Пари при пари отиват, защо?

Чували сте израза, че пари при пари отиват. Не случайно битува тази поговорка. Представете си парите като семена, които ако бъдат използвани разумно, посявайки ги в плодородна почва и ги обгрижвате старателно, в такъв случай те биха дали богата реколта като по този начин се мултиплицират. Когато в шепата си държите сто житни семена, посявайки ги в плодородна почва, при добра реколта, вие може да ожънете три-четири хиляди семена. Същото е и с финансовата енергия, когато знаете как да я използвате и ви се даде възможност да получите пари на кредит, вие със знанията си може да я мултиплицирате многократно, връщайки се към вас в бъдеще.

Всяка една крачка в настоящето дава отражение на нашето собствено бъдеще. Не го забравяйте, защото понякога в настоящето често минаваме през тестове, които ни проверяват до каква степен сме готови да използваме финансовата енергия в живота, добронамерено и с любов. Един добър тест за това е в живота да ви се даде кредит и възможността да управлявате по-голяма сума пари. Нека разгледаме парите като житни семена, нека всеки един лев го равним на едно житно семе. Представете си, че банката ви отпуска сто хиляди лева, равняващи се на сто хиляди житни семена. Всичките ги инвестирате, като ги пускате в обръщение или по друг начин казано, ги посявате в плодородна почва, чакайки възвращаемост. Три основни варианта има на развитие на тази ситуация в живота.

Първият вариант е старателно да сте посели всяко едно семенце, поливайки го със своята любов и благодарност. На физическо ниво това може да ви звучи странно, но всичко това на енергийно ниво действа и дава отражение на физическо ниво. След време ще дойде момент, в който всички хора ще се научат с лекота да усещат енергията и нейното въздействие на физическо ниво. Тогава ще е много по-лесно на хората да осъзнаят как всяко тяхно действие оказва значимо въздействие не само на техния живот, а и на самата вселена. Когато ценим парите и им благодарим за това, че ни помагат да постигаме своите материални цели и успехи в живота ни, тогава нашата любов и благодарност ще подпомогнат всяко едно семенце да изникне и богата реколта да даде.

Вторият вариант е да сме се научили частично да ценим парите и на моменти истински да сме били благодарни за успехите, които постигаме чрез тях, но в други ситуации сме пропуснали да ги оценим и да излъчим нашата признателност към тях. Тогава нашата плодородна нива ще поникне рехаво. На места, където с любов и благодарност сме посели всяко едно семенце, там многобройни класове с много семена по тях ще изникнат, но на местата, където не сме успели с достатъчно любов да посеем семенцата в почвата, там бедна реколта ще намерим. В тази ситуация успехът ще е частичен, но ако мъдрост се използва, може непоникналите семена да са заплатената цена за урока, който учим, успявайки в следващата сеитба всички семена с много любов да посеем.

Третият вариант е: Получавайки сто хиляди семена за сеитба да не знаем как да ги посеем, за да може те богата реколта да дадат и когато дойде време за жътва с неприятно чувство да останем, установявайки, че семената са загнили или не са успели да поникнат там, където сме ги посели. Обикновено такива събития ни карат дълбоко да се замислим, къде грешим и какво е нужно да променим, за да не допускаме това отново да се случи. По този начин плащаме висока цена за урока, който учим, целящ да ни научи да ценим и уважаваме финансовата енергия, защото тя също като нас е жива и се развива, и израства.

Нека с реален пример в живота разгледаме какво е нужно да правим. Представете си, че изтегляте пари на кредит, за да започнете свой собствен бизнес. Когато изплащате заплати на своите работници го правете с любов и благодарност, като по този начин покажете, че цените техния труд, който те извършват за вас, защото без тях успехите на фирмата не биха били възможни. Изплащайте месечните вноски по кредити с благодарност, защото кредитът е спомогнал да сбъднете тази ваша мечта за собствен бизнес, а не с неприязън, както често се случва в живота. Погледнете на кредита като на ваш приятел, който ви е помогнал в труден момент и след това вие му връщате услугата, като възтановявате парите, които ви е дал с допълнително възнаграждение. В повечето случаи на хората им е по-лесно да излъчат любов към парите, когато ги получават, отколкото да излъчат любов, когато ги дават. Нужно е и в двете посоки любов да се излъчва, защото по какъвто начин парите потичат през вас, по такъв начин те ще се вливат към вас.

Съветът ми към вас е: Независимо дали разполагате с пари на кредит или използвате ваши собствени средства, да ги използвате с любов и благодарност, ценейки както тях самите, така и резултатите, които благодарение на тях постигате. Така можете да бъдете сигурни, че с всеки изминал ден все по-богати ще ставате и с финансовата енергия все по-силна връзка помежду си ще изграждате.

Многобройни са начините и ситуациите, в които можете да попаднете, подпомагайки ви да се научите как да използвате финансовата енергия по възможно най-добрия начин. Следващите редове са есенция от извадки и обобщения от знанието предадено в тази глава, на най-важните уроци, които се учат, свързани с привличането и използването на финансовата енергия.

Откъс от книгата:ИСТИНАТА ЗА ПАРИТЕ - Част от поредицата да погледнеш на живота от високо“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

You have no rights to post comments