Животът постоянно ни тества дали заслужаваме това, което искаме

Този откъс от книгата ни напомня, че живота непрестанно ни тества дали заслужаваме да получим помощ в постигането на целите ни. Представете си човек, който мечтае за огромно дърво, което ражда изобилие от ябълки. Това е неговата мечта, за която често мисли и в това няма нищо лошо, защото по този начин я захранва с енергия и подпомага нейното материализиране в настоящия момент. Но докато творим е много важно да не забравяме, че Вселената (по-висш разум) винаги ни тества дали сме готови да получим това, което искаме за себе си, за да не навредим с него както на себе си, така и на някой друг, ако получим това, което искаме преди да сме се научили да си служим с него. Представете си за момент какво би се случило с вас и с хората около вас, ако бъдете овластени със силата, за която мечтаете, преди да сте се освободили от всички свои страхове и очаквания. Когато бъдете по-силни енергийно вие може много по-бързо да сътворите във видимия материален свят своите страхове с помощта на по-големия енергиен заряд, с който разполагате и така да се озовете в собствения си кошмар.

В настоящия момент Бог е благословил този човек с млада, права и здрава фиданка на вкусна едра ябълка, която има потенциала да израсте и да ражда толкова много плодове, за колкото той самият мечтае. Какво се случва, когато ние постоянно сме потопени в своите мечти и в същото време не обръщаме внимание на това, което вече имаме в настоящия момент. Енергията ни в този случай тече към бъдещето, но когато Вселената ни е изпратила точно такава фиданка, която има потенциала, за който мечтаем, ние започваме да я приемаме за даденост и пренебрегваме, защото не е точно това, за което си мечтаем. Да, но ако не се научим да благодарим за това, което вече имаме и не започнем да влагаме енергията си в него, тогава можем много бързо да го загубим и по този начин сами да разрушим основите на своята мечта. Ако не се научим да се грижим за нашата ябълкова фиданка, тя никога няма да израсте и да ражда толкова, колкото на нас ни се иска. Това се случва често при хората, без да го осъзнават дори. Много е важно да се научим да ценим това, което вече имаме, за да сме в състояние да го захраним със своята любов и благодарност, така, че с тяхна помощ то да израсте и да се прояви в наша сбъдната мечта.

През целия път ние сме тествани дали сме готови да получим това, за което мечтаем, защото ако ние не сме в състояние да се грижим за едно младо дръвче, което не ражда все още толкова много плодове, тогава как бихме се грижили за огромното дърво отрупано с изобилие от плодове? Използвам дървото и плодовете като символ на енергията, за която мечтаем, а тя може да се прояви под всякаква форма в живота ни. Всички ние имаме различни мечти. Нужно е да разберем, че всяка наша мечта и цел носи след себе си отговорност.

Откъс от книгата:МОЯТ ПЪТ КЪМ ДУХОВНО ПРОСВЕТЛЕНИЕ - Автор: Ширинан“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

Поръчай Онлайн с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови