За доброто и злото

Доброто и злото танцуват заедно танца на сътворението. Еволюцията на земята е безспирна. Ден след ден тя се развива възходящо, дори тогава, когато събитията сякаш чертаят разруха. Двигателят на този процес е изграден от две могъщи посестрими наречени добро и зло. Доброто олицетворява любовта на Отеца Създател, докато злото олицетворява липсата на любов. Любовта има силата да твори, да претворява и извайва все по-съвършени форми, докато злото лишено от любов има обратната функция, способността да разрушава. По природа доброто е създадено да твори, а злото да разрушава. И доброто и злото си служат с огромна сила, с която са в състояние да си противодействат една на друга.

Може би си задавате вече въпроса: “За какво е нужно злото да руши всички прекрасни творения на доброто?” Отговорът е много прост, защото по този начин злото стимулира доброто да става все по-добро и по-добро в своите творения. Когато един човек с чисто сърце и душа, служейки си с божията любов, влагайки я в своите творения, започне да твори, се получава следното. Представете си творението като градеж на една много висока кула, която като фар ще осветява пътя на загубилите се кораби в тъмното море. Започвайки градежа на това прекрасно съоръжение, добронамереният човек с чисто сърце и душа ще вложи цялата си любов в своето дело. Не е присъщо за доброто да мисли за негативното и за възможните слабости на градежа. Така един ден, когато кулата е построена, е възможно още на следващата година при по-силна буря в морето огромните вълни да подкопаят основите на кулата и така тя да се срине.

Ето тук идва ролята на злото, което привидно всячески ще се опитва да разруши делото ни още по време на строежа, но в същото време то ще ни стимулира още повече любов в него да вложим, за да стане здраво, силно и устойчиво на времето. Доброто няма да започне да търси своите слабости в градежа, но злото точно това ще направи. Ще търси всяка пукнатина в градежа, за да се опита чрез нея да се вклини и да събори вашето творение. Но така то несъзнателно ще насочва вниманието ви към слабите звена на градежа, давайки ви възможност със своята любов да ги заздравите, така, че когато завършите кулата, тя да бъде здрава и устойчива на всякакви външни влияния, продължавайки да свети векове наред, показвайки пътя на загубилите се души.

Привидно злото всячески цели да разруши всичко, което ние с толкова много любов творим, но то по този начин ни стимулира все по-добри и съвършени да ставаме в своите творения. Докато злото разрушава старото, доброто го изгражда отново подобрено и още по-съвършено, докато не бъде изваяно до съвършенство, така че нито една зла сила да не е в състояние да го разруши, защото когато едно нещо бъде изградено от чиста безусловна любов до най-малкия детайл, тогава нито една негативна енергия не е в състояние да го подкопае и разруши. Така душите се учат с божията любов да си служат и все по-добри в своите творения да стават.

В този вечен сблъсък между доброто и злото еволюцията в цялата Вселена тече с пълна сила. В различните части на Вселената сблъсъците между доброто и злото се срещат в различни форми и степени. Да, злото причинява понякога огромни беди в живота ни, но ако се научим да гледаме на него като на наш помощник в еволюционния процес, ще ни е много по-лесно да му противодействаме със силата на чистата безусловна любов, без да го съдим и обвиняваме за стореното. Имайки силата да му благодарим за помощта, която неосъзнато ни оказва, помагайки ни все по-съвършени в своите творения да ставаме.

Откъс от книгата:ЖИВОТ НА СВЕТЛО - Да изкореним злото от себе си“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

Коментари  

#4 Елеонора 04-12-2016 09:40
Питам се,така злото да не остане,като трайна компонента от живота,все борба ли ще има,а мира кога ще настъпи.Би трябвало да има мирно взаимодействие.
Цитиране
#3 Айя К 06-01-2015 18:08
Цитит от Вержиния:
Привет,
Не знам защо но това което е описано тук винаги съм го знаела. Но за пръв път да го видя написано някъде! Браво!
Но имам само една разлика. Винаги съм мислила за злото като вид математическа грешка,която Създателя я поправя,

здравейте ! :-) абсолютно същото и аз мисля и съм мислила през целият си живот продължение на 40 години ,и съм много щастлива че тези знания започват да заливат света ,и всеки човек който го е знаел вече ще си отдъхне ,а други ще го разберат и те и ..........точно така и аз го усещам като такава грешка ,на която сега е открил решението ,но може би е чрез нахлуване на мрака ,като вирус който е замъглил сетивата на човека ....и друго съм мислила ,кога се случва и някак сякаш съм сигурна че това се случва с навлизането на буквите и цифрите в съзнанието на човека ,защото до преди това той е използвал всички свои сетива и инстинкти и точно с тях с цифрите и буквите сега сякаш Създателят е успял да намери начина и да поправи този проблем ,тази грешка ,този пропуск ..... но най важното сега за мен е че това се случва и аз съм тук ,щастлива съм защото чаках тази ера ,чаках я и вярвах до последно дори когато сълзите ми бяха толкова тежки и горещи ,не спрях да вярвам !!!!!!!
Цитиране
#2 andinodeo 04-01-2015 20:14
Има два вида зло:Божествено, което е закономерно и идва ,за да ни помогне да се променим за добро и човешко зло,което е човешкото нежелание за промяна или отпор.Тези две сили постоянно се борят,само дето човек не знае ,че Божественото зло винаги побеждава човешкото.
Цитиране
#1 Вержиния 09-11-2014 17:03
Привет,
Не знам защо но това което е описано тук винаги съм го знаела. Но за пръв път да го видя написано някъде! Браво!
Но имам само една разлика. Винаги съм мислила за злото като вид математическа грешка,която Създателя я поправя,
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови