Всички ние творим заобикалящия ни свят

Този откъс от книгата напомня за пореден път, че хората създават събитийността в живота си. Всички сме взаимно свързани и непрестанно си оказваме влияние един на друг. Ние не сме творци само когато рисуваме, пишем, или медитираме. Правим го във всеки един миг от нашия живот, независимо дали творим осъзнато или не. В повечето случаи хората творят неосъзнато. Това е златна възможност за злото да се възползва от нашия творчески потенциал. Чрез телевизия, филми, музика и всяка друга форма на разпространение на информация, злонамерените същности насочват вниманието на хората към негативни форми на съзнание, които целят да захранят и сътворят във видимия материален свят.

Всеки път, когато гледате някой филм или четете някоя новина, си задайте въпроса: искате ли да преживеете това и в материалния видим свят? Ако отговорът е не, тогава защо захранвате такива форми на съзнание? Един човек, който вярва, че е уязвим за болести, създава модел на болест в своето съзнание. Това позволява на болестта да се прояви във видимия материален свят. Замислете се, как в последно време във филмите присъства все повече насилие, недоимък и модели на разрушение. Сега масово се рекламират лекарства. По този начин се внушава и изгражда модел на болест в съзнанието на хората. Но ако човек вярва в своя Божествен произход и съвършенство, тогава той изгражда модел на здраве, който го предпазва от всякакви заболявания.

Обръщам особено внимание на всички родители, които оставят децата си без контрол пред телевизора и компютъра. Знайте, че децата когато са малки, приемат всичко за истина. Те не се съмняват в това, което виждат. Това е причината тяхното съзнание да чертае и сътворява с лекота, това което им се внушава през екраните на телевизорите и интернет.

Откъс от книгата:МОЯТ ПЪТ КЪМ ДУХОВНО ПРОСВЕТЛЕНИЕ - Автор: Ширинан“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

You have no rights to post comments