Духовен свят - Част 2

В духовния свят душите са в своето съвършено проявление на смирение, хармония и баланс, изпълнени с мъдрост и енергия. Ако имате щастието да се озовете в духовния свят осъзнато, спомняйки си след това всичко и там се срещнете с някоя близка до вас душа, ще я видите или усетите като стълб ярко бяла светлина или образ, който ще помогне на съзнанието ви да я разпознае. Може да се яви пред вас и като символ. За енергията ограничения не съществуват и по тази причина душите в духовния свят могат да приемат всякаква форма. По-скоро бихте ги видели да се забавляват с много широко чувство за хумор, но не и да бъдат ядосани или разгневени.

В духовния свят има четири стълба на развитие и всяка душа специализира в един от тях. Един от най-трудните стълбове е стълба на човешките взаимоотношения. Другите стълбове са на научно-техническия прогрес, Вселената и творчеството. Единствено душите, които се подготвят да бъдат духовни учители, изучават задълбочено и четирите стълба на развитие. Заниманията на душите са многобройни и разнообразни, много повече отколкото са заниманията тук на Земята и далеч по-интересни, защото всичко, което правят душите, го чувстват като призвание и го правят с голям интерес и любов. Никоя душа не прави нищо насила и не е принудена да прави каквото и да е против нейната воля. Всяка душа има право на свободен избор и никой няма право да се меси в него. Вътрешен порив тласка душата да се развива в дадена насока, която Отецът Създател й е заложил още със създаването й. Всяка душа има огромен потенциал, който зависи изцяло от нея как ще развие и дообогати.

В духовния свят не съществува понятие като скука, нямане какво да се прави и други понятия, които са широко разпространени тук на Земята. Застоят, образно казано, убива душата, кара я да се чувства зле, затова душите като трудолюбиви пчелички постоянно са в движение и правят нещо, дори по няколко неща наведнъж. В духовния свят душите никога не се уморяват, няма как това да се случи на душа, потопена в океан от енергия, без физическо тяло да ограничава потока енергия да тече свободно към нея. Необятни са възможностите от занимания, с които душите могат да се занимават, стига интерес и желание в тях да се зароди.

Основно, своето знание душите трупат чрез посещения в духовната библиотека, която пази цялото знание и опитност за всяка една духовна общност. Там душите събират знание, което дискутират в класове с останали души, които имат същите интереси на занимание. Така душите взаимно се обогатяват. В тези класове душите споделят своя опит натрупан не само в духовната библиотека, а и от своя личен опит изживян на Земята. Библиотеката е нещо като архив, пазещ цялото знание и опит на всички души. Предназначението на духовната библиотека е да пази цялото знание, което всяка душа събира по своя път на развитие. Всяка душа си има своя лична книга, в която се пази опитността на душата, натрупана през всички нейни животи. На външен вид изглеждат като папируси или много красиви старинни книги, но когато се разтворят, картините сякаш оживяват и се потапяш отново в живота, на който си отворил.

Библиотеката е едно от най-пазените места в духовния свят, защото в нея се пази знанието, а знанието е могъща сила, която ако не се използва добронамерено може да навреди. Затова духовната библиотека е пазена от души библиотекари – пазители на знанието и на мъдростта. Те съпровождат младите души до техните книги и ги подпомагат в процеса на учение и развитие.

Духовната библиотека е едно от любимите места на душите. Много често по време на сън хората посещават библиотеката, за да си припомнят вече усвоено знание, което им е нужно в даден момент от живота или просто се потапят в избрана картина от предишен свой живот, който да им даде сили да продължат по пътя си напред, обновени и окрилени от любовта, с която са се заредили. Много често хората, с които учите най-трудните уроци, са хора, които сте срещали и в други предишни свои животи. Когато на душата и е трудно да прости може да се върне по време на сън в свой предишен живот, когато щастливи мигове с тази душа е имала. Така, благодарение на любовта, която са изпитвали един към друг в този отминал живот, душата енергия и сили събира, които я подпомагат по-лесно през трудността да премине.

Цялата Вселена е пълна с живот, всяка планета е населявана от живот, но не винаги той е такъв, какъвто ние очакваме да бъде. В духовния свят животът е обособен на общества. Ние хората, обитаващи планетата Земя, сме част от едно общество. В духовния свят ние сме едно много голямо и сплотено семейство. Другите планети също имат своите общества и място в духовния свят. Всяко общество учи определени уроци, учейки се да използва енергията любов по всевъзможни начини. Няма как едно общество да обгърне цялата палитра от възможности, които носи в себе си любовта. Душите от различни общества могат да си ходят на гости с проучвателна цел. Душа от друго общество може да се въплъти в човешко тяло с духа си, както и душа от нашето общество може да се въплъти с духа си в тяло на друга планета. Това се прави с цел обмяна на опит и обогатяване на душите. Но основните уроци душите учат в своето общество и на планетата, която е като училищна площадка за тях. Душите от обществото на земляните ползват Земята като тяхно училище.

Когато се намирате в труден момент от живота и енергия ви липсва, си спомнете за духовния свят. Просто насочете мислите си в тази посока и се оставете на течението да поведе мислите ви. Така не само с енергия ще се заредите, а и може спомен от вашия истински Дом да изплува, спомняйки си нещо повече за самите вас. Въплъщавайки се една душа в човешко тяло, тя получава амнезия за своя истински Дом. Ако това не беше така, тогава нямаше как да изживее цялата палитра от опитности, които земното училище ни предоставя като учебна площадка. Ние никога не губим връзката с духовния свят. Колкото повече работите със себе си, освобождавайки се от всичко старо и ненужно, правейки път на новото, толкова повече ще усещате тази връзка. Съветът ми към вас е: когато ви е най-трудно спомнете си, че всичко тук е една игра и не забравяйте, че съществува място, където сте в хармония и баланс и нищо не е в състояние да наруши вашето щастие.

Откъс от книгата: "ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ - Практически наръчник за изцеление на душата и тялото"

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

Поръчай Онлайн с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови