Да бъдеш беден или богат е въпрос на личен избор

Поглеждайки към богатите хора често бедните възкликват: “Човек с късмет!”, но това не е точно така. Дали ще бъде човек беден или богат не е въпрос на късмет, а е въпрос на личен избор, който всеки един от нас прави, защото не късметът прави човека богат, а начинът, по който той се отнася към парите и как той използва финансовата енергия в своя живот. Дори когато хората печелят награди от лотарийни игри, преди това на енергийно ниво тези хора, съзнателно или не, са привлекли спечелената сума пари към себе си. Трудно е да се разбере нещо, което само с очи не може да се види. Но това не означава, че не съществуват хора с развито вътрешно зрение, които усещат не само енергията на парите, но и всички останали енергийни потоци, с които сме в непрекъснато взаимодействие. Все още голяма част от населението на земята не е отключило тази своя способност, която е заложена в нас още по рождение. В книгата “ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ” съм обяснил какво замъглява вътрешното зрение и как да се освободим от всички стопери и блокажи, които ни пречат да разгърнем своя пълен потенциал на възможности заложен вътре в нас.

Разказах ви всичко това, за да ви подпомогна да разберете, че парите, както всичко останало, са проявление на енергията на вселената. Съзнавам, че не е лесно да се разбере, че всичко е енергия и според това, как ние използваме тази енергия, се определя и какъв ще бъде нашият собствен живот. Липсата на знание води до объркване в много хора, поражда скептицизъм и недоверие, затова ще се опитам с прости думи да разкажа една история за всички хора, на които им е трудно да повярват, че всичко е изградено от енергия и е нещо много повече от това, което виждаме с очите си. Всъщност историята е по действителен случай, базирана на много открития, които нашите учени са направили, докато са изследвали вселената. Вглеждайки се в пътя, който вселената е преминала в своето развитие, може да ни помогне да достигнем до много отговори, провокирайки ни да разберем много неща, които преди това ни е било трудно да осъзнаем.

Преди около четиринадесет милиарда години, когато се е зародила познатата ни вселена, след големия взрив, всичко е било енергия. Тогава все още не е съществувала твърда материя, от която сега са изградени всички планети и обекти във вселената. По онова време идеята, че някога ще съществува планета наречена Земя, кипяща от живот, може би е звучало толкова налудничаво, колкото сега звучи за всички скептици твърдението, че всичко е изградено от енергия. След големия взрив, най-гъстата енергия обитаваща вселената, са били газовите облаци. С помощта на гравитацията газовите облаци са започнали да се свиват, като по-тежките облаци са привлекли всички по-леки газови облаци намиращи се в близост до тях. Така благодарение на гравитацията са се сформирали и първите слънца.

Благодарение на ядрения синтез слънцата, под напора на гравитацията, образуват енергия, която от ядрото на слънцето се изтласква към повърхността и така продължава да е в непрекъснат кръговрат, непозволявайки на гравитацията да продължи да свива газовите гиганти, познати още като слънца. С времето слънцата са изчерпвали своето гориво и под огромния напор на гравитацията са започнали да се свиват до достигане на критична точка, в която се образува невъобразимо мощен взрив. По време на този взрив се генерира огромно количество сгъстена енергия, позната още като звезден прах, който се разпръсква из вселената. По този начин се е образувала цялата материя позната и все още непозната на човечеството. Според това, колко е било голямо едно слънце и какво количество енергия гравитацията е успяла да сгъсти, зависи какви елементи ще се образуват по време на експлозията. Не всички слънца преминават през експлозия. Съществуват и такива, които в края на своя живот се разширяват и изстиват. Знайте, че винаги, когато отправите поглед към слънцето, вие сякаш поглеждате към своя първоизточник, от който са създадени нашите физически тела.

Цялата съществуваща материя, независимо в коя точка на вселената се намира, е създадена от сгъстена енергия. Това, което все още е трудно да се разбере е, че ние, хората, имаме способността да управляваме със своите мисли, действия и вяра тази енергия. Хората са много по-висши същества от това, което се вижда в материалния свят с просто око. Всяка следваща година все повече хора ще го осъзнават, преоткривайки себе си по един нов начин.

Това е историята на познатата ни вселена, която е плод на дългогодишни изследвания от страна на учените. Поглеждайки към небето ние разбираме, че сме една много малка частица от цялата вселена, която благодарение на своето развитие и еволюция, е допринесла да се появи и човечеството като раса. Не е лесно за всички онези хора, на които дълги години вниманието им е било фокусирано изцяло в материалният живот, да променят своите разбирания за живота, на които дори през ум не им е минавала мисълта, че това, което виждаме, е само една малка част от всемира. Знайте, че невъзможното става възможно тогава, когато повярвате в него. Трудно е да се промени съзнанието за ден или два, така, че да се разбере, че отвъд материалното съществува нещо повече. Но започнете ли да правите крачка по крачка напред, опитвайки се да разберете истината, знайте, че вселената ще ви подпомага това да се случва по възможно най-добрия за вас начин. Поискайте и ще ви се даде.

Както всяка друга енергия, така и финансовата енергия може да се мултиплицира или разпилява, в зависимост от начина, по който я използваме. В следващите глави на книгата ще споделя с вас знание за това, как да се научите да използвате по-възможно най-добрия за вас начин финансовата енергия в своя живот. Надявам се и вярвам, че това знание ще достига до колкото се може повече добронамерени хора, които ще успеят да го приложат в живота си. Докато все още финансовата енергия е един от основните двигатели, които задвижват живота на хората, е препоръчително тя да се използва добронамерено. Колкото по-голямо количество от финансова енергия на земята е привлечена от добронамерени хора, толкова повече успехи ще постига цялото човечество в глобален мащаб, защото всички ние сме едно цяло и е нужно да заживеем като такива.

Откъс от книгата:ИСТИНАТА ЗА ПАРИТЕ - Част от поредицата да погледнеш на живота от високо“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

Коментари  

#1 Skinner Antonia 12-12-2021 23:43
Благодаря

You have no rights to post comments