Ролята на енергийните товари, които душата взема със себе си в земния живот

Много често, когато душите учат уроците си чрез негативни преживявания, те обременяват много душата на енергийно ниво и поради тази причина не успяват още в същия живот да се освободят от натрупания товар. Затова те вземат товара със себе си в следващ свой живот, където ще им се даде възможност при по-подходящи условия да се освободят от него. За душата е важно да се освободи от товара, който обременява духа, защото когато прекалено голям товар носят със себе си, те не могат да продължат със следващите уроци. Всеки урок се проявява в момент, когато разполагаме с достатъчно сили и опитност да го преживеем, а когато носите със себе си много товари, това изтощава душата и така сили за нови уроци не й остават.

От тук идва стремежът на душата за всеки следващ живот да взима оптимален по размер товар със себе си, който й е по силите да се освободи от него. Това е причината много често да не разбираме защо изпадаме в дадени ситуации, които предизвикват в нас толкова много мъка, която е отражение на товара, който сме взели със себе си. Знайте, че по пътя на освобождение отговорите постепенно изплуват, помагайки ни по този начин да свалим напълно товара от себе си. Трудно е, когато ни боли да бъдем оптимистични, но знайте, че това също е част от уроците, които усвояваме. С всяка следваща трудност, през която душата преминава, ще се учи все по-лесно урока и полезността да открива и така все по-бързо през трудните моменти ще преминава.

Всичко в живота има две странни. Дори на пръв поглед най-тежкото събитие в живота, което е осеяно с много болка и тъга, носи полезност, при това пропорционално голяма на болката, през която преминавате. Когато изпаднете в труден момент и болка ви достигне, не позволявайте тя да ви обземе, а сили съберете и полезността открийте, защото тя е част от урока, който усвоявате. Както вече казахме, няма как да оценим деня, ако преди това не е било нощ. За това е нужно душата да премине през цялата палитра от опитности, преминавайки през тъмнината и светлината, за да успее да открие баланса между тях. Но помнете, че колкото по-бързо съумявате от мрака да се отърсите, толкова по-лесно ще ви е товарите пропити от негативна енергия да прегорите.

Дори една стара душа, която е натрупала много голям опит в земното училище, може да си състави такава програма за живот, която да я постави в условия и изпитания, които да я тласнат да извърши лоши неща предизвикващи много болка. Нека това не е причина да оправдавате всички лоши хора, напротив. Когато душата избира да преживее негативна опитност, тя взема със себе си целия нужен ресурс, който да й помогне да се отърси от целия негативизъм, в който и е било нужно да се потопи. Колкото по-скоро успее да го направи, толкова по-лесно ще й е след това от товарите да се освободи.

Това означава, че в сърцето си всички лоши хора, копнеят да станат по-добри. Те носят в себе си всички нужни инструменти, за да го постигнат, но понякога енергия не им достига, за да ги използват. Затова, когато животът ви сблъска с подобни хора, не ги съдете, а с любов към тях подходете, защото те имат силна нужда от енергия, която да ги зареди, подпомагайки ги от блатото да излязат. Преди душите да се въплътят в човешко тяло те са в своето съвършено проявление на духа, който е в състояние на хармония и баланс. Слизайки на Земята условията тук ги поставят в ситуации, които нарушават тази хармония. Стремежът на душата, да възстанови първоначалното състояние на хармония и баланс, тласка душата да преминава през опитности, които помагат на душата да се развива и израства. С прости думи казано, всички трудности провокират душата да се развива, за да може да възстанови хармонията и баланса вътре в себе си.

Откъс от книгата: "ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ - Практически наръчник за изцеление на душата и тялото"

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

Поръчай Онлайн с възможност за безплатна доставка!

You have no rights to post comments