Земята е учебна площадка за душите

За душата Земята е училище, където получава възможност да прояви в материален план своите умения в използването на енергията. Ние първо се учим да управляваме и използваме енергията в духовния свят и след това я използваме на Земята. Всичко, което учим в духовния свят, не е достатъчно за развитието на душата. То е само едната страна на монетата. За душата е нужно да изживее опитност и в материята, там където може да изживее и усети с всичките си земни сетива своите творения. Сетивата, които имат хората на Земята се различават от сетивността на душите в духовния свят. Например една душа, която не е въплътена в човешко тяло, няма как да изпита физическа болка, няма как да усети с цялото си тяло трепета на любовта в сърцето или чувството, предизвикано от предателство. Любовта между мъж и жена съществува само на земен план, както и чувството да правиш секс и много други уроци, които очакват всяка една душа в земното училище. Цялата палитра от положителни и отрицателни емоции, с които се сблъскваме ежедневно, са част от уроците, които душата усвоява в земното училище.

Понякога уроците, които учат душите на Земята, са толкова красиви, че душата празнува от щастие. Друг път уроците костват много енергия, нужна за успешното преминаване през тях. Сами разбирате, че за да оцените едно нещо пълноценно, е нужно то да бъде погледнато от всички страни. Няма как да оценим деня, ако преди това не е било нощ. Няма как да оценим храната на масата ни, ако преди това никога не сме били гладни. Всичко, което ни се случва, има своя замисъл и се явява, за да ни помогне да го разберем. Въплъщавайки се в човешки тела тук на Земята, душите учат своите уроци, нужни за тяхното еволюиране. Всяка душа преминава през редица уроци, които се състоят в многобройни негативни и положителни преживявания, за да може уроците да бъдат усвоени пълноценно. Ако сме потопени само в положителни или отрицателни емоции, няма как да оценим дадено събитие, без да познаваме и двете състояния, които то предизвиква в нас. Затова душите опознават положителните и отрицателните аспекти на живота.

Представете си следната ситуация: Слизате за първи път на Земята и все още не сте се научили да цените живота, който е Божия благословия. Така вие може да отнемете живота на много хора, подтикнати от много външни фактори, с които хората са в непрестанна борба, учейки се как да им устояват. В следващ живот, бъдейки от другата страна, преживявайки смъртта на своето семейство, е един много силен урок, който ще остави толкова дълбока следа в душата ви, че едва ли някога бихте посегнали отново да отнемете нечий живот, знаейки колко много мъка предизвиква това. Споменът за това, как сте се чувствали, когато сте били от другата страна, ще е стопер за вас, който не би ви позволил в бъдеще да отнемете нечий живот. В следващо превъплъщение тази опитност ще е гласчето, което ще ви нашепва как е по-добре да постъпите. Този урок коства много енергия, преживявайки негативни емоции, които попиват на енергийно ниво, обременявайки духа с болезнен товар. Този товар също има своя замисъл. Той ще тласка душата да се развива, стремейки се да се освободи от него.

Когато говорим за земното училище, едно от най-важните неща, които е нужно да разберете е, че няма правилно и грешно. Грешка е дума, която е нужно хората да спрат да използват в своя речник. Всичко, което се случва има своя замисъл. Не винаги уроците могат да се учат от светлата им страна. Понякога е нужно да преминеш и през мрака, за да може урока да бъде напълно усвоен и разбран. Няма как да знаеш едно нещо дали е добро или лошо, ако лично не си го преживял, но внимавайте да не останете прекалено дълго време в мрака. Никога не забравяйте, че в своята истинска същност вие сте добронамерени същности изградени от любов. Ако дълго време си позволите да останете в дълбините на мрака, рискувате да забравите своята същност и да се подадете на мрака, който само това чака, да бъдете слаби и уязвими, за да ви окове в своята хватка. В книгата "ЖИВОТ НА СВЕТЛО" съм разгърнал темата за доброто и злото, описал съм подробно как от злото може да се освободите и да разпалите отново огъня там, където дълго време светъл лъч не е достигал.

Откъс от книгата: "ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ - Практически наръчник за изцеление на душата и тялото"

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

Поръчай Онлайн с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови