Душата сама избира условията, в които да живее

Преди да се въплъти в човешко тяло душата избира прецизно в коя част на Земята да се роди, в какви условия да е потопена и кои да са нейните родители. Всички тези фактори са определящи за успешното усвояване на уроците, които душата си е заложила по програма. Много прецизно се избират родителите. Обикновено това са души, с които сме имали вече срещи в предишни животи. Когато бъдат избрани родителите, душата ги наблюдава. Когато наближи време тя им спуска импулси, които да ги подтикнат към това да бъде заченато бебето, в което по-късно ще се въплъти душата. Всичко е от съществено значение, дори мястото, денят и часът на раждане, както и денят на зачеване. Всичко това е прецизно изчислено от душата и когато наближи моментът, се намесва активно, подканвайки своите бъдещи земни родители към действие.

Името също е от съществено значение, защото всяка буква и словосъчетание образува определена вибрационна вълна. Според това, как ще бъде наричан човек, зависи каква енергия ще бъде насочвана към него, когато бъде произнасяно неговото име. Затова душата сама избира своето име, което да е възможно най-подходящо за програмата, която си е заложила. Чрез името душата бива тласкана към различна опитност, защото енергията, която се съдържа в името ще го тласка в конкретна посока и в същото време ще я подпомага със специфична енергия съответстваща на избраното име. Едно име може да изгради както силни черти в човек, така и да го тласне към слабости. И двете са полезни за душата, в зависимост от това, какви уроци си е заложила да усвоява. В някои индиански племена, когато човек промени коренно своя начин на живот, заедно с това се сменя и неговото име, за да може то да го подкрепя в новия период от живота, в който навлиза. Това показва, че те познават силата на името и значимостта, която то оказва на човека.

Когато бъде избрано името, душата го внушава под формата на мисли на своите бъдещи родители. Когато те го назоват, в тях се заражда вътрешен импулс, който провокира в тях положителни емоции, подпомагайки ги да изберат точно това име. Също така може да бъде подсказано и чрез други хора, които са в състояние да предадат посланието на детето, което предстои да се роди. Не случайно съществува поговорка, че всяко бебе идва с името си.

След като бъдат съгласувани и последните детайли, душата се подготвя да се гмурне в земните уроци. До първите две до три години, всяко дете си спомня духовния свят и мисията, с която е слязла на Земята, но постепенно спомените избледняват и настъпва пълна, а в редки случаи и частична амнезия. Амнезията е важен елемент от пътя, защото без нея душата не би могла да се гмурне на дълбоко в уроците. Представете си, че вашата майка, човекът който ще ви роди и даде живот, в предишен ваш живот е играла различна роля, в която ви е убила или наранила много. Ако си спомняте това как бихте могли да живеете заедно, като едно семейство? Обикновено с родителите си изкупваме най-тежките кармични товари, защото връзката между дете и родител помага по-голямо количество любов да се излъчи, която да трансформира и освободи кармичния товар. Без амнезия, срещайки човек, с когото в предишен живот сте били в лошо отношение, вие в настоящия бихте го избягвали и така пътищата ви никога няма да се пресекат, за да може с любов и благодарност един към друг да подходите и от товара да се освободите. Без амнезия успешното усвояване на уроци в земното училище би било немислимо.

И така, след цялата прецизна подготовка, душата е готова да поеме по своя земен път на развитие, където я очакват много изпитания, щастливи мигове, болка, дискомфорт и много други изживявания, които навярно са ви до болка познати. Знайте, че всички те имат своя смисъл и замисъл и не случайно са създадени, за да може душата да премине през тях. Колкото повече опознавате себе си и вашата връзка с цялото, толкова повече и знанието за света около вас постепенно ще ви се разкрива.

Откъс от книгата: "ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ - Практически наръчник за изцеление на душата и тялото"

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

Поръчай Онлайн с възможност за безплатна доставка!

Коментари  

#3 Нураят 05-03-2023 20:05
А осиновените деца, те как избират родителите и условията на живот, като не са искани от биологичните си родители?
#2 Теменужка Балинова 05-01-2021 00:16
Съвършено вярно
#1 Tzvetelina Koleva 13-05-2019 21:47
Ff

You have no rights to post comments