Заедно можем да направим Света по-добро място за живеене!

Книга 2: ДА ОТКРИЕШ ЩАСТИЕТО ВЪТРЕ В СЕБЕ СИ (Част от поредицата да погледнеш на живота от високо)

Щастието е въпрос на личен избор

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 8080

Да бъдеш щастлив се оказва един от най-лесните и в същото време един от най-трудните уроци, които душата усвоява в своето земно превъплъщение. Многозина хора търсят щастието вън от тях, но когато го открият, те много лесно го губят, защото светът, в който живеем е динамичен и се променя с всеки изминал ден. Едно е сигурно, че днешният ден никога няма да се повтори, а утрешният може да не е така благосклонен към нашата визия за щастлив живот. Едни хора откриват щастието в своето здраве, други са несметно богати на здраве, но в същото време това не ги прави щастливи. Хората са свикнали да определят своето щастието в миговете, които изживяват, когато получат това, което най-много им е липсвало. Но докато се случи това, животът продължава и понякога отминава много време, докато достигнем своята цел в живота, която в съзнанието на човек определя мига на неговото върховно щастие. Много хора живеят по този стереотип, но знайте, че всеки отминал ден, в който не си позволявате да бъдете щастливи, е един непълноценно изживян ден. Щастието е въпрос на избор и може да се открие във всичко. Огледайте се и вижте на колко много неща сте богати. Всичко това, което вече имате, ако го нямахте, щяхте да копнеете за него и да определяте своето щастие в това да го имате. Сега, след като го имате, защо не сте щастливи? Защото щастието е въпрос на личен избор. Научете се да вървите по своя път с благодарност и любов за това, което вече имате и  тогава можете да бъдете сигурни, че щастието ще се вкорени дълбоко във вас. То е състояние на духа, а духът се радва на всеки наш успех, а успехите в живота ни са толкова, колкото ние самите ги ценим и определяме като такива.

Товарът, който носим заедно с нас където и да отидем

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 9015

“Един човек живее от дълги години в селската си къща далеч от града. Животът му до момента протича тихо и спокойно, наслаждавайки се пълноценно на всеки изминал ден. Сърцето му било чисто и неопетнено, позволявайки му да съзре истинската красота на живота, без нищо да я замъгли. Един ден му се наложило да замине за града. Там той отседнал на квартира. През периода на престой в града бива нападнат от няколко кучета. Настаняват го в болница за няколко дни, след което го изписват. Прибирайки се в квартирата, която е наел, установява, че тя е била разбита и целият му багаж е откраднат. Налага се да вземе пари на заем, за да може да се прибере в къщи, в своя любящ дом, далече от града. Прибирайки се у дома той се чувствал така, сякаш нещо е различно. Огледал се, но нищо различно не забелязал. Привидно всичко било по старому, но въпреки това, вътре в него напрежението му подсказвало, че нещо е различно. Дошло време за лягане и за първи път в живота си той посегнал да заключи входната врата на своята къща. Отново напрежението се появило, но умората го унесла и той бързо заспал. На сутринта, както обикновено, съседското куче го събудило отново със своя лай. Но този път лаят на кучето не предизвикал в него приветстваща новия ден усмивка, а напомнило за ужаса, който той изживял от нападението на градските кучета. Тогава той разбрал, че животът продължил да е същият, но той самият се е променил. Всичко, през което бе преминал, оставило травма в него, която всеки път, когато се докосвал до нея, провокирала лоши мисли и чувства в него.”

Енергиен душ

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 11430

Редовно се грижим за чистотата на своето физическо тяло, но отделяме ли достатъчно време, за да прочистим и своите енергийни тела? Освен чрез физическото тяло хората са в непрестанна взаимовръзка благодарение на финните тела, които ни заобикалят. В повечето случаи те имат много по-голяма нужда да бъдат прочистени, отколкото самото физическо тяло, защото сме в непрестанен енергиен обмен с всичко, до което се докосваме в ежедневието ни, приемаме основния енергиен заряд чрез енергийните ни тела, като така енергията постепенно достига до физическото ни тяло. Много лесен начин да прочиствате своите финни тела е по време на душ, когато къпете своето физическо тяло. Нужно е това да се прави съзнателно. Когато застанете под душа си представете водата обляна в светлина, изградена от седемте цвята на дъгата. Помолете я, както измива физическото ви тяло, така да прочисти и хармонизира енергийните ви тела и да ги зареди с чиста безусловна любов. Докато водата ви облива целите, си представете как тя премахва всички блокажи от вас и постепенно вашето сияние се засилва. Представете си как с всяка изминала секунда енергийните ви центрове се насищат с енергия любов и започват да сияят все по-силно и по-силно. В началото може да ви е трудно съзнателно, докато се къпете, да използвате помощта на водата, но с времето ще изградите навик, благодарение на който ще правите тази практика с лекота, без да ви коства никакви усилия. Използвайте силата на водата, тя е огромна и има способността както да ни прочиства и хармонизира, така и да ни зарежда с чиста безусловна любов. Погрижете се за себе си, защото ако вие не го направите, няма кой друг да го направи. Колкото повече работите осъзнато с тази практика, толкова повече промените в живота ви към по-добро ще прииждат, лавинообразно. Не се нуждаете от скъпи лекарства, за да изцелите телата си, а от воля и знание, как сами на себе си да помогнете. Успех ви желая и помнете, че каквото и да правите в живота, го правите преди всичко за себе си. 

Болестите са наши приятели

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 8856

Масово хората възприемат болестите като нещо лошо, слабост, която им пречи да живеят “нормален” живот. Ако хората, които възприемат болестите по този начин знаеха, колко много те ни помагат, едва ли биха мислили така. Всеки един е дошъл на земята да се учи как да използва по възможно най-добрия начин енергията, която пропуска през себе си. Когато ние не я използваме разумно, тогава тя се връща към нас по същия начин, по който сме я излъчили. Първо тя се проектира на енергийно ниво в енергийните ни тела и след това постепенно с времето се проявява и на физическо ниво. Благодарение на болестите нашето тяло насочва вниманието ни в посока, в която не използваме разумно своята енергия. Всъщност, ако в училище един ученик разбира дали се е справил добре или не според оценките, които получава, в живота човек може да разбере дали се справя добре с използването на енергията, която пропуска през себе си като погледне своето физическо тяло. Всяка болест и несъвършенство по нея е признак за неразумно използване на енергия. Колкото повече енергията в ежедневието се използва с отрицателен заряд, толкова повече болестите нарастват. Съветът ми към вас е да не пренебрегвате състоянието на своето тяло, а да го опознаете добре и да откриете всички негови силни и слаби страни. Открийте какво ги предизвиква и това ще ви подскаже как по-добре енергията да владеете. Когато на физическо ниво се появи болежка и тя бъде притъпена с каквито и да е медикаменти, знайте, че проблемът не е решен и тя отново ще избие, от друго място, още по-силна, насочвайки вниманието ви в посоката, където е нужно да внесете промени. Бъдете добронамерени в делата си следвайки порива на своето сърце и така постепенно ще се изцелите на всички нива и тела. Помнете, физическите ни тела, за да бъдат здрави, имат нужда от чиста храна, светли мисли и добри дела.

Какво представлява Любовта

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 9597

Любовта е основната градивна частица в цялата Вселена. Тя е най-висшата енергия, която Създателят излъчва и чрез нея твори своите творения. Хората си мислят, че познават изцяло любовта във всичките й форми, но това не е точно така. Все още целият потенциал на любовта седи неразкрит, поради липса на подходящи условия за това. Колкото повече съзнанието на човек се разширява, толкова повече потенциалът на чистата безусловна любов ще се разкрива пред него. Любовта не съществува само между хора, тя е във всичко. Основната градивна частица във Вселената е именно чистата безусловна любов, най-висшата сила на Отеца Създател. Тя се съдържа във всичко и всички. Това е нещото, което ни обединява, нещото, което припознаваме в другите хора, когато се почувстваме влюбени. Когато съзреш доброто в тях, ти откриваш частица от себе си в тях по един нов начин, преобразен и представен чрез тяхната уникална същност. Любовта е нещото, което сплотява хората, защото това е общото между нас. Всички сме изградени от любов и я носим в себе си, но не всеки я търси и достига до нея. Любовта е способна на чудеса, тя е способна невъзможното да го направи възможно, защото за нея граници не съществуват. Навлизаме в период, в който все повече хора ще се докосват до нея по всевъзможни начини. Ще се научат да откриват любовта не само между хората, а и между всичко останало, защото тя е навсякъде и във всичко. Най-силно любовта се усеща между хората, защото така ни е най-лесно да я припознаем, но тя се намира и във всичко останало, което ни заобикаля. Нужно е само да я потърсим и тя ще се разкрие пред нас. Това е любовта, основната движеща сила във Вселената.

За сънищата

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 9021

По време на сън душата пътува, прибира се у дома и се слива с останалата част от себе си. Тогава ние продължаваме активно своята дейност в духовния свят, която ни подпомага както там, така и тук на земята. Няма как един човек да вземе със себе си цялото знание, от което има нужда през целия си живот още по време на своето раждане. Самото съзнание на новородено не би издържало на такъв обем информация. Затова, колкото повече напредваме в своето развитие, толкова повече знание до нас достига с помощта на сънищата и мислите, които преминават през нас по време на вглъбяване (състояние, в което навлизаме навътре в себе си). По време на сън душата се подготвя за предстоящите ни изпитания в материалния свят. Ако ви е много трудно да усвоите даден урок, тогава можете подготовка за него да преминете по време на сън, благодарение на която увереност да придобиете. По този начин напътствия в живота получаваме, които ни помагат по-лесно изпитанията да преминем. Сънищата могат да бъдат както поглед в миналото и бъдещето, така и пътуване до духовния свят. Има сънища, в които сте гонени, преследвани от невидими същества. Това са сънища, които ви подсказват, че е нужно да обърнете повече внимание върху своята енергийна защита. Съветът ми към вас е да започнете съзнателно да наблюдавате своите сънища, защото благодарение на тях вие можете напътствия да получавате, които ще ви подпомагат много в живота. Лягайки си, можете да заспивате с намерението пред вас да се разкрие това, от което имате нужда или да отправите молба за получаване на помощ в конкретна ситуация. Един ден хората ще разберат, че всъщност за нас заспиването на друго ниво е събуждане, а самото събуждане тук и сега е отново на друго ниво е заспиване. Коя е вашата истинска реалност ще усетите със сърцата си. Това е част от многобройните уроци, които учим тук на земята.

Трудните моменти от живота

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 10972

Понякога събитийността в живота ни така се завихря, че ни е много трудно в такива условия да запазим спокойствието и баланса вътре в себе си. Тези моменти са съпроводени най-често с депресивни състояния и силна умора. Няма как да ги избегнем, те са част от палитрата  на живота, но можем да се подпомогнем по-бързо от тях да излезем. Най-голяма помощ може да получите от вашата собствена вяра в това, че всичко ще бъде наред и колкото и голяма да е безизходицата, в която се намирате, решение винаги има. С помощта на вярата сме способни да контролираме събитийността в живота ни. Друга важна стъпка, която може да бъде във ваша помощ, е да се захраните с енергия любов. Това може да стане с любимо ваше занимание: разходка сред природата, зареждане със слънчева светлина, плуване, приятна музика, разговор с любим човек. Толкова много са вариантите, нужно е да не ги избягваме, а помощ от тях да потърсим, защото те могат много да ни помогнат. Колкото повече енергия в себе си генерираме, толкова по-лесно ще преодолеем всяка трудност изправила се на пътя ни. Ключът е в любовта, не приемайте трудността като нещо, което ви наранява така, сякаш е нещо лошо, а като урок, който ви учи и ви подпомага да израснете. Заобичайте трудността и тя от твърда ще се превърне в мека глина, която с лекота ще моделирате по желания от вас начин. Колкото и да ви е трудно, знайте, че винаги има решение, но докато сме подвластни на силни емоции, в такива моменти ни е трудно да следваме сърцето си, което е способно да преодолее и най-голямата трудност в нашия живот, стига да го послушаме. Съветът ми към вас е, никога да не губете вяра в себе си и в своите собствени възможности. Успеете ли да повярвате в себе си и във възможността ви да се справите успешно с всичко, тогава нищо по пътя, на който сте стъпили, не е в състояние да ви спре.

За личното богатство

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 5945

Човек е богат на най-различни неща. Едни са богати на знания, други на умения, трети на пари, четвърти на материални блага и т.н. Палитрата от богатство е многобройна и разнообразна. Всеки е богат с нещо. Не съществуват бедни хора, просто сме богати на различни неща и добре, че е така, защото ако всички ние бяхме богати на едно и също нещо, тогава нямаше да можем да оценим богатството си по достойнство, ако то е широко разпространено. Същото е като с водата, тя е безценно богатство за нас, но понеже на този етап от живота на земята е лесно достъпна, затова хората са спрели да я ценят по достойнство. Много хора все още се страхуват от това, че споделяйки своето богатство с останалите, е в техен ущърб. Но това не е така, дори е точно обратното. Ако това, което споделяте е оценено, тогава знайте, че всичко, което сте дали, към вас ще се върне многократно умножено. Ако това, което давате не е оценено по достойнство, тогава към вас ще се върне мултиплицирано това което сте дали, но не толкова, колкото би се върнало ако бъде оценено. Споделянето не прави хората по-бедни, а точно обратното, по-богати. Желаете ли своето богатство да множите, тогава не го пазете, а го споделете с любов и благодарност за това, че вашето богатство ви дава възможност като инструмент да помагате на останалите. Съветът ми към вас е, когато споделяте своето богатство то да е с хора, които са способни да го оценят, защото ако те не го ценят, тогава неговата стойност ще обезсилят. Колкото по-високо е оценено това, което давате, толкова повече вашето богатство ще нараства. Всеки носи огромни  залежи на богатства вътре в себе си. Открийте ги и ги споделете, така още по-богати ще станете. Не позволявайте на алчността и егото да искат повече и повече, и така да ви водят по пътя напред, защото те имат способността да пилеят енергията, докато силата на мултиплицирането се корени в любовта и благодарността. 

Умението да споделиш опитността си

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 6675

Всеки път, когато се опитвате да убедите някой друг в своята правота, си спомнете колко силно сте вярвали в определени неща, преди животът да ви постави в такава ситуация, така, че лично да се убедите в това, че не е било точно така, както сте си го представяли в началото. Когато вие самите вярвате в нещо, тогава се уповавате на някакъв предишен свой опит, който ви е провокирал да повярвате в настоящите си разбирания за живота. Който каквото и да ви говори, вие рядко бихте пренебрегнали своя опит, за да приемете опита на човека срещу вас. Със същата сила това важи и за хората, с които ни среща животът. Трудно можете да убедите някого в своята правота, ако той самият не натрупа достатъчно житейски опит, който да го подпомогне да разбере това, за което му говорите. Често в желанието си хората да споделят един на друг своя опит, се достига до разногласия, които сякаш нищо не е в състояние да ги изглади. Това е така, защото и двете страни се опитват да провокират разбиране и вяра в нещо, за което се изисква опитност, за да бъде разбрано. Мъдри са хората, които успяват да не се разгневят от неразбирането на останалите и смирено мъдростта си в живота да продължат да прилагат, като така бъдат ярък пример за останалите. Чрез думи можете да подпомогнете единствено на хората, които са преминали през опитността, но сякаш нещо не им достига уроците да осъзнаят. Но тези, на които все още житейска опитност им липсва, на тях не думи, а дела са им нужни. Със своя личен пример вие можете много повече да ги подпомогнете, отколкото с думи, които те не са в състояние да разберат и осъзнаят. Бъдете смирени и знайте, че всеки върви по своя път на развитие, който отговаря на неговия план програма за живот. Каквото и да се случва в живота ви, знайте, че всичко е опитност, която обогатява и доразвива душата, правейки я все по-мъдра и извисена.

Личният пример на светлината същност

 • Категория: Книга 2
 • Посещения: 7080

Все повече се увеличават хората, които се опитват да прокарат идеята за един по-добър свят, където любовта и добродетелите са основна движеща сила. Това, да помогнеш на останалите да прогледнат и да видят света с други очи, с очите на любовта, е нещо много хубаво. Знайте, че има голямо значение как ще помогнете на един незрящ човек да прогледне истината за живота, защото той първо ще се огледа във вас, във вашите успехи и начин на живот, които да го подпомогнат да види света около себе си. Говорим за личния пример, който всеки един от нас е за останалите. Ако си позволяваме да говорим за любов и добродетели, докато влизаме в люти спорове и налагаме мнението си или пък си позволяваме да осъждаме, критикуваме и да бъдем гневни, тогава как бихме могли да бъдем добър пример за останалите? Един човек, който е тръгнал по пътя на духовното, е човек, който е нужно да се стреми да се освободи от всички свои слабости, защото когато те бъдат активирани, се превръщат в основен генератор за излъчването на негативна енергия, която засяга както него самия, така и всички останали, защото всички ние на енергийно ниво сме свързани в едно цяло. Някой говори ли ви за духовност и в същото време е агресивен, налага мнението си или пък съди останалите, тогава той на какво може да ви научи, след като той самият не е успял да овладее своите слабости? Бъдете бдителни и внимавайте на какви хора попадате. Казано е, по делата ще ги познаете.