Добри въпреки всичко

Време е хората да си спомним, че в своята сърцевина всеки един човек е добър. Нека спрем да се разделяме, да се обвиняваме и да се настройваме едни срещу други. Това само ни разделя и ни прави слаби. Промените, които предстоят, изискват от нас много и за да се справим е нужно да бъдем единни. Нека спрем да позволяваме на външните фактори да ни разделят и разединяват, и позволим на сърцата ни да се разтворят за света такъв, какъвто е, без да го съдим и да се мъчим да го променим според своите виждания и идеал. Нека променим себе си и със своя пример променим света. Силата е в нас и колкото повече напредваме с изглаждането на различията помежду си, толкова по-силни ще ставаме от единството ни.

Толкова много хора говорят за това, че искат светът да стане по-добро място за живеене, а колко са тези, които със своите дела и личен пример показват пътя към светлината? Нека заедно извървим този път, учейки се едни от други, учейки се да бъдем добри един към друг, без да таим злоба и омраза. Нека не позволяваме на нашето черно минало да почерни и бъдещето ни. Нека се научим да Благодарим и да Прощаваме. Ние сме тези, които избираме какви да бъдем, не някой друг, а самите ние. Ние сме тези, които контролираме собствения си живот и изборът, какви да бъдем, е изцяло в нашите ръце. Външните фактори, които целят да разединят човечеството и да замъглят добрите ни сърца не са малко, но винаги крайният избор е в нашите ръце, това дали да бъдем добри, въпреки всичко, без да позволяваме на живота да ни промени.

Представете си един свят, в който всички сме единни, добронамерени един към друг. Заедно, творейки света, водени от нашите сърца, а не от желанието за лично забогатяване и изгода, свят, в който сме се отърсили от желанието да бъдем повече от останалите и сме осъзнали, че всички сме създадени от Отеца Създател, влагайки в нас толкова много сила, че е невъзможно тя да бъде измерена и сравнена. Всеки носи в себе си уникален и несравним заряд, частица от Господ, който го прави неповторим. Започнем ли да се сравняваме, това е все едно да се опитаме да сравним кой е по-добър, художникът или дърводелецът. Всеки е най-добрият в това, за което е създаден и не бива да позволяваме на илюзията, че сме сравними, да ни разделя. Ние сме несравними, всеки тежейки на своето място и светейки със своята светлина. Ако всички светлини бяха еднакви, тогава светът би бил еднообразен.

Нека се научим да приемаме себе си такива, каквито сме и да се научим в хармония със себе си и заобикалящия ни свят да заживеем. Представете си всеки човек като частица от Перпетум мобиле, Когато сме разединени, ние сме несъвършени, но когато сме обединени образуваме един съвършен механизъм, който е способен да сътвори всички наши мечти. Заедно можем да променим света към по-добро, а това, дали ще го направим, зависи изцяло от нашия личен избор.

Не са малко външните фактори, които пречат на човек да бъде добър. За тези, които ми се доверяват, могат да използват моите книги като помощно средство по своя път на развитие. Благодаря ви!

Коментари  

#2 iren dodova 30-08-2015 20:03
Blagodarja ti' Shirinan, za ogromnijat zarjad, s koito nasishtash vsjaka svoja duma, fraza, kniga i meditacija on-line!
Цитиране
#1 Теодора Костова 27-09-2014 18:21
Здравейте,радва м се че ви намерих преди около един месец.Не мога да изрзя с думи това което ми давате.Мога само да благодаря за всичко.
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови