Заедно можем да направим Света по-добро място за живеене!

Книга 3: ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ (Практически наръчник за изцеление на душата и тялото)

Пътят на една душа

  • Категория: Книга 3
  • Посещения: 10790

Живеем в свят, където не всички хора са изцяло добронамерени. Тези, които са достигнали вече до знанието, че всичко е изградено от енергия и се учат да работят с нея, са все още малцина, но не всички от тях биха използвали това знание добронамерено. Те знаят, че На Земята е широко разпространено твърдението, че след усвояване на земните уроци, душите се сливат с Господ и стават отново едно цяло с Него. С това твърдение не мога да се съглася напълно. След преминаване на земните уроци душите са една крачка по-близо до Бог, но те продължават своето развитие и в духовния свят. Пътят на една душа е безкраен като самата нея. Тя никога не се слива изцяло с Господ, защото нейният стремеж към Него е вечен, като геометрична прогресия. Не забравяйте, че вие сте част от Него, както и Той е част от вас. Вие никога не сте губили връзката с Него, за да е нужно отново да се слеете в едно цяло. През цялото си съществуване душите се стремят да развиват тази връзка, за да може по-силно любовта на Господ да усещат и заедно с това се учат в своите творения да я влагат.

Чрез създаването на нови души, Господ също еволюира. Хората често говорят за Него като нещо вън от тях, а не осъзнават, че Той всъщност е вътре в тях и че те са част от Него, както Той е част от тях. Когато говорите за Бог, знайте, че вие всъщност говорите за себе си и за всичко живо, което ви заобикаля. Колкото повече хората си припомнят това, толкова повече чудеса ще сътворяват с Божията сила вътре в тях.

Гледане на слънцето / Sungazing / Слънчево хранене

  • Категория: Книга 3
  • Посещения: 38846

Това е една от моите любими практики. Практикувам я от началото на 2010г., до ден днешен. Споменът за тази практика бе пробуден в мен от индиеца Хира Ратан Манек, който гостува в България през 2009г. Той провокира в мен да изплува споменът за тази практика, която в миналото е била широко разпространена. Всеки пази в себе си знание за това, как да практикува осъзнато захранване със слънчева енергия. Някога, в миналото това е бил един от основните ни източници на енергия, с които сме подържали както физическото така и енергийните ни тела чисти, енергийно заредени и хармонични. 

В днешно време знанието за това, как да се зареждаме осъзнато с енергията на слънцето, е много оскъдна, затова съм изключително благодарен, че съществуват такива хора като Манек, които припомнят на съвременните хора за способността на слънцето да ни лекува и зарежда с енергия. Индиецът се е посветил на това да обикаля света и да разпространява знанието за това, как хората могат да се захранват със слънчева енергия. Самият той се е подложил на редица медицински изследвания, с които доказва на науката полезността от захранването със слънчева енергия за хората.

Самото гледане на Слънцето съществува още откакто свят светува. Няма нищо по естествено от това, хората да се зареждат със слънчева светлина. За да се развиваме успешно като хора, ние имаме нужда от светлина. Ако от нея се крием, тогава ние ще сме като повехнали цветя. Ние сме част от природата и се влияем от едни и същи източници на енергия. Наблюдавайте природата и вижте как всичко в нея се е устремило към светлината, търсейки слънчевите лъчи. Всяко листенце, всяко венчелистче търси слънчевата светлина, за да захрани себе си с енергия. Същото е и с хората. За да се развива успешно човек, той има нужда от светлина. Без нея по пътя много трудно се върви.

Упражнение 9 – Слънчева пътека

  • Категория: Книга 3
  • Посещения: 15611

Това упражнение ще ви помогне по-концентрирано и целенасочено да използвате енергията на водата и слънцето за прочистване и хармонизиране на своите енергийни центрове. На заден фон може да пуснете музика със запис на вълни или течаща вода, която да ви подпомага по-лесно да пресъздадете заобикалящата ви среда по време на практика. 

"Затворете очи, отпуснете се и се пренесете на брега на морето. Ако това ще ви помогне да се отпуснете по-лесно, си пуснете подходяща музика. Започнете да наблюдавате своето дишане, всяко вдишване и всяко издишване. Усетете как докато наблюдавате своето дишане, мускулите на тялото ви се отпускат, мислите ви се успокояват, а съзнанието се разтваря за неограничените възможности на вашия дух. Просто дишайте и наблюдавайте осъзнато този божествен процес. Продължавайте да го правите, докато не усетите, че сте се отпуснали напълно. Когато това се случи можете да продължите с визуализацията.

Изкажете следното намерение: “Нека Божествената енергия и чиста безусловна любов да потекат през мен, с помощта на Земята и Вселената, използвайки я мъдро и целенасочено за доброто, както на мен самия/самата, така и за благото на цялата Вселена. Нека божията любов захрани с енергия всички мои енергийни центрове и ги освободи от всичко старо и ненужно, правейки път на новото да се прояви. Призовавам моя духовен екип да бъде неотлъчно до мен по време на целия сеанс, напътствайки ме с визуализации, мисли, чувства и емоции, помагайки ми да се концентрирам и да дам най-доброто от себе си, така, че сеансът да протече по възможно най-добрия начин. Така да бъде. Амин”

Въведение от книгата: Пътеводител за духовно развитие

  • Категория: Книга 3
  • Посещения: 13426

След издаването на книгата “ДА ОТКРИЕШ ЩАСТИЕТО ВЪТРЕ В СЕБЕ СИ”, където често споменавам за товарите, които всеки един от нас носи вътре в себе си, започнаха много хора да се свързват с мен и да ме питат по какъв начин могат да се освободят от тях. Когато човек чуе товар, го асоциира с нещо лошо, а докато самите ние си позволяваме да ги възприемаме така, тогава тяхното освобождение ще е много по-трудно. Това провокира в мен  желанието да напиша тази книга, в която да споделя своя опит, който цели да провокира читателите да погледнат на своите товари по един нов начин, който да им помогне урока от тях да извлекат и така по пътя си освободени и обновени да продължат.

Всичко, което ни се случва в живота, не е подвластно на случайността, а на много прецизни вселенски закони, които с еднаква сила и тежест влияят на всеки един от нас. Енергията, която ни заобикаля и ежедневно използваме в делата си, е подвластна на тези закони. Колкото повече за тях се знае, толкова по-лесно е за хората да ги използват разумно, така, че последствията от всяко действие да провокират щастие и удовлетворение в нас самите. Всичко в живота ни зависи от нас, въпреки че хората често обичат да обвиняват другите за своето нещастие. Знайте, че никой не ни е виновен за нищо.

Когато бъдем наранени, тогава по навик обвиняваме хората, че са лоши, осъждайки техните действия, но не винаги сме в състояние да видим цялостната картина. Знайте, че тези хора се явяват като ваши учители, които целят да ви помогнат да се вгледате по-надълбоко в себе си. Те провокират да изплуват на повърхността стари спомени от отминали ваши животи, когато навярно вие самите сте постъпвали по същия начин, както сега с вас се отнасят. Така да се каже, всичко, което се случва в нашето ежедневие, е отражение на наши отминали действия, с които сме изградили своята реалност, тук и сега. Ние живеем живота си такъв, какъвто самите ние сме си го сътворили в нашето минало. Ако искате животът ви занапред да бъде по-добър, тогава е нужно да се научите осъзнато и целенасочено да използвате своята енергия, за да може животът ви занапред да е осеян с любов. В противен случай негативизмът, който масата от хора сега влагат в своето ежедневие, в бъдеще ще им изиграе лоша шега.

Молитва за България

  • Категория: Книга 3
  • Посещения: 27422

Господи, създателю наш, творец на Вселената, благослови нас и България с душевен мир, с хармония и баланс на всички нива, с просперитет, с разбирателство, доброта, всеотдайност и най-вече с Любов – чиста, свята и неопетнена.

Просветли сърцата и душите ни, дарявайки ни със силата да светим толкова силно, че да сме в състояние да осветим и най-тъмните кътчета в живота ни. Да имаме силата да помагаме на останалите както ти на нас помагаш Господи. Дай ни сили да се освободим с любов и благодарност от всичко старо и ненужно, приветствайки новото с отворени обятия.

Молим те от сърце и душа Господи, да помогнеш на България да заблести като ярка звезда на небосвода изградена от чиста безусловна Любов.