Духовен свят - Част 1

Когато говорим за духовния свят разбирайте, че това е мястото, от което душите идват преди да се въплътят в човешко тяло и мястото, където те се прибират след своята физическа смърт. Това е нашият истински Дом, където душата се чувства пълноценна и истински щастлива. Хората, които са имали щастието да се докоснат до духовния свят по време на сън, регресия, медитация или инцидент, близък до смъртта, знаят какво е чувството да си у Дома. За тези, които все още не са имали възможността да си спомнят, ще кажа, че това е място, което може да приема всякакви форми и силуети, дори такива, които познаваме тук на Земята. В духовния свят душите са майстори в използването на енергията и са в състояние мигновено да проектират с лекота своите мисли и намерения.

Всичко, преди да бъде създадено на Земята, бива проектирано и шлифовано на енергийно ниво в духовния свят. Всичко, което може да се срещне тук на Земята като сгради, архитектура, изкуство, може да се срещне и в духовния свят, защото душите са в състояние да ги пресъздадат, но не могат да ги усетят по същия начин както душите въплътени в човешки тела усещат материята тук на Земята. За пример, ако една душа реши да пресъздаде обстановката на някой свой земен спомен, когато се е чувствала щастлива, тя е в състояние до най-дребния детайл да го създаде като холограма.

Духовният и материалният свят са подвластни на различни условия на съществуване. В духовния свят не съществува материя, всичко там съществува на енергийно ниво, изградено е на холограмен принцип, изглеждайки по своему съвършено. Взаимоотношенията на душите са на коренно различно ниво от познатите ни тук на Земята. В духовния свят не съществуват негативните проявления, през които душите преминават тук на Земята. Това е и една от причините да ни е толкова трудно да преминем през тях, защото ни липсва подобна опитност. В своята същина, ние сме изградени от доброта.

Много е трудно животът в духовния свят да се облече с човешки думи. На пръв поглед всичко изглежда много познато и в същото време толкова различно. Когато ги няма телата, които ограничават способностите на душата, тя е в състояние да се слива със заобикалящата я среда, да се докосва до любовта на всяко божие творение и така да преживява всичко по един коренно различен начин, който бих казал, че не е изцяло познат все още на Земята. Но в процеса на еволюция, човечеството се е устремило да прояви тази своя заложба, която всеки един носи вътре в себе си. Освен нея, душата е безкрайно богата на многобройни умения, които са заложени вътре в нас, с които си служим в духовния свят. Но за да се проявят, те имат нужда от енергия и подходящи условия. Сега човечеството се намира на прага на огромна промяна, за която съм писал подробно в книгата "ПОДГОТВИ СЕ ЗА НОВОТО ВРЕМЕ, В КОЕТО ЧОВЕЧЕСТВОТО НАВЛИЗА". Колкото повече тази промяна напредва и навлиза в живота на хората, толкова по-лесно ще е на душите, които са работили със себе целенасочено да проявят своите заложби, които носят вътре в себе си.

За да разберете по-лесно разликата във възприятията между духовния и материалния свят, нека разгледаме следния пример. Представете си трима души намиращи се на една слънчева поляна, заобиколени с много цветя, птички и животни, които в един тон изпълняват песента на природата, а на заден фон се долавя приятното благоухание на многобройните цветя и растения. Единият човек е глух, другият е сляп, а третият чува и вижда ясно. Представете си всеки един от тях как би възприел заобикалящата ги среда. Слепият не би разбрал глухия, както и глухият не би разбрал слепия, защото им липсват всички сетива, чрез които да усетят заобикалящата ги среда. Нито глухият, нито слепият биха разбрали изцяло човека, който използва всичките си сетива, за да регистрира цялостната картина, която вижда. Същото е и с духовния свят - ние тук на Земята, облечени в човешко тяло, сме с ограничени сетива и възможности и трудно може да си представим как нещо толкова познато, като нашият истински Дом, може да бъде в същото време толкова необяснимо за човешкото съзнание.

Откъс от книгата: "ПЪТЕВОДИТЕЛ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИЕ - Практически наръчник за изцеление на душата и тялото"

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

Поръчай Онлайн с възможност за безплатна доставка!

Коментари  

#1 Венцислав 08-12-2018 13:02
Споделям подобно прозрение: https://divensvet.wixsite.com/diven

You have no rights to post comments