Заедно можем да направим Света по-добро място за живеене!

Книга 1: ИСТИНАТА ЗА ПАРИТЕ (Част от поредицата да погледнеш на живота от високо)

Техники за привличане на финансова енергия

 • Категория: Книга 1
 • Посещения: 10120

Многообразни са техниките, чрез които можем да подпомогнем на енергийно ниво привличането на финансова енергия в живота ни. Колкото по-усърдно работим на енергийно ниво за привличане на финансовата енергия към себе си, толкова повече възможности и идеи за изкарване на пари в живота на практика ще ни се предоставят. Във втора глава се учихме как на практика да използваме парите, за да може да ги мултиплицираме, по възможно най-добрия начин, докато в тази глава ще разгледаме различни техники, благодарение на които ще подпомогнем привличането на повече финансова енергия към себе си.

Всяко едно нещо, което правите в живота на енергийно ниво, дава отклик във вселената. Със силата на бумеранг всичко се връща към вас по същия начин, по който сте го излъчили към вселената. Всяка наша крачка, която правим по пътя, остава следа след себе си. Има огромно значение какви са вашите мисли и действия в живота ви. Те оказват съществено влияние във всяка една сфера от вашия живот, в това число оказват влияние и на вашето финансово благосъстояние. Знаейки това можем да използваме концентрирано своята енергия, за да привлечем финансовото изобилие към себе си.

Използване на символи за привличане на пари

 • Категория: Книга 1
 • Посещения: 15317

Символите, които можете да използвате за привличане на финансова енергия в живота, могат да бъдат толкова много, че само за тях може да се напише цяла книга. Те имат различно въздействие при различните хора, защото хората по различен начин пресъздават тяхната символика в съзнанието си. С тяхна помощ можем допълнително да подпомогнем привличането на пари в живота ни, покривайки всички наши нужди, желания и цели. Ще се опитам да обясня по разбираем начин как символите могат да ни помогнат.

Представете си, че сте златар и се намирате в колата си на път за работа, където на огледалото имате закачен символ на търговски кораб, който е натоварен със злато. Самият факт, че сте златар и работата ви е свързана със злато означава, че сте запознат с финансовата стойност на златото. Поглеждайки към товарния кораб натоварен със злато в съзнанието ви ще изплува чувство за изобилие от финансова енергия, знаейки реалната стойност на такъв голям товар от злато. Излъчвайки самото чувство на изобилие към вселената това ще ви помогне да привлечете изобилието към себе си, знайте, че подобното привлича подобното.

Съвети за привличане на пари в живота

 • Категория: Книга 1
 • Посещения: 10752

Многобройни са начините и ситуациите, в които можете да попаднете, подпомагайки ви да се научите как да използвате финансовата енергия по възможно най-добрия начин. Следващите редове са есенция от извадки и обобщения от знанието предадено в тази глава, на най-важните уроци, които се учат, свързани с привличането и използването на финансовата енергия.

ЗАПОМНЕТЕ:

 • За да привлечете финансовата енергия в живота си се изисква постоянство и силна вяра, че това което правите за привличане на пари, работи;
 • Очакванията, които си изграждаме в процеса на привличане на финансова енергия действа спиращо потока енергия. Абстрахирайте се от своите очаквания и оставете вселената да подреди събитийността по възможно най-добрия за вас начин;
 • Най-добрите инструменти за мултиплициране на финансовата енергия са благодарността и любовта, която излъчвате към нея;

Загуба на пари

 • Категория: Книга 1
 • Посещения: 6872

Може би ви се е случвало да загубите пари по един или друг начин. Толкова много начини има, чрез които можем да загубим пари: те могат да бъдат откраднати, загубени на пътя, дадени на заем или пък сте направили някоя лоша инвестиция, с която сте загубили вложените пари. Загубването им може да се случи по всевъзможни начини, но въпросът е, наистина ли ние губим пари или това е един от начините вселената да възстанови баланса? Мисля, че и сами бихте могли да отговорите на този въпрос, но ако ви е трудно, ще ви помогна.

Ние имаме погледа само от сегашния живот, без да си спомняме многобройните преживявания от предишни животи, когато също сме боравили с финансовата енергия, учейки се да си служим с нея, по същия начин както се учим и сега. Докато сме вървели по пътя на самоусъвършенстване с боравене на финансовата енергия не винаги сме я използвали по най-добрия начин, което е образувало карма, която в настоящия живот може да сме взели да отработим (като по този начин се освободим от нея). Това е така наречената карма, която ни помага да възстановим баланса и да научим уроците, които не сме успели да усвоим в предишни животи, тласкайки ни към развитие, освобождение и самоусъвършенстване.

Спестяване на пари

 • Категория: Книга 1
 • Посещения: 7314

В повечето случаи спестяването на пари има отрицателно влияние относно привличането към нас на по-голям поток от финансова енергия. Никога не забравяйте, че нашето бъдеще се гради в настоящето, а самото настояще сме изградили в нашето минало. Когато заделяме пари за така наречените “черни дни”, ние даваме сигнал на вселената, че имаме предостатъчно пари, дори в излишък, който трупаме за период, когато няма да имаме достатъчно пари. Как мислите, че вселената би разпознала тази наша постъпка? С нашето действие ние й показваме, че парите ни стигат, дори ни остават в излишък и освен това, ние го правим с намерение да имаме спестени пари за период, в който няма да имаме достатъчно пари. По този начин ние проектираме нашето бъдеще да бъде дори по-бедно от настоящето, а едва ли някой би искал точно това.

Финансовата енергия обича движението. Тя се стреми към развитие и по нищо не се различава от нас. Направете си експеримент и стойте дълго време затворени на едно и също място без да предприемате нищо ново в ежедневието си. Усетете как се чувствате и ще може да разберете как се чувстват парите когато са в застой. Когато ние сме в застой и дълго време душата ни не учи нищо ново, това ни измъчва и предизвиква в нас силен дискомфорт, който може да доведе до болестно състояние и дълбока депресия. Същото се случва и с парите, като по този начин спираме тяхното развитие. За да се развиват те също като нас имат нужда от движение, а за да са в движение е нужно да ги пускаме отново и отново в обръщение с вярата, че ще се върнат отново към нас, мултиплицирани и обогатени от изминалия път.

Напътствия за използване на финансовата енергия в живота

 • Категория: Книга 1
 • Посещения: 9148

Животът е едно голямо училище, което започва с първия дъх, стартирайки нашата програма живот и завършва с последния дъх, с който душата напуска земното тяло. Преди да слезем тук на земята всяка една душа си съставя план програма за живот, в която планира какви уроци да усвои в предстоящото превъплъщение и от какъв излишен товар, натрупан от предишни животи, да се освободи. В тази глава ще разгледаме уроците, които душата планирано учи, свързани с финансовата енергия на материално ниво. За тяхното пълноценно усвояване душата посвещава много животи, в които изучава силата, възможностите и потенциала на финансовата енергия.

Силата, която се корени във финансовия поток, е много голяма, а това как ще бъде използвана тя, зависи изцяло и единствено от личния избор на всеки докоснал се до нея. Тази книга цели не само да ви научи как да привличате и завихряте парите в своя живот, а също така цели и да ви подтикне да разтворите сърцата си и с помощта на финансовата енергия да започнете да посявате своите добрини, помагайки по този начин както на останалите, така и на себе си. Важно е за хората да си спомнят, че както всички клетки от нашето тяло образуват единен съвършен организъм, наречено физическо тяло, така и всички ние заедно, обединени в едно, образуваме единно съзнание, което притежава огромен потенциал. Това единно съзнание сега е нарушено, защото ние самите не сме единни. Добрата новина е, че човечеството се е устремило да възстанови хармонията помежду си. На пръв поглед не изглежда така, но не всичко е такова, каквото изглежда. За това вече съм писал в книгата “ЖИВОТ НА СВЕТЛО”.

Какъв е смисълът на парите?

 • Категория: Книга 1
 • Посещения: 4508

Смисълът на парите е такъв какъвто самите ние сме вложили и продължаваме да влагаме в тях. Финансовата енергия не се различава много от останалите видове енергия, в същината си е любов, а това как сме я кръстили, показва посока, към която сме я насочили. Всъщност винаги когато използвате божествената енергия и чиста безусловна любов, знайте че това е основната градивна частица на цялата вселена. За да ни е по-лесно да разграничаваме енергийните потоци, ние сме и дали имена, като финансова енергия, енергия за любов, за здраве, за късмет и т.н. Наименованието показва посоката, към която сме насочили божествената енергия любов, за да ни подпомага в живота.

Какво е бъдещето на парите?

 • Категория: Книга 1
 • Посещения: 9866

В бъдеще парите няма да имат такава голяма роля в живота на хората, каквато имат те в този момент, защото способностите на хората ще се развиват и постепенно всеки човек ще започне да отключва все повече своя вътрешен потенциал. Разгръщайки своята палитра от умения хората постепенно ще откриват нови начини за запазване баланса между взел и дал. Все по-лесно ще им е да си набавят всичко, от което имат нужда в живота, с помощта на своята енергия, но за да се случи всичко това е нужно първо хората да се научат да боравят с енергията - не само с финансовата енергия, а с целия океан от енергия, в който всички ние сме потопени и живеем. Но докато се случи всичко това, което е част от еволюционния процес, тук и сега, ние сме потопени в условия на живот, където финансовата енергия оказва значима роля в нашия живот. Изправени сме пред избор, дали да чакаме период, в който парите няма да оказват такова голямо значение в живота ни или да съберем смелост и да се научим да боравим с финансовия поток така, че да го привличаме в изобилие към нас. 

Замислете се какъв процент от трудностите, с които се сблъскват хората в своето ежедневие, са породени именно от липсата на пари. Преодоляването на всички тези трудности коства много енергия, която би могла да бъде използвана по-целесъобразно, подпомагайки духовното и материално развитие на човека. Трудно е да се развиваме пълноценно в духовно направление, когато ни липсва материална стабилност, която да ни подпомага здраво стъпили на твърда земя с лекота напред по пътя да продължим в своето израстване. 

Какво всъщност представляват парите?

 • Категория: Книга 1
 • Посещения: 13459

Парите на материално ниво са къс хартия и парче метал, но на енергийно ниво парите са много повече, отколкото хората подозират. Това е знание, което не всеки още разбира, но това не означава, че то спира да съществува. Както всичко останало и парите са енергия, която сама по себе си не съдържа нито положителен, нито отрицателен заряд. С тях може както да се правят добрини, така и да се злоупотребява, но сами по себе си парите нямат силата да помагат и да вредят. Те са като инструмент, който ако не бъде използван, няма как да даде какъвто и да е резултат. От начина, по който използваме инструмента наречен “пари”, се определя и крайният резултат, а дали той ще бъде с положителен или с отрицателен знак, зависи изцяло и единствено от нас. Много хора държат спестяванията си под дюшека, но тези пари нито са ги излекували от заболяване, нито са направили живота им по-лек и по-щастлив, нито са им причинили някакви злини. Това е така, защото въздействието на парите в живота на хората и влиянието, което им оказва, е следствие от начина на тяхното използване, а не от самото им съществуване. 

Когато започнем да използваме парите целенасочено, зарядът, с който ги насочваме в дадена посока, определя крайния резултат. Често се говори, че парите са нещо лошо. Хората ги избягват като нещо лошо, но истината е, че те сами по себе си нито ни вредят, нито ни помагат. Те са енергия, с която е нужно да се научим да боравим по начин, който да ни помага в живота правейки го по-добър. Много е важно за хората да се научат да използват разумно и добронамерено финансовата енергия, защото в противен случай с нея могат да се нанесат много вреди засягащи цялото човечество. Това важи за всяка една енергия - ако тя не бъде използвана добронамерено, има способността да вреди и обратното, когато бъде използвана добронамерено, има способността да помага. По какъв начин ще използваме финансовата енергия зависи от нас самите. 

История на парите

 • Категория: Книга 1
 • Посещения: 8499

Според официални източници, основавайки се на археологически разкопки, се предполага, че първите пари под формата на монети са създадени през средата на шести век преди новата ера. Кога точно се е случило това, не е от такова голямо значение. Важното е да разграничим двата периода - преди да се появят парите и след тяхната поява в живота на хората като разменно средство. Нека разгледаме обстойно и двата периода, анализирайки предимствата и недостатъците, които да ни подпомогнат по-лесно да оценим ролята на парите в нашето ежедневие.

Периодът, в който парите като разменно средство все още не са съществували, е време, в което търговията се е осъществявала предимно на бартерен принцип, разменяйки стока за стока или стока за услуга. За миг нека се пренесем в миналото, когато нашите предци са обработвали сами своите земи и всичко, което са изкарвали, с много труд, е било тяхното богатство. Когато са искали да се снабдят с друга стока са използвали своята произведена стока за разменна монета. Бартерът е бил широко разпространен и това е бил начинът, чрез който са можели да се снабдят с всичко останало, от което са имали нужда. Но замислете се, колко ефективна е бартерната търговия?

Представете си следната ситуация: един производител на кафе желае да се снабди с жито, но производителят на жито няма нужда от кафе или той вече има големи количества от него и няма потребност от този продукт. Не винаги това, което ние можем да дадем, отсрещната страна има нужда от него, именно тук се корени най-големият недостатък на бартерната търговия.