Въведение от книгата: Пътеводител за духовно развитие

След издаването на книгата “ДА ОТКРИЕШ ЩАСТИЕТО ВЪТРЕ В СЕБЕ СИ”, където често споменавам за товарите, които всеки един от нас носи вътре в себе си, започнаха много хора да се свързват с мен и да ме питат по какъв начин могат да се освободят от тях. Когато човек чуе товар, го асоциира с нещо лошо, а докато самите ние си позволяваме да ги възприемаме така, тогава тяхното освобождение ще е много по-трудно. Това провокира в мен  желанието да напиша тази книга, в която да споделя своя опит, който цели да провокира читателите да погледнат на своите товари по един нов начин, който да им помогне урока от тях да извлекат и така по пътя си освободени и обновени да продължат.

Всичко, което ни се случва в живота, не е подвластно на случайността, а на много прецизни вселенски закони, които с еднаква сила и тежест влияят на всеки един от нас. Енергията, която ни заобикаля и ежедневно използваме в делата си, е подвластна на тези закони. Колкото повече за тях се знае, толкова по-лесно е за хората да ги използват разумно, така, че последствията от всяко действие да провокират щастие и удовлетворение в нас самите. Всичко в живота ни зависи от нас, въпреки че хората често обичат да обвиняват другите за своето нещастие. Знайте, че никой не ни е виновен за нищо.

Когато бъдем наранени, тогава по навик обвиняваме хората, че са лоши, осъждайки техните действия, но не винаги сме в състояние да видим цялостната картина. Знайте, че тези хора се явяват като ваши учители, които целят да ви помогнат да се вгледате по-надълбоко в себе си. Те провокират да изплуват на повърхността стари спомени от отминали ваши животи, когато навярно вие самите сте постъпвали по същия начин, както сега с вас се отнасят. Така да се каже, всичко, което се случва в нашето ежедневие, е отражение на наши отминали действия, с които сме изградили своята реалност, тук и сега. Ние живеем живота си такъв, какъвто самите ние сме си го сътворили в нашето минало. Ако искате животът ви занапред да бъде по-добър, тогава е нужно да се научите осъзнато и целенасочено да използвате своята енергия, за да може животът ви занапред да е осеян с любов. В противен случай негативизмът, който масата от хора сега влагат в своето ежедневие, в бъдеще ще им изиграе лоша шега.

Бъдете разумни и не позволявайте на незнанието да ви тласка да повтаряте едни и същи ситуации, които не ви помагат, а точно обратното. Много хора искат да променят живота си, а в същото време не правят нищо, за да го направят. Не може да продължаваш да живееш по един и същ стереотип и в същото време да очакваш нещо да се промени в живота ти. Всяко събитие е отражение на нашето минало. Ако то не бъде променено няма как и бъдещето да се промени, те са взаимно свързани. Не бива да позволяваме на своето минало да робуваме. Много е важно да си изградим навика да анализираме пътя през който вече сме преминали и от него да се учим, за да не допускаме в бъдеще да пилеем енергията си за едни и същи изпитания, които целят да ни помогнат по-умело с енергията да си служим. Така всеки един ще има силата и умението да изгради своето бъдеще такова, каквото сърцето му копнее да бъде.

Понякога животът на хората минава толкова неусетно, сякаш преминава покрай тях. Докато това се случва, знайте, че всеки ден от вашия живот е изпълнен с толкова много божествен смисъл, че ако сте в състояние само един ден от него да изживеете пълноценно, имайки способността да осъзнаете замисъла на Отеца Създател, който е вложил в него, тогава вие ще се почувствате така, сякаш сте изживели цял един живот. Колкото повече човек работи със себе си, за своето духовно развитие, толкова повече неговото съзнание се разширява и има способността да съзре все по-ясно божествения смисъл на всичко, което го заобикаля.

Сега съзнанието на хората е забулено като в мъгла от многобройните товари, които със себе си носим. Негативната енергия, която те ни провокират да излъчваме, ни обгръща като в мъгла, пречейки ни да съзрем божествения замисъл на сътворението. Нужно е активно всеки със себе си да работи в посока прочистване и хармонизиране на своите енергийни центрове, за да придобие по-обширен поглед върху живота. Не всичко е такова, каквото изглежда. Материята е привидното, но енергията вложена в нея е много по-дълбока, отколкото моментното състояние на съзнанието ни, на когото и да е от нас, е в състояние да разбере.

Да, не е лек пътят на освобождение от всичко старо и ненужно, но той ще ви помогне да промените своя материален и духовен живот неимоверно много. А това от своя страна, ще доведе до постепенно разширяване на съзнанието ви, позволявайки ви да погледнете на живота по един напълно нов начин, откривайки все повече смисъл в него.

Не е лесно да се изправиш срещу самия себе си, срещу собствените си страхове и слабости. Това е една от основните причини хората да избягват по този път да поемат, защото се страхуват от това, което ще изплува на повърхността като спомен за тях самите. Да, но докато носим със себе си всички товари, ние не можем да избягаме от тях. Където и да отидем, те ще ни следват и така животът постоянно ще ни напомня за тях, докато не съберем смелост и се изправим срещу тях. Рано или късно всеки го прави, дали по-рано или по-късно, не можеш да избягваш от това, което сам си сътворил.

Имаме един израз, който е много показателен: “Каквото си надробиш, сам ще си го сърбаш”. Въпрос на личен избор е дали по този път ще поемеш, но моето лично мнение е, че каквато и да е цената, която ще заплатите за вашето освобождение и обновление, си струва да бъде платена, защото колкото по-дълго товарите със себе си носим, толкова по-тежки ще стават те и така, след време, още по-висока цена ще е нужно да заплатите за тяхното освобождение. Колкото по-дълго време носите товарите със себе си, от толкова повече енергия ще имате нужда, за да трансформирате негативната енергия, която сте излъчвали винаги, когато не сте успявали да ги овладеете и на негативното сте се подавали.

Всичко е в нашите ръце и от нас самите зависи какво ще предприемем. От нас зависи дали смели и упорити ще бъдем или ще склоним глава пред първата трудност изправила се на пътя ни. Не забравяйте, че сме дошли на Земята, за да се учим, а не да си почиваме и наслаждаваме на всички материални удоволствия, които често илюзорно заблуждават човека и го отклоняват от истински важните и стойностни неща за него. Да, те също имат важно значение в живота ни, но не такова, че да ги издигаме на пиедестал, както масата от населението на Земята са направили.

От сърце и душа ви желая успехи да ви спохождат, във всичко, към което подходите с любов и помнете, че преди изгрев е най-тъмно. Когато ви е най-трудно си спомняйте за това. Там, където се коренят най-големите ви страхове, се коренят и най-щастливите мигове в живота ви. Бъдете благословени с вътрешен мир, хармония и баланс.

Продължава в книгата: "ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ - Практически наръчник за изцеление на душата и тялото"

 ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

Поръчай Онлайн с възможност за безплатна доставка!

Коментари  

#1 Lu 07-01-2015 21:40
Здравейте! Много ми харесват нещата, които пишете и бих искала да прочета и двете ви книги, за да ги приложа, ако мога, в живота си, защото определено имам нужда от промяна, но си задавам и въпроси, на които ще съм благодарна ако ми помогнете да си отговоря. А един от тях, най-важният, когато говорите за Създателя, кого имате предвид? Можете ли да го назовете с име? Не напразно ви питам, защото много е модерно в днешно време да се говори за чакри, мандали, мантри, медитации и т.н., дори и за предишните животи. Объркващо е, особено за един вярващ човек, християнин, който първо би сверил информацията в Библията. Търсещият истината я търси навсякъде, но не бива да следва сляпо всичко, което среща по пътя си, нали така? Затова и аз бих искала да споделя с вас въпросите си, които сигурно всеки от нас си задава понякога, а именно кои сме ние, защо сме тук, кой е нашият Създател и ако смисълът е да се доближаваме все повече към Него, какъв е начинът? Не ли като следваме волята Му и се доверяваме повече на завета Му? Тръгвайки по друг път, все едно Му казваме, че можем и сами, че нямаме нужда от неговата помощ. Така разсъждавам аз и ще се радвам да споделите и вие вашият поглед над това. Благодаря! :)

You have no rights to post comments