Как да използваме парите на енергийно ниво?

Парите са жив организъм и е много важно да се научим да се отнасяме с тях като с равни същности, които взаимно се подпомагат по пътя на еволюционно развитие. Да, те са създадени да ни служат, но докато ние се учим да си служим с тях, те също търпят своето развитие. Колкото по-силна връзка изграждаме с финансовата енергия по своя път на развитие, толкова по-лесно тя е в състояние да ни подпомага винаги, когато имаме нужда от нея. Дори когато използваме пари за развлечение, ние продължаваме да се учим да си служим все по-пълноценно с финансовия поток и по този начин да засилваме връзката си с него.

Навярно сте чували израза, че успехите на учениците са успехи и на учителя. Това е така, защото учителят е първопричината за успеха на ученика. На енергийно ниво те са свързани чрез енергията, която учителят е предал на ученика под формата на знания и умения. С парите е същото. Когато ние използваме финансовата енергия в живота, на материално ниво ние даваме пари за услуга, а крайният резултат зависи от това, за какво сме използвали парите.

Животът е пълен с най-различни развлечения, които могат да ни донесат както позитиви, така и негативи. Когато направим нещо лошо на някой друг, законът за причинно-следствените връзки веднага се задейства и така по един или друг начин злината, която сме сторили, се връща с пълна сила към нас самите. Това е ефектът на бумеранга. Същото важи и за парите. Както когато ние правим злини, това забавя нашето развитие, като си поставяме сами на себе си изпитания по пътя, така и при парите, когато те са съучастници в някое лошо деяние, те забавят своето нарастване.

Когато отделяме по-голяма част от парите в ежедневието си за продукти като цигари, алкохол, наркотици и други вредни вещества, които увреждат нашия организъм, така автоматично слагаме стопер на финансовия поток към нас и той не може да потече пълноценно, а ако потече, то той среща по пътя си много трудности и препятствия. Това е така, защото парите са разменна стойност, благодарение на която сме се сдобили с друга енергийна стойност в случая това са алкохол, цигари и наркотици, които ни въздействат с отрицателен заряд и не ни носят ползи, дори точно обратното, поради тази причина парите не успяват да се захранят с нашата енергия любов и да се мултиплицират. Причината за това е, че вредните навици, които ние имаме, водят и до заболявания, а те от своя страна ни причиняват дискомфорт, отпадналост, сънливост, депресия, а всичко това ни провокира да излъчваме негативна енергия, която достига както нас самите, така и парите, които сме използвали по този път на развитие.

Докато сме в тези състояния, енергията, която излъчваме към вселената, е предимно с отрицателен заряд и всичко това е с корен финансовата енергия, защото именно тя ни осигурява цигарите, алкохола и наркотиците, които ни причиняват това неразположение, а както вече добре знаем, каквото излъчим към вселената, такова се връща и към нас. В тази ситуация, ако си позволим да излъчваме негативна енергия, тогава тя освен към нас ще се върне и към паричния поток, което ще подейства спиращо потока финансова енергия да тече свободно към нас.

Нека сега разгледаме обратната ситуация: представете си как даваме пари за нещо, което предизвиква в нас силно удоволствие и подпомага тялото ни да се отпусне, да релаксира и да генерира силна жизнерадост. Да разгледаме следния пример: отиваме на лечебен масаж и заплащаме съответната такса за използваната услуга, като по този начин ние се отблагодаряваме за енергията, която масажистът е изразходил с нас, доставяйки ни удоволствие на тялото и духа. Заплащайки за услугата, която сме получили, първо ние запазваме много важния закон за даването и получаването, който е един от най-често нарушаваните закони в днешно време. Второ, по този начин ние се отблагодаряваме за услугата, която сме получили и благодарение на която сме получили редица ползи.

Разликата на втория пример от първия е в това, че във втория случай сме разменили енергията на парите за друг вид енергия, която ни е помогнала да излъчим жизнерадост и удовлетворение наситени с положителна енергия, а една от причините за това е именно енергията на парите. По закона за причинно-следствените връзки тази енергия, която сме излъчили към вселената, освен към нас, тя ще се върне и към парите, а всичките пари, които ние даваме, по силата на същия този закон, се връщат и към нас. Дали те ще се върнат към нас мултиплицирани или в същия размер или пък дори в по-малък, това зависи изцяло от нас самите и от отношението ни към тях.

Помнете, че по какъвто начин използваме парите в своето ежедневие, по такъв начин ги получаваме. Ако сме стиснати и ни е трудно да дадем пари за нещо, което би ни довело редица ползи или изпитваме постоянен страх, че парите ще свършат и ще останем без тях, тогава се озоваваме в един омагьосан кръг, в който ние сами спираме изобилието да потече свободно към нас. Има огромно значение за какво харчите своите пари и как това, което придобивате благодарение на тях ви провокира да се чувствате. Използвайте разумно, с любов и благодарност своето богатство и то ще ви се отблагодари щедро като нарасне лавинообразно.

Откъс от книгата:ИСТИНАТА ЗА ПАРИТЕ - Част от поредицата да погледнеш на живота от високо“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

You have no rights to post comments