Медитация – Слънчева пътека

Това упражнение ще ви помогне по-концентрирано и целенасочено да използвате енергията на водата и слънцето за прочистване и хармонизиране на своите енергийни центрове. На заден фон може да пуснете музика със запис на вълни или течаща вода, която да ви подпомага по-лесно да пресъздадете заобикалящата ви среда по време на практика. 

"Затворете очи, отпуснете се и се пренесете на брега на морето. Ако това ще ви помогне да се отпуснете по-лесно, си пуснете подходяща музика. Започнете да наблюдавате своето дишане, всяко вдишване и всяко издишване. Усетете как докато наблюдавате своето дишане, мускулите на тялото ви се отпускат, мислите ви се успокояват, а съзнанието се разтваря за неограничените възможности на вашия дух. Просто дишайте и наблюдавайте осъзнато този божествен процес. Продължавайте да го правите, докато не усетите, че сте се отпуснали напълно. Когато това се случи можете да продължите с визуализацията.

Изкажете следното намерение: “Нека Божествената енергия и чиста безусловна любов да потекат през мен, с помощта на Земята и Вселената, използвайки я мъдро и целенасочено за доброто, както на мен самия/самата, така и за благото на цялата Вселена. Нека божията любов захрани с енергия всички мои енергийни центрове и ги освободи от всичко старо и ненужно, правейки път на новото да се прояви. Призовавам моя духовен екип да бъде неотлъчно до мен по време на целия сеанс, напътствайки ме с визуализации, мисли, чувства и емоции, помагайки ми да се концентрирам и да дам най-доброто от себе си, така, че сеансът да протече по възможно най-добрия начин. Така да бъде. Амин”

Докато сте стъпили боси на пясъка се загледайте в далечината в току-що изгряващото слънце, което се показва над спокойното море. Пред вас се оформя слънчева пътека, приканвайки ви да поемете по нея. Вгледайте се в детайлите, в красотата на слънцето, в тихото и спокойно море, което нежно поклаща отразените слънчеви лъчи върху повърхността на водата. Насладете се на всеки миг и го преживейте с всички свои сетива.

Загледани в красотата на хоризонта, забелязвате към вас да се приближава нещо. Колкото повече то наближава към вас, толкова повече осъзнавате, че това са делфини, които са дошли да ви поканят да поплувате заедно. Вижте как те плуват и копирайте тяхното умение да го правят до съвършенство. Дори да не можете да плувате, за миг си представете как плувате с лекота, както го правят самите делфини. Гмурнете се в безкрайното море и се понесете заедно с тях по слънчевата пътека. Докато сте във водата я помолете да се слеете в едно цяло и да ви освободи от всичко старо и ненужно, а на него място със светлина и любов да ви изпълни. Вижте как, докато плувате, зад вас остават всички товари, които се разтварят във водата, трансформирайки се отново в енергия любов, а на тяхно място слънчевата пътека, заедно с водата, ви зареждат с живителна енергия любов.

Колкото повече плувате заедно с делфините, толкова повече сиянието на енергийните ви центрове нараства. Вижте как те започват да сияят все по-силно и по-силно от нарастващата енергия любов вътре във вас. Наблюдавайте как се носите грациозно по водата, също като делфините, забавлявайки се заедно с тях. Забравете за всички грижи и се насладете на мига, на удоволствието от това, да поплувате на изгрев слънце, когато водата и слънцето за миг в едно се сливат, правейки слънчева пътека, по която вие плувате към хоризонта.

Продължете да плувате заедно с делфините, толкова дълго, колкото усетите за необходимо и след това се отпуснете на повърхността на водата. Вижте как делфините започват да плуват около вас в кръг, образувайки вортекс, който сякаш засмуква и най-дълбоко вкоренените товари вътре във вас. По този начин делфините ви помагат да се освободите от тях, а на тяхно място се зареждате със светлина и любов. Вижте как постепенно засиявате със силата на чистата безусловна любов. Около вас се образува ярък ореол от бяла светлина. Насладете се на всеки миг, който преживявате докато плувате с делфините.

Сега се гмурнете заедно с делфините, да опознаете и дъното на океана. Ореолът от бяла светлина осветява всичко около вас, позволявайки ви да виждате под водата всичко ясно като бял ден. Спускайки се към дъното попадате на древен стар изгубен град, в който някога сте живели, в предишен свой живот. Вижте как споменът във вас сякаш оживява и руините се превръщат отново в града, който някога сте познавали. Колкото повече плувате и се наслаждавате на съвършенството на древните, толкова повече енергията във вас нараства.

Останете в това състояние толкова дълго, колкото сърцето ви пожелае. След това излезте отново на повърхността и плувайте с делфините към брега. Когато го достигнете излезте от водата и се сбогувайте с тях, но не за дълго, защото скоро те пак ще ви очакват, отново по слънчевата пътека заедно да се понесете.

Благодарете на делфините и на всички, които взеха участие в този сеанс и помогнаха той да протече по възможно най-добрия начин.”

Продължава в книгата: "ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ - Практически наръчник за изцеление на душата и тялото"

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

Поръчай Онлайн с възможност за безплатна доставка!

Коментари  

#3 Емилия Гьошева 23-01-2019 18:47
Това е любимото ми упражнение.Като някакво малко вълшебство е.
А книгите ти са прекрасни,Ширинан.
Благодаря ти от сърце.
#2 Цвета 06-09-2015 10:34
Благодаря, прекрасно упражнение :) Отивам на плажа да се наслаждавам на прекрасното слънце и водата в морето! Задължително ще поплувам и с делфините по слънчевата пътека :) Не мога да плувам, но делфините ще ме научат! Сигурна съм, че след това прекрасно изживяване, ще съм нов човек с пречистени енергиини центрове : Благодаря ти Shirinan :)
#1 Rashko Georgiev 06-08-2014 12:48
Полезна и духовна книга, но не е в унисон с православното християнство. Човек не живее 5 пъти на земята.

You have no rights to post comments