Заедно можем да направим Света по-добро място за живеене!

Книга 4: ЖИВОТ НА СВЕТЛО (Да изкореним злото от себе си)

Умението на злото да жонглира с истината

 • Категория: Книга 4
 • Посещения: 15092

Злото е лукаво и добре се е специализирало в умението да манипулира хората. Колкото и мрачни да са условията, в които са потопени хората, те въпреки всичко успяват да различат със сърцето си големите лъжи. Затова злото се е научило така да жонглира с истината, че да я видоизмени и поднесе по начин, който на нея да й е угоден.

Все повече хора слизат на земята с мисия да разпространят ново или добре забравено старо знание, което да е в помощ на цялото човечество. Когато такъв човек попадне в клопката на злото, тогава информацията бива изкривена. Сърцевината на знанието почти не се променя, но пък нюансите така са променени, че могат да променят смисъла на цялостното послание. Това се прави с цел, хората да бъдат държани настрана от всякакво знание, което може да ги подпомогне по-силни да станат и от оковите на злото да се освободят. Но пък от друга страна, помага на хората да се научат да отсяват полезното сред плявата, с помощта на своите сърца.

Злото има завишен интерес към духовно търсещите хора, защото те имат по-силна връзка с духовния свят, откъдето се зареждат с енергия. Това ги прави апетитна хапка, защото един духовно търсещ човек е в състояние да пропусне през себе си много повече енергия, отколкото човек, който се е потопил до такава степен в материалното, че е забравил за съществуването на духовното.

Исус Христос пося семената на новото съзнание

 • Категория: Книга 4
 • Посещения: 10563

Преди повече от две хиляди години на земята слезе една специална душа със специална мисията да помогне на човечеството да възстанови тяхната вяра в доброто. Когато Исус Христос се въплъти в човешко тяло на земята, той слезе и с голяма сила, която да му помага да отстоява на провокациите на злото, за да може светлината и пътя на останалите да покаже. Едно от най-важното послание, което остави след себе си е да отговаряме винаги на злото с добро. Дори на кръста, когато злото, образно казано, се опита да го омърси, той се моли за тях да открият пътя към светлината. Моли се за тяхното опрощение.

Учеше хората, когато хвърлят камъни по тях, да не отговарят със същото, а с любов и смирение да подходят. Със своя начин на живот и личен пример, който даде Исус Христос на човечеството, помогна на мнозина да преоткрият пътя към светлината. Учеше и продължава да учи хората да прощават. Умение, което в днешно време малцина владеят.

Всъщност Исус Христос показа на света истинската същност на една душа от обществото на земляните. Той бе толкова силен, че устоя на провокациите на злото и не позволи по никакъв начин то да го пречупи. Показа на хората на какво са способни, когато си служат с любовта на Отеца Създател. Способностите и уменията, които е проявявал Исус Христос по онова време, са само малка част от потенциала, който душите носят в себе си. И това са умения, които владеят всички добронамерени същности. Но сега злото умело се е постарало да претъпи тези умения с помощта на гъстата мъгла от негативна енергия, в която човечеството се е потопило.

Изграждане на енергиен щит - Част 2

 • Категория: Книга 4
 • Посещения: 23101

От всичко написано до тук вече трябва да ви е станало ясно, че изграждането на енергиен щит е жизнено важно за опазване доброто в човека. Изграждането на енергиен щит ще ви помага не само да филтрирате негативните енергии около себе си, а и за много други неща. Образно казано, енергийният щит представлява поле от положителна енергия, която изграждате около себе си. Това енергийно поле не само ще ви закриля от негативни енергии, а и ще ви зарежда с положителна енергия. По този начин вие създавате подходящи условия да разгърнете своя потенциал, който носите в себе си, защото условията, в които човечеството е поставено сега, не благоприятстват духът да изрази своята истинска същност по възможно най-добрия начин.

Колкото повече енергия вложите в изграждането на това енергийно поле (щит) около вас, толкова повече то ще ви подпомага в делата ви. По този начин ще постигате все по-лесно успехите, към които сте се целеустремили. Ако си мислите, че това е всичко, което енергийният шит ще направи за вас, тогава грешите. Повярвайте ми, във времената, в които живеем, да изградиш сфера от положителна енергия около себе си, е едно от най-ценните неща, в които човек може да вложи своята енергия.

Освен всичко изброено досега енергийният щит ще ви окаже много голяма подкрепа в плавното протичане на прехода към новото време, което предстои. В близко бъдеще, когато промените напреднат...

Ралността

 • Категория: Книга 4
 • Посещения: 10719

Живеем в свят, където реалността не е точно такава, за каквато сърцата ни копнеят да бъде. Все повече хора не намират смисъл в своя живот и се чувстват нещастни. Хората, които поемат по пътя на духовността, променяйки себе си към по-добро, се чувстват все по-отдалечени от реалността. Чувстват се така, все едно не са от този свят и не принадлежат на него, защото той не отговаря на техния мироглед за живот. Това е така, защо светът в който живеем не е съвършен, загубена е връзката с природата, земята и вселената. Нарушени са мирът, хармонията и баланса. Изкривена е ценностната система на човека. Добродетелите в човека са потъпкани, за сметка на други качества, които не са присъщи за нас, понеже те не са част от нашата природа.

Огледайте света около себе си и си задайте въпроса: Харесва ли ви това, което виждате? Сякаш правдата е отстъпила пред неправдата. Доброто е направило крачка назад, за сметка на злото. Хората все по-рядко се усмихват и все по-често са намръщени. Глобално нашата цивилизация замърсява природата с огромно количество токсини, знаейки, че така нарушава нейния естествен ритъм на живот. По този начин бавно, но сигурно убиваме природата. Всичко това се знае. Едва ли има човек, който да не е наясно с това, но въпреки това хората не желаят да се променят. Малцина са тези, които го правят, но те бледнеят пред фона на останалите.

Новото време, в което човечеството навлиза

 • Категория: Книга 4
 • Посещения: 33946

Всичко тече и всичко се променя. На земята всяко нещо си има начало и край. Когато предназначението на едно нещо бъде изпълнено, то си отива, за да направи път на новото, което да задълбочи още повече познанието за живота. Сега мнозина се притесняват за своите старини, дали ще успеят да натрупат достатъчно трудов стаж и да получават пенсия, след всички промени и реформи в държавата, и това до известна степен е нормално. Всеки, малко или много, мисли за своето бъдеще. Но това, което не се знае от повечето хора, въпреки че много предсказания и предупреждения за него има, е, че скоро животът, такъв какъвто го познаваме, коренно ще се промени. В близките десетилетия животът ще претърпи голяма промяна, която ще отведе човечеството към по-светло бъдеще.

Ново време

Но преди да поговорим повече за тази промяна, нека се върнем назад в миналото, когато не веднъж човечеството е преминавало през такива промени, които са тласкали живота на хората в коренно различна посока. Вече има много разпространена информация за лемурийската и атлантската раса, които са населявали земята преди нас. Преди тях е имало и други раси, но сега ще поговорим за тези, защото те са по-близки и познати за съвременния човек. Всяка раса има глобална мисия, която изпълнява през целия си цикъл на съществуване. Когато тя бъде изпълнена, прави път на нова раса с нова мисия, която да задълбочи още повече познанието за живота на земята.

Влиянието на злото в живота на хората

 • Категория: Книга 4
 • Посещения: 11695

На този етап от развитието на човечеството хората са допуснали злото да има голям контрол над тях. В последно време се говори много за злото, но понеже хората не го виждат, затова и не предприемат никакви стъпки да се защитят от него. Ако злото се прояви като лош човек, който иска да ви навреди на физическо ниво, вие веднага ще предприемете стъпки да се защитите от него. Но когато злото действа на енергийно ниво и не го виждате, тогава какво бихте направили? Ако сега не можете да отговорите на този въпрос, не се притеснявайте, след прочитането на тази книга вече ще имате знанието какво да правите.

Все още масата от хората нямат навика да възприемат себе си като многоизмерни енергийни същности, които се развиват както на физическо, така и на енергийно ниво. Нужно е хората да започнат да изучават себе си, защото се оказва, че малко хора се познават в дълбочина. Повечето хора не са наясно кои са те самите, от къде идват, каква е тяхната мисия в живота, какви уроци са си заложили да усвоят в настоящия живот и още много други въпроси, които един духовно търсещ човек си задава по пътя на себепознанието.

Влияние на злото върху хората

В съвремието ни се говори постоянно за злото. Мнозина твърдят, че то е неразделна част от нас и е нещо нормално, човек от време на време да прояви злоба, губейки контрол над себе си. С това погрешно вярване се стопират действията, които е нужно хората да предприемат, за да му противодействат. Нужно е това да се промени и хората да осъзнаят, че в своята истинска същност са изградени от светлина и любов, и че тяхната природа е на добронамерена същност, отдадена в служба на Отеца Създател. Колкото повече четете книгата и опознавате злото и похватите с които си служи, толкова повече ще осъзнавате, че вие не сте такива, и че качествата, които ви провокират да сте лоши, са насадени във вас, те не са част от вас и от вас зависи дали ще ги изкорените или заедно с тях ще живеете.

Мястото на злото във вселената

 • Категория: Книга 4
 • Посещения: 8544

Много хора все още вярват, че злото и доброто са присъщи за всяка енергийна същност и те са неразделна част от тях, но това не е така. Злото и доброто са енергийни същности избрали да си служат с различни инструменти. Злото си служи с негативната енергия и всичко, което олицетворява тя, докато доброто си служи с божията любов и всичко, което олицетворява тя. В духовния свят енергийните същности са разделени на общества и съобщества. Всяко общество има своя мисия и цел в развитието на глобалния еволюционен процес, който тече в цялата Вселена. В нея доброто и злото не живеят на едно и също място, както тук на земята съжителстват заедно и си оказват огромно влияние едни на други.

Позитивната и отрицателната енергия олицетворяват лицата на две велики сили във вселената, които си противодействат още от самото й създаване. Една без друга не могат да съществуват. Те си оказват много по-голямо влияние от колкото сегашното съзнание на човек е в състояние да разбере. С времето и това ще се промени, но нека сега се вгледаме в това, което вече се е разкрило за нас като знание и е по силите ни да го осъзнаем.

Представете си Вселената като окръжност на дартс. Нейната форма не е такава, но не това е важното сега, важно е да разберете символиката на това, което искам да ви обясня. В тази окръжност, в центъра, се намира Отецът Създател, а всички останали окръжности са обществата и съобществата на енергийни същности, които гравитират около него. Колкото по-напреднали в своето развитие са едни общества, толкова по-близо до Отеца Създател гравитират и така по-осезаемо Неговата любов усещат. В най-външните обръчи гравитира така наречената зла сила.

За доброто и злото

 • Категория: Книга 4
 • Посещения: 8315

Еволюцията на земята е безспирна. Ден след ден тя се развива възходящо, дори тогава, когато събитията сякаш чертаят разруха. Двигателят на този процес е изграден от две могъщи посестрими наречени добро и зло. Доброто олицетворява любовта на Отеца Създател, докато злото олицетворява липсата на любов. Любовта има силата да твори, да претворява и извайва все по-съвършени форми, докато злото лишено от любов има обратната функция, способността да разрушава. По природа доброто е създадено да твори, а злото да разрушава. И доброто и злото си служат с огромна сила, с която са в състояние да си противодействат една на друга.

Добро и зло

Може би си задавате вече въпроса: “За какво е нужно злото да руши всички прекрасни творения на доброто?” Отговорът е много прост, защото по този начин злото стимулира доброто да става все по-добро и по-добро в своите творения. Когато един човек с чисто сърце и душа, служейки си с божията любов, влагайки я в своите творения, започне да твори, се получава следното. Представете си творението като градеж на една много висока кула, която като фар ще осветява пътя на загубилите се кораби в тъмното море. Започвайки градежа на това прекрасно съоръжение, добронамереният човек с чисто сърце и душа ще вложи цялата си любов в своето дело. Не е присъщо за доброто да мисли за негативното и за възможните слабости на градежа. Така един ден, когато кулата е построена, е възможно още на следващата година при по-силна буря в морето огромните вълни да подкопаят основите на кулата и така тя да се срине.

Въведение от книгата: Живот на светло

 • Категория: Книга 4
 • Посещения: 5924

Живеем във време, в което не всичко е такова, за каквото копнеят сърцата ни. Замисляли ли сте се защо се получава така, след като ние самите изграждаме реалността, в която живеем. Да, ние имаме силата да го направим и го правим с всеки изминал ден. В зависимост от това, как използваме енергията, която пропускаме през себе си, зависи какво ще привлечем към нас в бъдеще. Настоящето, в което живеем, е отражение на нашето минало, а бъдещето градим в този момент, тук и сега, с всяко действие, мисъл и ниво на осъзнаване.

Ако искаме да живеем в свят на хармония и баланс, облян в светлина и любов, тогава е нужно ние самите да подходим към живота с любов. Ако искаме да привлечем повече светлина в живота ни, тогава е нужно ние самите да светим повече. Всичко, за което копнее сърцето на един човек може да бъде постигнато, стига към него да се устреми. Така той ще го привлече, защото подобното привлича подобното, такива са вселенските закони и който ги разбира ги прилага в живота си. Светът, в който живеем е отражение на начина, по който всички хора използват енергията, която протича през тях. По този начин всичко, което някога сме излъчили, се връща към нас със силата на бумеранг. Нужно е хората да осъзнаят, че всичко е енергия и тази енергия не е статична. Тя е в постоянно движение и според това, как я използваме и в какво я влагаме, зависи крайния резултат.

Живот на светло

Ако се чудите как хората преди нас са използвали енергията, тогава се огледайте и вижте реалността, тя е отражение на миналото. Хора, които вече не са сред живите, оказват своето влияние и в настоящия момент с енергията, която са оставили след себе си. За да бъда по-ясен нека разгледаме следния пример. Представете си един силно негативен човек, който е изживял целия си живот в пещера. Цялата негативна енергия, която е излъчвал този човек в своя живот, е попила по стените на пещерата и след него всеки посетил тази пещера ще усеща това негативно влияние върху себе си. Това влияние може да продължи векове наред, докато пещерата не бъде посетена от светъл човек, който е в състояние да устои на негативната енергия и я трансформира с любовта, която пропуска през себе си. Така светлия човек ще хармонизира енергийното поле в пещерата. След него всеки посетил пещерата ще усеща благоприятното влияние на положителната енергия наслоена по стените. Същото се случва и в живота на хората. Всички хора по земята излъчват непрестанно енергия и цялата тази енергия се наслоява на енергийно ниво около земята, която оказва влияние върху цялото човечество. Така всеки човек е в състояние да окаже влияние на цялото, както и цялото оказва влияние на всеки човек.