Напътствия за използване на финансовата енергия в живота

Животът е едно голямо училище, което започва с първия дъх, стартирайки нашата програма живот и завършва с последния дъх, с който душата напуска земното тяло. Преди да слезем тук на земята всяка една душа си съставя план програма за живот, в която планира какви уроци да усвои в предстоящото превъплъщение и от какъв излишен товар, натрупан от предишни животи, да се освободи. В тази глава ще разгледаме уроците, които душата планирано учи, свързани с финансовата енергия на материално ниво. За тяхното пълноценно усвояване душата посвещава много животи, в които изучава силата, възможностите и потенциала на финансовата енергия.

Силата, която се корени във финансовия поток, е много голяма, а това как ще бъде използвана тя, зависи изцяло и единствено от личния избор на всеки докоснал се до нея. Тази книга цели не само да ви научи как да привличате и завихряте парите в своя живот, а също така цели и да ви подтикне да разтворите сърцата си и с помощта на финансовата енергия да започнете да посявате своите добрини, помагайки по този начин както на останалите, така и на себе си. Важно е за хората да си спомнят, че както всички клетки от нашето тяло образуват единен съвършен организъм, наречено физическо тяло, така и всички ние заедно, обединени в едно, образуваме единно съзнание, което притежава огромен потенциал. Това единно съзнание сега е нарушено, защото ние самите не сме единни. Добрата новина е, че човечеството се е устремило да възстанови хармонията помежду си. На пръв поглед не изглежда така, но не всичко е такова, каквото изглежда. За това вече съм писал в книгата “ЖИВОТ НА СВЕТЛО”.

Помнете, че финансовата енергия има интелект и е жива същност, която се развива също като нас. Отнасяйте се към нея така, както вие бихте желали останалите да се отнасят към вас. Ако дълго време сте пренебрегвани и недооценявани за положения от вас труд, тогава с времето вие ще се обезверите и ще започнете да правите всичко с нежелание. Същото е и с парите. Те усещат нашето отношение, чувства и емоции, които излъчваме към тях и като всяко едно дете те имат нужда от нашата любов, за да израстат. Много хора все още не оценяват по достойнство финансовата енергия и злоупотребяват с нея по същия начин, както в миналото власт имащите хора са злоупотребявали с човешкия труд, като са ги превръщали в свои роби. Знайте, че както тогава, така и сега, всеки, който е злоупотребявал по какъвто и да е начин с енергията, с която е бил овластен, рано или късно той ще си плати цената за това.

Финансовата енергия е инструмент, който ни помага да заземим и проектираме вселенската космическа енергия на материално ниво. Попадне ли в ръцете на добронамерена същност, тогава той е в състояние да сътвори с нея безброй добрини. Нека спрем да се отричаме от парите и да ги обявяваме като нещо лошо. Нека си простим за това и ги помолим за прошка. Нека заедно, обединени в едно, да сътворим един по-добър свят за живеене, свят изграден от светлина и любов, за който копнеят сърцата ни.

За да придобием по-ясен поглед върху умението да използваме финансовата енергия нека разгледаме подробно дванадесет основни ситуации от земния живот, с които ежедневно се сблъскваме. Всяка една от тях носи в себе си послание и когато то бъде разбрано, осъзнато и приложено на практика в живота, тогава ние отваряме широко вратите на изобилието от финансова енергия и материални блага да навлезе в живота ни:

 • Лотарийни игри;
 • Даване на бакшиш;
 • Пазаруване;
 • Пари за развлечение;
 • Да намериш пари;
 • Спестяване на пари; - Прочети онлайн 
 • Пари за благотворителност;
 • Плащане на сметки;
 • Покупка на подарък;
 • Загуба на пари; - Прочети онлайн 
 • Пари на заем;
 • Пари на кредит

Тези дванадесет основни ситуации в живота ни, с които сме в непрестанно взаимодействие, ни помагат да учим уроци свързани с финансовата енергия. Ако вие искате да привлечете повече пари в своя живот е нужно да се научите да използвате финансовата енергия по възможно най-добрия начин, за да може тя да се мултиплицира, а не да я разпилявате от незнание и от липса на опит. Може би ви се е случвало да си зададете въпроса: “Защо все не ми върви и защо толкова трудно парите идват към мен?” Огледайте се за примери, животът е пълен с тях. Хора с еднакви професии привличат по коренно различен начин парите към себе си. При едни парите идват с лекота, така, сякаш парите ги обичат, а при други всеки изкаран лев коства огромни усилия и труд. Не сте ли си задавали въпросите: “Защо така се получава и какво мога да променя, за да не съм от хората, които с прекалено много усилия печелят парите си?” и “Как да направя така, че парите да ме обичат и с лекота да прииждат към мен от всички страни и посоки?” Отговорите на тези въпроси ще откриете във втора и трета глава от тази книга.

В настоящия момент голяма част от хората живеят в заблуда, поради факта, че недобронамерените същности правят всичко възможно да държат скрита от тях важна информация в тайна, за това, как да използват енергията, която пропускат през себе си и да я управляват чрез делата си по начин, който да им носи успехи. Описаните методи за привличане на финансова енергия в живота се отнасят не само за финансовата енергия, а и за всички видове енергии, с които си служим в своето ежедневие. Те много си приличат, защото принципът на работа с тях е един и същ, като се изучават в коренно различни ситуации, за да може душата да придобие по-богата опитност. Именно това прави живота толкова интересен, защото ни предоставя безброй възможности да усъвършенстваме себе си и с всеки изминал ден да ставаме все по-добри творци на собствената си реалност.

В тази глава информацията е предадена в максимално опростен вид, за да е разбираема за всички и да се препрочита с лекота при необходимост до пълното и усвояване. Не е лесно да се променят навици, които са изграждани десетки години, затова от време на време препрочитайте напътствията, за да си ги припомняте. След прочитане на всяка една от дванадесетте ситуации в живота отделяйте малко време да визуализирате как прилагате описаното знание на практика в реалния живот. По този начин, докато визуализирате как вече използвате знанието, ще започнете да изграждате нови модели, които да заменят остарелите и вече непотребни за вас такива.

Много по-лесно ще ви е да се освободите от старите модели, ако отделите време да им благодарите за уроците, на които те са ви научили. Ако усещате, че носите товар свързан с тях, провокиран от всички изпитания, през които сте преминали, в следствие на системно повтаряне на едни и същи модели в живота, които са провокирали все една и съща събитийност, тогава отделете време и простете както на остарелите модели, така и на самите себе си. Колкото по-често задържате вниманието си върху новите модели, които знаете, че ще променят живота ви към по-добро, толкова повече енергия ще вливате в тях и така те по-лесно ще се проектират в живота ви. Това ще ви помага всеки път, когато изпаднете в реални ситуации в живота по-лесно да използвате знанието и към себе си финансова енергия да привлечете, учейки се как да я множите.

Бих ви посъветвал, докато четете книгата, до вас да имате нещо под ръка за писане. Дванадесетте разгледани ситуации в живота, които са дадени за пример, са едни от най-често срещаните в ежедневието на хората. След внимателен прочит на всеки пример извадете на лист хартия ключови фрази и думи, които да ви напомнят за нещата, които понастоящем ви убягват. Закачете този лист на видно място и нека той ви напомня всеки път, когато го погледнете, върху какво е нужно да работите, за да шлифовате съзнанието си така, че то да заработи в посока изобилие. Никак не е лесно да се шлифова съзнанието, особено ако сте израснали в нищета, ограничения и икономии. Затова е нужно да си помагате по всякакви начини, за да изкорените остарелите модели, които не само не са ви направили по-богати, а точно обратното, грижили са се за вашия недоимък, като са го захранвали с вашата енергия.

Помнете, че там, където е вашата енергия, там е и вашето бъдеще. В каквото инвестирате енергията си, това ще получите и в реалния живот. Докато човек носи съзнание на беден човек, няма как да стане богат, защото той самият сътворява реалността си такава, каквато я вижда в съзнанието си. Ако искате материалното ви богатство да се промени, тогава е нужно да промените и своето съзнание, да започнете да виждате изобилието в живота, защото то е навсякъде около нас, стига да го потърсите. Дали човек ще притежава съзнание на богат или на беден човек, е въпрос на личен избор. Да, обстоятелствата и събитийността в живота ни оказват много голямо влияние в изграждането на съзнанието ни, но винаги крайният избор в какво да вярваме, е в нашите ръце.

Никой не може да ви накара на сила да вярвате в нещо, ако вие самите не пожелаете да повярвате в него. Когато човек е израснал в бедно семейство, вярата му до голяма степен се е повлияла от условията, в които е израснал, но ако този човек съумее да промени своята вяра и мироглед, тогава така той постепенно ще изкорени всички остарели модели от съзнанието си, като по този начин ще промени и финансовото си благополучие, защото всеки има силата да го направи, стига силно да го желае и да не се предава пред трудностите, които по пътя ще среща, защото тях неминуемо ще ги има, за да тестват готовността на човек да си служи с по-голямо количество енергия, така, че да не злоупотребява с нея.

Помнете, че всяко знание носи в себе си огромна сила, но за да се разкрие тя пред вас, е нужно знанието да се използва. Ако знанието не се използва, то се обезсилва, без да ни носи никакви ползи в живота. Практикувайте наученото със силна вяра и упование, и успехите няма да закъснеят. Не забавяйте, че без практика няма успех. Тук на земята сме слезли, за да се учим как да използваме теорията на практика. Затова е земното училище, за да се научим да прилагаме на практика теоретичните знания, които са ни добре познати в духовния свят. Тук долу на земята е изкуството, в което се учи всяка една душа, как да прилага теорията за управление на енергията на практика по възможно най-добрия начин, така, че тя да се мултиплицира. Използвайте разумно знанието в тази глава и нека то ви послужи да подобрите своя живот по начин, който ви кара да се чувствате истински щастливи и удовлетворени от постигнатите цели във вашия живот...

ПРОДЪЛЖАВА В КНИГАТА: "ИСТИНАТА ЗА ПАРИТЕ - Част от поредицата да погледнеш на живота от високо"

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

Поръчай Онлайн с възможност за безплатна доставка!

Коментари  

#1 Vencislav 11-12-2016 12:02
Благодатря !

You have no rights to post comments