Нива на развитие на душата - Част 2

Четвърто ниво на развитие е едно от любимите нива за повечето души, където те се чувстват най-добре в земно превъплъщение. Пример за души на четвърто ниво са хора посветили живота си да бъдат поети, музиканти, художници и други творчески личности. Също така това ниво е свързано с любовта към хората, към природата и към всичко живо. Хората, които се намират в това ниво на развитие се учат да използват любовта, докато общуват, докато творят, дори докато дишат. В момента на Земята има много души от четвърто ниво на развитие и много души биха припознали себе си с това ниво. Ако трябва да опишем това ниво само с едно изречение, то е да се научиш да живееш с любов. Песента на любовта в сърцата на хората, намиращи се в това ниво на развитие, ги прави много нежни и добронамерени хора, дори понякога наивно добри. Учейки се да боравят с любовта, това ги прави сърцати и обичливи. Но не винаги успяват и понякога изпадат в крайности, които и помагат да оценят пътя към любовта.

Пето ниво на развитие е понякога много тежко за душите, защото там те се учат да изпълняват различни каузи. Докато в първите четири нива на развитие душите са се занимавали предимно със себе си, в пето ниво душата се впуска в по-глобални мисии, които целят да помогнат на голяма група хора. Тези каузи винаги са свързани с много изпитания и понякога коства много енергия на душата, за да се поздрави с успех. Това ниво калява духа, правейки го все по-силен, като доказва способностите си с преодоляването на всяка трудност по своя път, учейки душата да не се отказва за нищо на света, когато истински вярва в каузата, с която се е захванала. Тук душата започва да се учи да споделя вече натрупаното знание по своя път на развитие с останалите души. Така опитност и увереност придобива, която ще използва в шесто ниво на развитие, когато я очакват още по-глобални мисии.

Шесто ниво на развитие е нивото, в което душите се учат да използват енергията на по-високо ниво. Там душите често се явяват като духовни учители, споделяйки своята опитност с останалите. Почти всички така наречени гении или хора, които се отличават много ярко от останалите със своята мъдрост и способности са души на шесто ниво на развитие. Понякога души от това ниво на развитие избират много скромни животи, с които по нищо не изпъкват пред останалите, но тези животи обикновено са осеяни с много трудности и изпитания, които помагат на духа да израства. Уроците, които се усвояват в шесто ниво на развитие са непосилни за душите от по-ниско ниво, защото костват много енергия и мъдрост, за да могат да бъдат преодолени успешно. Много често души от шесто ниво на развитие слизат с мисии, които касаят цялото човечество, помагайки им с ново знание мъдрост на вековете.

Не е нужно да си душа достигнала четвърто ниво на развитие, за да учиш уроци свързани с него. Това или припомняйки добре забравената може да го прави и душа от по-ниско или по-високо ниво на развитие, но не в такава задълбоченост както го правят душите, намиращи се в това ниво на развитие. Например когато душа от трето ниво на развитие учи уроци, свързани с четвърто ниво, тя ги изучава повърхностно, до степен, която позволява нейната лична енергия. Защото всеки урок коства определено количество енергия. Колкото повече напредва една душа в развитието си, толкова по-надълбоко се гмурка в усвояването на уроци. Може да ви е трудно да определите себе си на кое ниво на развитие сте, защото може да забележите прилики характерни за различни нива на развитие. Бъдете сигурни, че колкото повече напредвате по пътя на освобождение и обновление, толкова по-лесно ще ви е да общувате с духовния свят и един ден сами ще си спомните докъде сте стигнали в своето земно развитие, което е само една малка част от вечността, която се разкрива пред душата.

Откъс от книгата: "ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ - Практически наръчник за изцеление на душата и тялото"

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

Поръчай Онлайн с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови