРЯ ВИ!

26.11.2013г.
"Shirinan"

Коментари  

#2 iren dodova 29-01-2016 20:06
Blagodarja za vulshebstvoto i Liubovta, strujashti ot dumite ti, Shirinan.....to lkova toplota, zagrijenost, dobrota i jasnota na edno mjasto! Izcialo me potopi otnovo v magijata na Koleda.....prek rasno....Blagod arja ti ot surce! :-)
Цитиране
#1 Daniel Peshev 16-12-2013 09:44
Благодаря за тези всеизвесни истини, поднесени с толкова обикновени думички итолкова лесно разбираеми за всички! :-)
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови