Застоят в живота ни е породен от непреодоляни товари

Когато душата слиза на Земята взема със себе си определено количество товари, от които цели да се освободи в настоящия си земен живот. Най-често тези товари са причината, хората да се намират в застой, защото товарът тежи, а за да бъде осъзнат и освободен един товар, се изисква от човека да положи усилия, за да трансформира негативния заряд на товара в положителен. Когато човек не полага усилия да промени себе си към по-добро, тогава товарите като котва на едно място го задържат и не му позволяват да продължи в развитието си напред. Като в техен роб може да се превърне, без да го осъзнава дори.

Може би се питате какво представляват товарите? Това са образно казано раните, които в минали животи не сте успели да изцелите и сте пренесли със себе си в настоящия живот. Често, когато някой докосне тези ваши рани, това ви причинява силен дискомфорт, който ви провокира да излъчите негативна енергия чрез своите чувства, емоции и начин на поведение. Товарите могат да бъдат плод на остаряло мислене, пренесено от предишен ваш живот или остаряло поведение спрямо останалите хора, чрез което по един или друг начин наранявате както тях, така и себе си. Душата през целия си път се стреми да проектира върху себе си колкото се може повече от качествата на Господ. Ако трябва да опишем с една дума какво олицетворява най-силно нашият Създател, това е чистата безусловна любов. Всяко действие, всяка мисъл, всяка емоция лишена от любов, чиста свята и неопетнена, е вид товар, слабост, с който душата е нужно да работи. Наричаме ги товари, защото те предизвикват съпротивление в нас. То е като да плуваш в река от любов, винаги когато извършвате действия лишени от любов, тогава вие плувате срещу течението.

Самият товар може да бъде и спомен от травма, която сте изпитали в предишен свой живот, която се е кодирала на енергийно ниво в духа, тя не се губи. Нищо във Вселената не се губи. За да бъде освободен товарът е нужно да го вземете със себе си в следващ свой живот, където условията ще ви подпомогнат със силата на любовта да го трансформирате. По този начин пренасяме травми от минали наши превъплъщения, за да можем да се освободим от тях. Товарите могат да бъдат от най-различно естество. В процеса на работа със себе си сами ще се уверите в това и ще се научите да определяте откъде произлизат различните товари.

Знаейки, че товарите предизвикват понякога много силна болка и дискомфорт, както на физическо, така и на енергийно ниво, не позволявайте във вас това да зароди лоши чувства спрямо целия товар, който сте взели със себе, защото той не цели да ви навреди, а точно обратното, помага ви много повече, отколкото може да си представите. Най-успелите хора са хора, които голям товар със себе си са взели. Не случайно, ако ги питате дали са имали лек живот, най-вероятно отговорът ще бъде не. Всички трудности през живота им са ги тласкали към успеха, който са постигнали. Представете си вашия живот като една скулптура, а товарите като неравностите по нея. Всяка неравност се нуждае от вашето внимание, за да бъде изгладена и така от своя слабост да я превърнете в своя силна страна. Работейки активно с товарите, които носите със себе си, така вие все по-красива и съвършена скулптурата ще извайвате.

Откъс от книгата: "ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ - Практически наръчник за изцеление на душата и тялото"

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

Поръчай Онлайн с възможност за безплатна доставка!

You have no rights to post comments