Книга 1: ИСТИНАТА ЗА ПАРИТЕ (Част от поредицата да погледнеш на живота от високо)

ИСТИНАТА ЗА ПАРИТЕ – Въведение

Където и да отидем по целия свят, с изключение на някои малки индиански селища, парите оказват съществено влияние в живота на хората. Всъщност, ако за една нощ всички пари на света се изпарят, ще се образува голям хаос, който за дълго време ще разклати сериозно живота на хората. До такава степен хората сме се обвързали с парите, че би било много трудно да живеем без тях на този етап от развитието ни. Замислете се колко малко са нещата в живота, които не зависят от пари. Каквото и да предприемем, имаме нужда от тяхната подкрепа.

Всичко в живота има своята цена, която рано или късно плащаме

Нека сега обобщим целия направен анализ обхващащ периода преди и след съществуването на паричните средства. Едно от общите неща е това, че независимо в кой период се намираш, винаги, за да получиш нещо, е нужно да дадеш друго в замяна. Ако всички хора черпеха безплатен ресурс само от едно място, без да се налага да дават нищо в замяна, тогава хората не биха имали стимул да се развиват. Във вселената съществува закон за вземането и даването, който определя необходимостта от това, да се запази балансът между взел и дал. Именно затова, от както свят светува, човечеството търси ефективен начин за запазване на баланса между хората, природата и вселената.

С помощта на парите можем да направим света по-добро място за живеене

В днешно време разполагаме с всички необходими ресурси, за да спрем замърсяването и да помогнем на природата да се прочисти от всички токсични следи оставени от човечеството. Обикновено един човешки живот не е достатъчен, за да се усетят драстични промени в климатичните условия, които се видоизменят вследствие на нашите замърсявания. Навярно това е една от причините, хората, които основно работят върху замърсяването на земята, да не мислят за нея, защото те самите не са засегнати. Най-много замърсяваме природата като използваме преработен нефт, руда и въглища за производство на гориво и енергия. Всичко това е напълно излишно при положение, че човечеството вече разполага с нужните знания и умения за това, как може да черпи енергия по напълно безвреден начин от земята и вселената.

Добрият човек с пари може да помага мащабно

Добрите хора са водени от порива на своето сърце, следвайки го като пътеводител. Те често мечтаят как помагат на хората около тях, а когато срещнат човек изпаднал в нужда, те са готови да му помогнат с всичко, което могат. Така е устроен добрият човек, да помага и да работи за общото благо на цялото човечество, докато при така наречените недобронамерени хора, при тях водещи са егоизмът и желанието за власт и надмощие над останалите. Те се стремят да привлекат колкото се може повече пари към себе си, понякога с цената на всичко, за да има повече за тях, без да се замислят за останалите. Добрите хора на подсъзнателно ниво знаят, че всички сме свързани в едно колективно съзнание. Когато помагат, го правят така, сякаш помагат на себе си. Същото е както с нашите тела, където всички клетки и органи работят с една обща мисия. Когато дори един орган спре да функционира правилно, това дава отражение на цялото тяло и на всяка клетка от него.

Парите на енергийно ниво са замърсени

Сега финансовата енергия тече предимно с отрицателен знак, защото много хора вярват в това, че парите са нещо лошо и вредят на хората. Също така има много злонамерени хора, които не използват разумно и с любов финансовия поток, злоупотребяват с него и по този начин пускат в обръщения финансовата енергия с отрицателен знак. Колкото повече парите се използват недобронамерено, толкова по-отрицателен става енергийния поток на парите. Това е така, защото хората имат свободния избор да управляват енергията по начин, който те сметнат за добре. Всеки човек притежава божествения потенциал да контролира и направлява енергийния поток, но как ще го използва и в какво ще го вложи, зависи изцяло и единствено от него. Затова сме тук на земята, за да се учим да използваме все по-разумно изобилието от енергия в което сме потопени. Така все по-добри творци ще ставаме и ще дообогатяваме не само себе си, а и цялата вселена, защото ние сме част от нея, както и тя е част от нас.

Да бъдеш беден или богат е въпрос на личен избор

Поглеждайки към богатите хора често бедните възкликват: “Човек с късмет!”, но това не е точно така. Дали ще бъде човек беден или богат не е въпрос на късмет, а е въпрос на личен избор, който всеки един от нас прави, защото не късметът прави човека богат, а начинът, по който той се отнася към парите и как той използва финансовата енергия в своя живот. Дори когато хората печелят награди от лотарийни игри, преди това на енергийно ниво тези хора, съзнателно или не, са привлекли спечелената сума пари към себе си. Трудно е да се разбере нещо, което само с очи не може да се види. Но това не означава, че не съществуват хора с развито вътрешно зрение, които усещат не само енергията на парите, но и всички останали енергийни потоци, с които сме в непрекъснато взаимодействие. Все още голяма част от населението на земята не е отключило тази своя способност, която е заложена в нас още по рождение. В книгата “ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ” съм обяснил какво замъглява вътрешното зрение и как да се освободим от всички стопери и блокажи, които ни пречат да разгърнем своя пълен потенциал на възможности заложен вътре в нас.

За печеленето на пари чрез лотарийни игри

Това е система, измислена от хората, за печелене на привидно лесни пари, но всеки който е играл, знае, че това всъщност не е точно така. Закупувайки си съответното билетче или плащайки определена такса за участие в игра, бихме могли да спечелим пари. По този начин ние даваме заявка на вселената, че сме готови да получим по-голяма сума пари в живота ни. Самият акт на участие в игра, от която можем да спечелим пари, има способността на енергийно ниво да привлече пари в живота ни, защото по този начин с нашите действия показваме на вселената желанието ни да привлечем към себе си по-голяма сума пари. Игрите също така са и добро изпитание за постоянството и желанието да постигнем определена цел, тествайки нашата вяра за печалба, защото в този вид игри вероятността да спечелиш не е голяма. Това, което всъщност се случва на енергийно ниво, е много по-голямо и важно, отколкото сумата, която сме заплатили за лотариен билет.

Привличане на пари чрез даване на бакшиш

На всеки му се е случвало да седне в някое заведение и когато дойде време за плащане на сметката да си зададе въпроса: “Да оставя или да не оставя бакшиш на сервитьора, който ме обслужи?”. Даването на бакшиш е един от инструментите, чрез които можем да привлечем финансова енергия в живота ни. Когато плащаме за услуга или предмет повече, отколкото са ни поискали, тогава със своето действие ние излъчваме чувството на изобилие към вселената. За привличане на финансова енергия в живота е много важно да се разбере, че всичко, което излъчваме като енергия, се връща към нас с пълна сила умножено многократно. Важно е да се помни, че каквото излъчваме, такова ще се връща към нас. Затова е много важно да внимавате каква енергия излъчвате към вселената със своите мисли и действие, защото по този начин вие градите своята бъдеща реалност. Ако искате да промените своята реалност към по-добро, тогава самите вие я изградете със знанието как да мултиплицирате финансовата енергия в живота си.

Пазарувай и забогатявай

Живеем в свят с високо развита пазарна икономика, която се гради на покупко-продажби. Пазаруването е част от нашия живот, без който градовете е невъзможно да съществуват. Чрез материалните придобивки като: храна, дрехи, уреди, сувенири и др., ние правим живота си по-лесен и комфортен. След като пазаруването се явява такава голяма част от живота на хората, това го превръща в един чудесен инструмент за привличане на финансова енергия. Това е така, защото се дава възможност на хората да споделят своето богатство в замяна на материални блага, като използват знанието за това, че начинът, по който даваме финансова енергия, е и начинът, по който я получаваме. В тази ситуация особеното е, че когато купуваме дадена дреха или предмет, ние освен, че купуваме стоката, си купуваме и начин на живот.

Как да използваме парите на енергийно ниво?

Парите са жив организъм и е много важно да се научим да се отнасяме с тях като с равни същности, които взаимно се подпомагат по пътя на еволюционно развитие. Да, те са създадени да ни служат, но докато ние се учим да си служим с тях, те също търпят своето развитие. Колкото по-силна връзка изграждаме с финансовата енергия по своя път на развитие, толкова по-лесно тя е в състояние да ни подпомага винаги, когато имаме нужда от нея. Дори когато използваме пари за развлечение, ние продължаваме да се учим да си служим все по-пълноценно с финансовия поток и по този начин да засилваме връзката си с него.

Страница 1 от 4