Изграждане и прекъсване на енергийна връзка с човек

Човешките взаимоотношения на земята са едни от най-сложните уроци към които душите ни са се устремили да усвоят. Много често ни се случва да изграждаме и прекъсваме енергийни връзки с някой човек, за да можем да задълбочим взаимоотношенията си помежду си или да ги прекъснем, за да продължим свободни по пътя си към нови хоризонти.

Изграждане на енергийна връзка с друг човек
На духовно ниво всички души са взаимно свързани, защото са произлезли от едно и също нещо, а именно от любовта на Бог. На земен план душите остават енергийно свързани, но условията за живот и материалната обвивка (човешко тяло), което душата обитава, отслабва тази връзка. Именно затова е нужно да се научим осъзнато да изграждаме и засилваме енергийната си връзка с останалите хора по земята. Когато една връзка бъде изградена, тогава двамата души започват да си оказват много силно влияние помежду си. Взаимно започват да се усещат и да живеят като едно цяло. Уменията, опитът и знанията се предават по телепатичен път и така неосъзнато за човешкия ум внезапно придобиваме нови знания и умения, които преди това не сме владеели. Това се дължи на изграждането на енергийна връзка с друг човек.

За пример вземете семейните връзки. Когато в едно семейство цари хармония и любов, която подхранва и подържа силна енергийната връзка помежду им, тогава качествата и уменията на всеки един поотделно се проектират върху цялото семейство. Това важи само в случаите, в които в семейството царят хармония и баланс, подплатени с любов, защото ако съществува омраза и негативна енергия помежду им тя има силата да затлачи енергийната връзка помежду им. Това е причината злото на глобално ниво да се стреми да държи хората разединени, защото в противен случай, ако хората съумеят да се обединят в едно цяло, изградено и подплатено с любов, тогава всички хора със своите качества, умения и опит ще се допълнят и проявят в едно съвършено проявление на Бог, през всеки един от нас.

Хората неосъзнато изграждат енергийни връзки помежду си всеки път, когато излъчват любов и благодарност един към друг. Тайната на изграждането на енергийна връзка е в любовта. Тя е нещото, което ни обединява в едно. Тя е общото във всеки един от нас, ние всички произлизаме от нея и тя ни свързва както в духовния свят, така и тук на земята. Ако искате да изградите осъзнато и целенасочено енергийна връзка с друг човек, тогава подходете с любов към него. По пътя си ще срещнете много изпитания, породени както от многобройните енергийни товари, които хората носят в себе си, така и от злонамерени енергийни същности, които целят да държат хората разединени, защото в противен случай, ако се обединим и станем силни, тогава няма да могат повече да ни манипулират и източват енергийно.

Всички тези изпитания са целенасочено създадени от Бог, които целят да тестват умението ни да излъчваме любов, въпреки всичко, защото ако няма изпитания, които да подлагат на изпитания любовта вътре в нас, тогава няма как да я опознаем и да се научим да си служим с нея. Не веднъж съм се прекланял пред Бог за това, как всичко е сътворено толкова съвършено и красиво. В книгата „Моят път към духовно просветление“ споделих още много примери, които описват съвършенството на Бог в неговите творения.

Техника за изграждане на енергийна връзка с друг човек - Можете да подпомагате процеса на изграждането като мисловно визуализирате как сърцата на двамата (или ако са повече души, от сърцата на всички) са свързани с енергиен лъч енергия, който си представяйте как с всяка следваща практика свети все по-ярко и наситено със седемте цвята на дъгата. Заедно с това изказвайте намерения, Божията любов и светлина да се влеят в изграждането и поддържането на неразрушима енергийна връзка помежду ви, която да ви помага през целия живот. Насочвайте концентрирано любовта си към „Човека Х“, като го благославяте с всичко, което сърцето ви нашепва в този момент. Накрая на практиката изкажете благодарност на душата спътник във вашия живот, че е избрала да изгради енергийна връзка с вас и по този начин взаимно да се подпомагате през целия си земен живот. Веднъж изградена енергийна връзка, вие може да се намирате в различни части по света, но на енергийно ниво ще се усещате и ще си оказвате влияние един на друг.

Прекъсване на енергийна връзка с друг човек
Това се налага, когато сме изградили силна енергийна връзка между двама души и в последствие пътищата на съвместен живот и интереси са се променили рязко. Това се случва много често сега с хора, които продължават да живеят негативно, а ние в същото време сме избрали да се развиваме и да вървим по духовен път. Така връзката със старото ни обкръжение е като котва, която ни пречи да вървим свободно по пътя на светлината и любовта. Също така, много често се случва, когато двама души, независимо дали са приятели или любовна двойка, се разделят и след това продължават да си оказват влияние на енергийно ниво. Това пречи и на двамата да навлязат нови хора в живота им. В такива моменти, когато осъзнато не сме избрали да продължим пътя си с някой човек, е по-добре да прекъснем енергийната си връзка с него, за да спре да ни оказва влияние в живота и така да освободим място за нови хора да навлязат в обкръжението ни.

Сега много хора вървят трудно по своя път, защото са обременени от много тежки енергийни връзки, които непрестанно ги дърпат назад и им пречат да продължат да вървят по пътя си. По този начин негативното мислене, слабости и енергийни товари на хората, с които сме свързани, се проектират и в нашия живот. За да се освободим от тях е нужно осъзнато да прекъснем енергийната си връзка с хората, които ни влияят негативно. За целта използвайте следващата техника.

Техника за прекъсване на енергийна връзка с друг човек - Затворете очите си и се отпуснете, представете си как седите един срещи друг. Вижте енергийната връзка, която ви свързва. Ако тя ви оказва негативно влияние, тогава си я представете изцапана с тъмни петна. Сега изкажете намерение: „Нека Божествената енергия и чиста безусловна любов да потече през мен и да прегори всички енергийни връзки, които ме свързват с „Човека Х“. Вижте как от вашето сърце се завихря любовта на Бог, протичаща през вас и се насочва концентрирано към „Човека Х“. Много често негативните енергийни връзки са вкоренени благодарение на енергийни товари от трудните моменти през съвместния ви живот. Представете си как любовта преминава през енергийния товар и прегаря всички тъмни наслоявания, докато не ги прегори всички и ярък лъч сноп светлина се влее в сърцето на „Човека Х“. Когато успеете да видите и почувствате как любовта ви се влива в сърцето му, е време да изкажете благодарността си за целия съвместен извървян път и за всички уроци, на които той/тя ви е научил/а. Благодарете и простете за раните, болката и дискомфорта, които той ви е причинил и изкажете ясно и категорично, че сте готови да продължите живота си освободени от енергийното влияние на „Човека Х“. Сега вижте как енергийната връзка трансформира от Божията любов, протичаща през вас в този миг се изпарява, сякаш никога преди това не е съществувала. Благодарете отново на душата, с която прекъснахте енергийна връзка и я благословете с любовта си и всичко, което идва от сърцето ви в този момент.

Повече информация за прекъсване и трансформиране на енергийни блокажи, товари и енергийни връзки с други хора може да прочетете в книгата „Пътеводител за духовно развитие“.


Препоръчани книги:

    

Коментари  

#4 Reyhan 12-08-2021 07:28
Tirsa .dama s koqto dasi spodelim jivota do starini
Цитиране
#3 Galina 11-10-2019 17:17
А как стоят нещата между духовен учител и ученик? Правила съм много опити за прекъсване на енергийната връзка, но ефекта е нетраен. Отначало си мислех, че си въобразявам, но тази енергия е много силна и дори странични хора я забелязаха. Той ме посещава дори на сън.
Благодаря
Цитиране
#2 maria1186 19-02-2019 19:31
Хубава статия :) Благодаря :)
Смятате ли, че когато някой ни обсъжда, коментира създава енергийни връзки с нас, информацията, която споделяме с другите за нас тя също ли създава енергийни връзки?
Достатъчно ли е да споделяме дори и най обикновени неща само с отбрани хора, за да си спестим нежелано енергийно обременяване?
Цитиране
#1 Даниеля. 30-03-2018 23:54
Здравейте.Много хубаво четиво.
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови