ИСТИНАТА ЗА ПАРИТЕ – Въведение

Където и да отидем по целия свят, с изключение на някои малки индиански селища, парите оказват съществено влияние в живота на хората. Всъщност, ако за една нощ всички пари на света се изпарят, ще се образува голям хаос, който за дълго време ще разклати сериозно живота на хората. До такава степен хората сме се обвързали с парите, че би било много трудно да живеем без тях на този етап от развитието ни. Замислете се колко малко са нещата в живота, които не зависят от пари. Каквото и да предприемем, имаме нужда от тяхната подкрепа.

Ако живееш в голям град и си без пари дори можеш и да умреш, защото в бетонните градове е много трудно безплатно да си направиш подслон за спане, да се стоплиш, както и да намериш чиста храна и вода. Почти всичко, до което се докосваме в нашето ежедневие, е свързано с пари. Дори на църква да отидеш са ти нужни пари, за да запалиш свещ. Парите ни носят както радост, така и тъга. Защо се получава така, е една от основните теми заложени в първа глава на книгата.

Колкото повече се отдалечаваме от природата и се откъсваме от нейните дарове, толкова по-голяма роля оказват парите в нашия живот. Дълги години вече за повечето хора парите са средство, благодарение на което могат да си осигурят това, от което имат нужда, за да имат възможността да живеят така наречения нормален живот, който обществото е отредило като такъв. А именно: да имаш покрив над главата, да си добре облечен, успешно да покриваш всички свои разходи и винаги да има какво да ядеш. Всичко това се приема от обществото за средно статистически “добър” начин на живот. Обличам “добър” в кавички, защото това да посветиш по-голямата част от ежедневието си, за да изкарваш минимума, за да живееш добре, за мен това не е добър живот. Сега мнозина продават своето време и енергия за минимално заплащане, което е в разрез с вселенския закон за запазването на баланса между даването и вземането. По-напред в книгата ще поговорим по-подробно за този вселенски закон, който е в основата на живота.

Всички ние газим в изобилен океан от финансова енергия, а в същото време парите навлизат в живота ни, капейки капка по капка. Обикновено това е от заплата на заплата, с фиксиран доход, който расте с бавни темпове през годините. Въпросът е: “Как бихме могли да се развиваме и да покоряваме нови хоризонти, след като паричната енергия, която тече към нас, е една и съща? Може би всички се досещате за отговора и той е - като се лишаваме от едно, за сметка на друго. Но какво развитие е това? То по-скоро е ограничение. За да изпитва някой този финансов недоимък, значи той има много стопери и блокажи по каналите, от които финансовата енергия тече към него. Нужно е те да бъдат прочистени, за да може свободно изобилието към него да потече.

Всеки един човек на земята, без изключение, е потопен в този поток от изобилие на енергия, но не всеки допуска енергията да навлезе в живота му. Във втора глава от книгата ще разберете защо се получава така и как може да го променим.

По-голямата част от страховете, които задушават хората във времето, в което живеем, са провокирани именно от липсата на пари. Когато изпаднем в трудност, породена от тяхната липса, ние често се нагнетяваме против парите заклеймявайки ги като нещо лошо, защото те са станали причина в живота ни да изпитаме нещастие. Обикновено когато нещо ни причинява болка, ние инстинктивно гледаме как да се освободим или отдалечим от него. Но парите така са се сраснали с живота на хората, че са станали като част от нас и е много трудно да заживеем без тях. След време и това ще се случи, но път още има да извървим, благодарение на който парите има на какво още да ни научат и именно тук започва ролята на тази книга.

Откъс от книгата:ИСТИНАТА ЗА ПАРИТЕ - Част от поредицата да погледнеш на живота от високо“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови