Защо е сътворено егото

В този откъс от книгата ще говорим за ролята на егото в сътворението. Замислете се само за миг, какво е Бог? Бог е любов, а любовта дава, закриля, грижи се и задоволява нуждите на нуждаещите се. Спомнете си за някой човек, който изразява силно любовта на Бог и вижте как той е всеотдаен и пренебрегва своите нужди, за да може да помогне на другите. Любовта сама по себе си е в основата на всяко творение, но не тя е сътворила материалните форми във Вселената, защото тя е във вечно движение и не се задържа на едно място. За да се сформира голямо количество енергия на едно място е било нужно нещо да я привлече и задържи на едно място, по подобен начин на един магнит изваден от чувал с метални стружки. Той ще привлече към себе си толкова метални стружки, колкото е неговият собствен магнетизъм.

Не знам как Бог е създал егото, но чрез неговото сътворение енергията на Бог е еволюирала в материя. Егото е пълната противоположност на любовта. То иска, стреми се да задържи повече за себе си и е готово да получи това, от което се нуждае, понякога на цената на всичко. По този начин Бог е сътворил дуалността, която е в основата на цялата Вселена. Без наличието на его цялата Вселена ще се разпадне, защото именно то ни тласка да създадем съзнателни форми, които изпълваме с енергия, докато тя не се сгъсти и прояви под формата на материя. Всъщност, материята не е нищо по-различно от сгъстена енергия. Всички съзнателни форми се сътворяват от съюза между любовта и егото, за да задоволят нуждите и желанията на енергийните същности в материалния свят. Егото само по себе си не е в състояние да сътвори нищо без любовта на Бог, защото именно тя е, образно казано, пълнежът, който изпълва формите, които егото изгражда.

Със сътворяване на егото сме били сътворени и всички ние, енергийни същности, които сме децата на Бог. Разберете, че Бог е любов. Той е във вечна хармония и не се нуждае от нищо. Тези, които имат нужди и желания, провокирани от егото, сме ние, неговите деца, които сътворихме Вселената, за да отговори на нашите нужди. Замислете се, какво представляват енергийните форми на съзнание, които сътворяват всичко материално в цялата Вселена. Нима това не са форми продиктувани от нашите желания, които са плод на нашето его?

Истината е, че Бог е чиста безусловна любов, но сам по себе си не е способен да твори материални форми. Именно затова е било нужно да бъдат създадени всички същности, в които да бъде заложено его и да са в състояние да изпитват импулса на сътворението. А какво представлява сътворението? То е изграждане на съзнателни форми, които с електромагнетизма си привличат към себе си енергията на Бог, докато тя не се натрупа и прояви в плътна форма. Така чрез нас цялото се развива и еволюира. Както ние не можем без Бог да творим, така и Той не може да се развива без нас. Всички наши творения дължим на Неговата енергия любов, защото те са в основата на всяко творение. С прости думи казано, егото изгражда съзнателните форми, а любовта на Бог ги изпълва и така заедно сътворяваме материята.

Откъс от книгата:МОЯТ ПЪТ КЪМ ДУХОВНО ПРОСВЕТЛЕНИЕ - Автор: Ширинан“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

You have no rights to post comments