Силна воля

Да имаш силна воля е едно от качествата, които могат много да те подпомагат в живота. Липсва ли тя, знайте, че пътят напред няма да е лесен, защото без воля всяка изправила се пред нас трудност ще е в състояние да спре вървежа ни, докато сила отново съберем и напред по пътя продължим. До голяма степен волята и стимулът са взаимно свързани. Ако ви липсва воля, значи ви липсва и достатъчно голямо желание да постигнете това, към което сте се целеустремили. За да стимулирате успешно своята воля е нужно да изградите достатъчно мотивиращ за вас стимул, които да ви тласка да продължавате напред. Това може да постигнете като промените своята гледна точка. Не се вглеждайте прекалено дълго в трудностите и изпитанията, през които по пътя преминавате, а насочете вниманието си към всички позитиви, които ще получите след постигане на поставената от вас цел. Представете си как вече сте постигнали това, към което сте се целеустремили и усетете как то ви кара да се чувствате. Потопете се в тази картина и вижте всички позитиви, с които успехът ви дарява. Ако те ви карат да се чувствате добре, нека това ви стимолира, да постигнете по-скоро своята цел. Но ако във вас нищо не трепва, значи това е нещо, което не искате истински със сърцето си и воля ще ви липсва, за да го постигнете. Всичко е във вашите ръце, никога не го забравяйте.

Откъс от книгата "ДА ОТКРИЕШ ЩАСТИЕТО ВЪТРЕ В СЕБЕ СИ - Част от поредицата да погледнеш на живота от високо"

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

Поръчай Онлайн с възможност за безплатна доставка!

Коментари  

#1 Татяняа 27-08-2014 13:57
Всеки божи ден се боря с негативизма. Много отдавна съм се научила да забравям бързо лошите думи и да не забелязвам хората, които по един или друг начин волно или неволно искат да ме наранят.
Разбира се процесът е много дълъг и труден, но не е невъзможно да се освободим от лошото влияние на негативизма. Със силата на мисълта всичко е възможно. Колкото по-свободен се чувства един човек, толкова по-бързо и лесно възприема идеите за позитивизма и позитивното мислене. Колкото по-свободен се чувстваш, толкова по-щастлив си. Като по-малка не съм осъзнавала, че съм успяла да съхраня вътрешното си щастие и винаги съм се чувствала виновна за това, че се различавам от другите, просто не съм го осъзнавала. Сега съм благодарна за тази вътрешна сила, с която съм надарена.
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови