Всичко в живота има своята цена, която рано или късно плащаме

Нека сега обобщим целия направен анализ обхващащ периода преди и след съществуването на паричните средства. Едно от общите неща е това, че независимо в кой период се намираш, винаги, за да получиш нещо, е нужно да дадеш друго в замяна. Ако всички хора черпеха безплатен ресурс само от едно място, без да се налага да дават нищо в замяна, тогава хората не биха имали стимул да се развиват. Във вселената съществува закон за вземането и даването, който определя необходимостта от това, да се запази балансът между взел и дал. Именно затова, от както свят светува, човечеството търси ефективен начин за запазване на баланса между хората, природата и вселената.

Нужно е човек да осъзнае, че на този свят няма нищо безплатно. Привидно това може да изглежда така, но получиш ли нещо рано или късно ще се разплатиш за него. Много хора в настоящия си живот се разплащат за отминали свои животи, когато не са успели да се разплатят и да запазят баланса между взел и дал. В повечето случаи хората не осъзнават защо им се случва всичко това, но знайте, че зад всяко събитие в живота стои история, която го е предначертала. Така е устроена вселената и който разбира нейния механизъм се възползва, като се стреми да заживее в хармония с нея, който не разбира природните и вселенски закони продължава да си задава въпроса защо ми се случва всичко това. Чрез помощта на този закон енергията е в непрекъснато движение, което подпомага нейното насищане, дообогатяване и развитие в нови още по-съвършени форми.

Ако сравним двата периода, преди и след появата на парите, определено след като парите са се появили на земята като разменно средство, на хората им е било много по-лесно да се разплащат помежду си. Използването на бартерна търговия и използването на ценни метали като разплащателно средство не е успявало да организира и стимулира достатъчно човечеството, за да се развива във всички направления, които вече сме постигнали след появата на паричните средства. Връщайки се назад в миналото не може да не отбележим помощта на парите като разменно средство, което ни е помогнало да стигнем до тук в нашето развитие, постигайки всички успехи в многобройни направления.

Друго общо нещо между двата периода е това, че винаги е имало хора, които са се борили за власт и надмощие. Алчността им ги е провокирала да извършват ужасни действия предизвикващи много скръб. И в двата периода те са в основата на всички недостатъци. Замърсяванията по цялото земно кълбо са в следствие на действията на всички тези хора, които са готови с цената на всичко да придобият власт и надмощие над останалите, като привлекат към себе си по-голям ресурс, за да станат по-силни. Страхът и несигурността, които хората изпитват, са в следствие на действията на недобронамерените хора, постигайки своето с цената на всичко. Тези хора съществуват и в двата периода. Това означава, че не парите са провокаторът тях да ги има.

Откъс от книгата:ИСТИНАТА ЗА ПАРИТЕ - Част от поредицата да погледнеш на живота от високо“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови