Заедно можем да направим Света по-добро място за живеене!

Товарът, който носим заедно с нас където и да отидем

  • Категория: Книга 2
  • Посещения: 9073

“Един човек живее от дълги години в селската си къща далеч от града. Животът му до момента протича тихо и спокойно, наслаждавайки се пълноценно на всеки изминал ден. Сърцето му било чисто и неопетнено, позволявайки му да съзре истинската красота на живота, без нищо да я замъгли. Един ден му се наложило да замине за града. Там той отседнал на квартира. През периода на престой в града бива нападнат от няколко кучета. Настаняват го в болница за няколко дни, след което го изписват. Прибирайки се в квартирата, която е наел, установява, че тя е била разбита и целият му багаж е откраднат. Налага се да вземе пари на заем, за да може да се прибере в къщи, в своя любящ дом, далече от града. Прибирайки се у дома той се чувствал така, сякаш нещо е различно. Огледал се, но нищо различно не забелязал. Привидно всичко било по старому, но въпреки това, вътре в него напрежението му подсказвало, че нещо е различно. Дошло време за лягане и за първи път в живота си той посегнал да заключи входната врата на своята къща. Отново напрежението се появило, но умората го унесла и той бързо заспал. На сутринта, както обикновено, съседското куче го събудило отново със своя лай. Но този път лаят на кучето не предизвикал в него приветстваща новия ден усмивка, а напомнило за ужаса, който той изживял от нападението на градските кучета. Тогава той разбрал, че животът продължил да е същият, но той самият се е променил. Всичко, през което бе преминал, оставило травма в него, която всеки път, когато се докосвал до нея, провокирала лоши мисли и чувства в него.”

Всички ние през живота си преминаваме през многобройни ситуации, които по същия начин ни въздействат, така малко или много, ние ги трупаме вътре в нас. Съветът ми към вас е да се самонаблюдавате и откриете ли в себе си травми, които дискомфорт ви създават, се освободете от тях. Помолете пред вас да се разкрие първоизточникът на загнездилата се във вас травма и с любов към нея подходете. Колкото по-надълбоко се е загнездила травмата, от толкова повече любов се нуждае тя, за да бъде освободена и изцелена. Прощавайте, анализирайте и осъзнавайте, подхождайки винаги с благодарност към всеки осъзнат урок, който пред вас се разкрива.

Откъс от книгата "ДА ОТКРИЕШ ЩАСТИЕТО ВЪТРЕ В СЕБЕ СИ - Част от поредицата да погледнеш на живота от високо"

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

Поръчай Онлайн с възможност за безплатна доставка!

Коментари   

#2 Катя 28-12-2014 10:46
Всичко опира до УБЕЖДЕНИЯТА! Живота винаги е един и същ, но нашата убеденост прави така, че да изживяваме безкраен низ от Съмнения, Страхове, Безпокойство, Угризения, които водят да патологии на ПСИХИЧНО и ФИЗИЧНО ниво.
Да, всичко е У Б Е Ж Д ЕН И Е!
Цитиране
#1 Тони 14-12-2014 21:28
да и аз преживях такава история
и сега се опитвам да се освободя от страха си към кучета
обичам животните и преживяното няма да промени това :-)
благодаря
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови