Енергиен вампиризъм

В днешно време енергийният вампиризъм е широко разпространен, защото хората са пълни със слаби места, които като пробойни в енергийното поле пропускат енергията да изтича неконтролируемо вън от тях. Това се случва с помощта на злото, което се възползва от нашите слаби места като ни провокира да излъчваме негативна енергия в пространството около нас. За да не допускате вашата лична енергия да изтича неконтролируемо от вас е необходимо да шлифовате себе си до съвършенство като се освободите от всички свои слабости и товари, които носите със себе си.

В своето ежедневие ние сме постоянни излъчватели на енергия, която пропускаме през себе си, насочвайки я с помощта на нашите мисли, действия и говор. Какво представлява всъщност енергийният вампиризъм? Нарича се вампиризъм, защото ние несъзнателно насочваме личната си енергия в посока, която не е доброволно избрана от нас. Как се случва това, хем да не изпращаме доброволно енергията си и въпреки това да го правим? Така наречените енергийни вампири са хора, които провокират нашите слаби места, обостряйки ги многократно. По този начин ние започваме да обвиняваме енергийния вампир за нашето страдание, без да съзнаваме дори, че раната се намира вътре в нас и от нас зависи кога тя ще се изцели.

Колкото повече мислим за хората, които се явяват като наши провокатори, толкова повече ги захранваме с нашата лична енергия. В повечето случаи ние я изпращаме с отрицателен заряд поради високата емоционалност, в която се намираме вследствие на обострените ни слабости. Когато това продължава дълго време, това неминуемо ще доведе до енергийно изтощение, което ще ни направи лениви и уязвими за злото. Затова е необходимо, когато хората усетят, че са станали жертва на енергиен вампиризъм да захранят себе си с положителна енергия.

В повечето случаи енергийните вампири дори не знаят, че са такива, те го правят неосъзнато. Когато усетите, че изпадате в подобна ситуация, ви съветвам да насочите вниманието си в друга посока. Спомнете си някой ваш красив спомен, когато сте били истински щастливи или си спомнете някоя ваша любима песен, или нещо друго, което предизвиква във вас чувство на щастие. Излъчването на любов ще ви подпомогне, образно казано, да отклоните атаката към своите слаби места и да опазите енергийното си състояние в цялост.

Знайте, че така наречените енергийни вампири могат много да ви подпомогнат, защото те ще насочват винаги вниманието ви към вашите слаби места, показвайки къде се намират те. По този начин вие целенасочено върху тях можете да работите и така по-бързо да ги изцелите. Веднъж изцелена рана, тя вече спира да е ваше слабо място. След това, колкото и провокатори в живота да имате, вие не бихте загубили хармонията и баланса вътре в себе си.

Не е приятно да станете жертва на енергиен вампиризъм, но знайте, че той колкото може да ви навреди, толкова може и да ви помогне. Съветът ми към вас е, вместо да се гневите на провокаторите, по-добре ги заобичайте, защото те се явяват като ваши учители, целящи да ви покажат вашите слаби места, които е нужно да шлифовате. По този начин, несъзнателно, енергийните вампири ви тласкат да напреднете в своето развитие. Знайте, че най-трудните моменти в живота ви се явяват и най-големите възможности да израснете скокообразно в своето духовно развитие.

Откъс от книгата "ДА ОТКРИЕШ ЩАСТИЕТО ВЪТРЕ В СЕБЕ СИ - Част от поредицата да погледнеш на живота от високо"

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ 

Поръчай Онлайн с възможност за безплатна доставка!

Коментари  

#4 Симеонов 09-02-2016 18:47
Браво,прекрасно казано.
Много често и на мен ми се е случвало подобно нещо и от дете си градя теория за всичко това.Енергиен вампиризъм се появи в съзнанието ми като термин отдавна,явно съм го прехванал от ефира,но някакси много точно описваше определени хора около мен.
Моите лични изводи са най-общо следните.Енерги йния вампир не ти взима просто енергията,взима ти само всичката положителна енергия,затова се чустваме зле най-меко казано.Обаче вампира има излишек на енергиа,за да има баланс ни предава неговата негативна енергия,затова освен зле ,се чустваме и негативни .Толкова негативни ,че може да ни доведе до параноя,шизифре ния и резделена личност,да си говорим сами.Много тежки симтоми,лично съм ги изпитал.Затова вампирите се чустват толкова весели ,като се заредят,а ние зле.
И ,колкото повече се опитваш да се бориш по-зле става.Алкохола е добро решение ,но временно.Помага ,но не лекува.За начало на лечението върши работа,за болката.
Това са енергийни дупки в енергииното поле.Ако имате истински приятели,те могат да ви пазят докато се съвземете,докат о стоят до вас и ви покриват с аурата сидокато вашета аура се възтанови,дейст ват като щит.Друго ,вместо да се борите с болката,приемет е я в сърцето си.Там има една центрирана сила,която ще я неутрализира .Ще неутрализира тази отрова ,ще я превърне в плюс.Това е като тор за душата,само може да се облагороди.Трет о това е вид духовен трън забит в сърсето или слънчевият сплит.Извадете го мисловно,предст авете си го .Там има мястл смогоспод ,зтова страдаме,щото допускаме неща там дето н им е мястото.
#3 Emi 30-10-2015 15:19
Благодаря за тази статия,аз също усещам влиянието на един много близък от семейството човек,моята свекърва.Тя явно е вампир по природа,всеки път като е с нас тя търси начин да ни провокира за скандал-това ѝ е любимото,измисл я куп небивалици,изкр ивява думите така че да са в нейна полза и е винаги жертвата....дра зни ме.При мене е много засилено чувството за справедливост и трудно се стърпявам и замълчавам,а после часове наред я нареждам в главата си,създавам си сценарии,с които яя обезоръжавам с думи,но това ме трови много.Имам чувството,че само да стане въпрос за нея и нещо в мен се надита като вълна от гняв и става неконтролеруемо .... :sad:
#2 VERJINIA 26-04-2014 09:40
БЛАГОДАРЯ ЗА ХУБАВАТА СТАТИЯ!
Ако не можеш да се справиш с енергиен вампир. Излез от играта. Изгори всички мостове и пътища към себе си от които той ще се възползва. Изгради си защита от положителни емоции и мисли ИГНОРИРАЙ ГО! Има един човек който ме обърква, кара ме да не се чуствам добре а после след общуване с него чуствам болка в слънчевия сплит и умора и спад на настроението. Той директно без да пита влиза в личното ми пространство силно енергийно чак ме зашеметява, мога дори да усетя мислите му в този момент. Той е интелигентен, подмолен, хитър като змия манипулатор. Отгоре на всичко имам усещането че има нужда от любов а ако го допусна още малко по близо до себе си усещам че ще пострадам. Побърква ме усещането че иска да му помогна а не съм убедена че мога.
#1 светлафотини 10-03-2014 23:13
:P Колко хубаво е написано колко лесно може да стане ,но когато дойде момента въобще не ми идва на ум за прочетеното.Неп рекъснато си повтарям как не трябва да отдавам значение на енергийния вампир и трябва да му се смея в лицето, но много често се разтрепервам и влизам в схватка с него.

You have no rights to post comments