Заедно можем да направим Света по-добро място за живеене!

Книга 2: ДА ОТКРИЕШ ЩАСТИЕТО ВЪТРЕ В СЕБЕ СИ (Част от поредицата да погледнеш на живота от високо)

Слънчевите очила помагат или вредят?

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 33

Добре е за хората по-рядко да носят слънчеви очила и да не се крият зад тях от слънцето. Информацията, която черпим през очите, е несравнима с тази, която възприемаме чрез всички останали сетива. Хората крият очите си, защото понякога ги е страх да разкрият себе си пред останалите. Когато крием очите си, по този начин ние спираме слънчевата светлина да докосне най-чувствителното място от нашето тяло, през което усвояваме в най-голяма степен слънчевата светлина. По този начин приемаме чиста енергия от светлина, която складираме в нашите енергийни депа и използваме по-късно в своето ежедневие. И не на последно място, колкото повече държим очите си на тъмно или в замъглена светлина, толкова повече очният нерв отслабва и така очите стават лениви. Това води до честа умора, главоболие, отслабено зрение и други дискомфорти на физическо ниво. За пример вземете природата. Тя към слънцето е устремена, защото без него тя не може да съществува, също като нас. Но за разлика от човечеството, природата е устремена към светлината, докато съвременния човек сякаш все повече от нея се отдалечава. Съветът ми към вас е, бъдете слънчеви хора и не се крийте от светлината, защото тя може само да ви помогне, по-леко и успешно своя живот да изживеете. Преди всичко, ние сме изградени от светлина и ако вие се криете от нея, тогава знайте, че по този начин се криете от своята истинска същност. Не крийте очите си от слънцето, а го заобичайте, защото тук на земята то е основен източник на светлина, който може много да ви помогне, ако с любов към него подходите. 

Изпитанията в живота ни са като карането на кану

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 26

Животът е като каране на кану. Когато стигнеш до бързей си изправен пред два варианта. Единият от тях е да събереш смелост и да се възползваш от бързината на течението, като се понесеш по него, преминавайки голямо разстояние за малко време. Другият вариант е да се уплашиш и да започнеш да плуваш срещу течението. Понякога бързеите, които се явяват като изпитания в живота ни, са толкова големи, че колкото и да плуваме срещу течението, рано или късно ще дойде момент, в който ще сме крайно изтощени и течението ще ни понесе, без да имаме сили от препятствията по пътя да се пазим. Съветът ми към вас е да не позволявате на страха от пътя да ви отклони, а по него смело тръгнете, защото така само ценно време можете да загубите, което след това много енергия може да ви коства, за да наваксате пропуснатото време. И запомнете, трудността се явява не в изпитанията, които идват в живота ни, да ни подпомогнат да направим скок в своето развитие, а в борбата със самите изпитания. 

Десет стъпки по пътя към щастието

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 24

1) Усмихвай се на останалите, те го заслужават!
2) Дръж се добре с останалите, те са твои приятели, твои учители и сподвижници!
3) Всичко в живота постигнато с Любов изглежда съвършено. Изживей живота си съвършено като го изживееш с Любов!
4) Бъдете позитивни във всеки един миг от своя живот и не забравяйте, че всички ваши дела имат силата на бумеранг и се връщат при вас със съвършена точност!
5) Помагайте на останалите и не забравяйте, че преди всичко по този начин вие помагате на себе си!
6) Излъчвайте спокойствие и уравновесеност. По този начин ще предразположите и останалите към това състояние!
7) Кажи добра дума на човека до теб, той има нужда от нея, ние всички имаме нужда от нея!
8) Подхождайте с разбиране към хората около вас. Ако ви е трудно, поне се опитайте!
9) Бъдете смирени и помнете, че нищо в живота не се случва случайно и има своя замисъл, бъдете бдителни и го открийте!
10) Бъдете пример за останалите и дайте от себе си най-доброто, на което сте способни, можете го!

Да развиеш своя потенциал

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 15

Слизайки тук на земята всяка душа взема със себе си определен набор от ресурси, които използва по време на своето развитие в земното училище. Представете си хората и техните възможности като царевичен кочан. Всяко зрънце съдържа в себе си потенциала на човек. За да се развие потенциалът на всяко семенце е необходимо то да бъде посято в плодородна почва, където ще бъде обгрижвано от любовта на слънцето, галено от любовта на вятъра, заредено с любовта на водата и прегърнато от любовта на майката земя. Ако не посеете зрънцата няма как те да поникнат и да родят богата реколта, увеличавайки своя потенциал. Ако те бъдат посети на тъмно, сухо или прекалено влажно място, в такива неблагоприятни условия биха загнили, разпилявайки своя потенциал. Същото е и с живота на хората - ако не използват в ежедневието си своя потенциал, той няма как да се мултиплицира. Знайте, че както семенцето се нуждае от благоприятни условия и любов, за да израсте голямо и силно, така и потенциалът на всеки един човек би последвал примера на семенцето, ако му бъдат осигурени подходящите условия, за да израсте. Колкото повече разпространявате своята добрина, там където тя е ценена и отблагодарена с любов и благодарност, толкова повече вашата сила и възможности ще нарастват с всеки изминал ден. 

Голямата тайна наречена - Любов

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 29

Има една тайна в света, тайна, чрез която всеки един проблем може да бъде решен с лекота, всяка една война може да бъде прекратена, болният да оздравее, семействата да бъдат щастливи и всички хора по земята да са усмихнати. Тайната се нарича ЛЮБОВ. Тя преобразява, тя трансформира, тя изглажда несъвършенствата. Чрез Любовта човек може да постигне всичко в своя живот. Тя е в състояние да отвори всяка една врата. Не са нужни никакви практики за да я развиете – нужно е просто да заживеете живота си с любов, влагайки я във всяко едно нещо до което се докосвате. Колкото повече използвате тази толкова на пръв поглед лесна тайна, толкова по-щастливи и успели ще сте. Всичко в живота може да постигнете, ако с любов към него подходите. Това е вашият най-силен и безценен инструмент, който държите в ръцете си, а дали ще го използвате, зависи изцяло и единствено от вас. 

Смелостта, най-големият противник на страха

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 18

Колкото по-надалеч се вглеждаш, толкова повече рискуваш да загубиш фокуса върху заобикалящата те среда. Мислейки за своето бъдеще, обрисувайки го със своя ум, понякога ни се случва да попаднем в клопката на собсвените ни страхове, които често ни спират крачка напред да направим. Научете се да правите това, което ви подсказва сърцето и не позволявайте страхът да е ваш съветник, защото така може да загубите възможността да изживеете едни от най-красивите мигове в настоящия ви живот. Бъдете смели и вярвайте, че каквото и да предприемате, в живота ще се случи най-доброто за вас. Нека вашата вяра обезсили всичките ви страхове и те отстъпят крачка назад, давайки възможност на смелите ви сърца да се проявят. Когато сърцето ви зове да го послушате и то ви нашепва смело напред да продължите, не му мислете много, а го направете. Само така можете да бъдете сигурни, че сте направили всичко възможно, да изживеете своя живот по възможно най-добрия за вас начин, така, че когато един ден дойде време да си отидете от земята да си кажете, че отново бихте изживели живота си по съвършено същия начин, без да промените нищо в него. Пожелавам ви през целия живот да следвате порива на своето сърце, защото там се коренят всички желания на вашата душа, които са в състояние да ви направят истински щастливи и удоволетворени от живота. 

Правилният път

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 13

Понякога е нужно човек да спре, да се огледа и да се запита, защо след като привидно е тръгнал по духовен път, животът му не се променя към по-добро. Много хора смятат себе си за духовни, а в същото време нараняват своите ближни, гневят се и проявяват други нисши свои качества, с които нараняват както себе си, така и околните. Знайте, че там, където има любов, там няма тъга, няма болка, няма и гняв. Масово хората говорят за любовта, учат останалите на любов, а в същото време те самите не я познават. За да изречеш фразата "Аз съм духовен човек", преди това е нужно да изречеш "Аз съм добър човек". Когато тръгнеш по път, за който са ти казали, че ще те заведе на по-добро място, а в същото време колкото и да вървиш по този път, животът ти не става по-добър, тогава за миг се спрете и обмислете, струва ли си по този път да се върви. Много хора ще ви говорят за това, кой е правилният за вас път, по който е нужно да поемете, но знайте, че който каквото и да ви говори, пътят към Бог е един, а той е пътят на Любовта. Каквото и да правите в живота винаги си задавайте въпроса: “Това ли е желанието на моето сърце?”. Много лъжливи обещания по пътя ще срещате, с цел да бъдете примамени и отклонени от вашата истинска цел. Който каквото и да ви говори, знайте, че най-голямо доверие можете да имате единствено на своето сърце. Последвате ли го, няма да сгрешите. Всичко останало проверявайте и подлагайте на съмнение, защото времената, в които живеем, го изискват.

Цената, която плащаме за индустриалната революция

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 16

Всяко нещо в живота си има своята цена и преди да я заплатим, е нужно да се запитаме: “Готови ли сме да платим тази цена?”. Индустриалната революция, през която преминава човечеството, е за сметка на условията на живот на земята. Знайте, че удобствата, които осигурява индустриалната революция, в близко бъдеще няма да са в състояние да поддържат нормалния живот на земята и тя ще предприеме мерки спиращи неблагоразумието на хората. Земята е наш дом и от нас зависи колко уютен ще бъде той. Ако ние не се погрижим за него, тогава ще станем свидетели на спиращи дъха събития, породени от нашето неблагоразумие. Нека всички заедно осъзнаем това и предприемем действия, които да подпомогнат майката земя. Помагайки на нея ние всъщност помагаме на себе си, защото сме част от едно цяло. Когато почиствате своя дом го правите за своя уют и комфорт. Същото е и с нашата планета, нека й подадем ръка, помагайки й с любов и благодарност да се обнови. Все още масата от хората не разбират природните закони, неосъзнавайки, че всяко действие има ответно противодействие. Не може да замърсяваш и да рушиш, а в същото време животът да продължи да съществува по старому. Ако човечеството продължава в същия дух да замърсява и да руши след себе си, тогава в недалечното бъдеще ни очакват катаклизми, които ще помогнат на земята да се прочисти и обнови от всички човешки последици. Въпросът е, готови ли сме да платим тази цена? 

Термичната обработка на храната ни убива

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 18

Когато хората ядат храна претърпяла термична обработка, е равносилно на това да изядеш изгнила ябълка. Много малка част от живите организми (микроелементи), които изграждат храната, са термично устойчиви. Всеки ден тялото се обновява и дава път на новото. Според някои учени всеки ден около 0.5 кг. клетки умират, а на тяхно място се изграждат нови чрез “суровините”, които поемаме с помощта на храната. Да храниш тялото си с мъртва храна е равносилно на това, да строиш къща без да имаш всички необходими материали за това. Знайте, че лишавайки тялото си от богатото разнообразие на микроелементи, съдържащи се във всички плодове, зеленчуци, ядки, семена и всички останали живи храни, е равносилно на това да строиш своя собствен дом (тяло) без да използваш всички необходими суровини, правейки къщата устойчива и на най-силните урагани. Без арматура в основите бетонът лесно се напуква и срива. Без вар, която да държи здрави тухлите, те лесно могат да се срутят. Същото е и с нашето тяло, ако го лишаваме от всичко необходимо, за да поддържа своето съвършенство, тогава и най-слабата „буря” може да го срине (разболее). Бъдете разумни и дайте на своето  тяло това, от което то има истински нужда. Едно тяло има нужда както от физическа, така и от духовна храна. На духовно ниво тялото ни се нуждае от любов, без нея то не може да функционира в своето съвършенство. Говорете му, казвайте му, че го обичате, както вие имате нужда да го чувате и да ви се показва с действия, така и то има нужда. Не забравяйте, че то е жив организъм, имайки свое съзнание. На физическо ниво тялото ни има нужда от храна, която е максимално опростена и по възможност в суров вид. Яжте много зелена храна, тя е един от основните елементи, от които се нуждае тялото ни. 

Енергията следва мисълта

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 24

Често се говори за това, че енергията следва мисълта, но рядко това се прилага на практика в живота. Знайте, че насочвайки вниманието (своята енергия) към конкретен проблем, болест или трудност, по този начин го вкореняваме още по-дълбоко вътре в себе си, захранвайки го с допълнително енергия. По този начин неминуемо сами ще направим изпитанието по-трудно за преодоляване. Научете се да контролирате своите мисли и така ще се научите да контролирате собствения си живот. Знайте, че всяка мисъл, всяко чувство е излъчен лъч енергия, а в каква посока и с какъв заряд ще е този лъч, определяте вие. От нас се изисква да започнем да се самонаблюдаваме и когато забележим, че не използваме по възможно най-добрия начин своята енергия, тогава е нужно да се поправим. Съществува нещо като невидими енергийни стопери, които не позволяват да премине по-голямо количество енергия през хората, които не умеят да я използват по възможно най-добрия начин. Ако това не беше така, тогава те биха разрушили не само собствения си живот, а и този на останалите около тях. Колкото по-умело се учите да използвате енергията, с толкова по-силен заряд ще потича тя през вас. По-силният енергиен заряд отваря много врати, давайки ви безценната възможност да промените живота си към по-добро.