Мястото на злото във вселената

  Много хора все още вярват, че злото и доброто са присъщи за всяка енергийна същност и те са неразделна част от тях, но това не е така. Злото и доброто са енергийни същности избрали да си служат с различни инструменти. Злото си служи с негативната енергия и всичко, което олицетворява тя, докато доброто си служи с божията любов и всичко, което олицетворява тя. В духовния свят енергийните същности са разделени на общества и съобщества. Всяко общество има своя мисия и цел в развитието на глобалния еволюционен процес, който тече в цялата Вселена. В нея доброто и злото не живеят на едно и също място, както тук на земята съжителстват заедно и си оказват огромно влияние едни на други.

  Позитивната и отрицателната енергия олицетворяват лицата на две велики сили във вселената, които си противодействат още от самото й създаване. Една без друга не могат да съществуват. Те си оказват много по-голямо влияние от колкото сегашното съзнание на човек е в състояние да разбере. С времето и това ще се промени, но нека сега се вгледаме в това, което вече се е разкрило за нас като знание и е по силите ни да го осъзнаем.

  Представете си Вселената като окръжност на дартс. Нейната форма не е такава, но не това е важното сега, важно е да разберете символиката на това, което искам да ви обясня. В тази окръжност, в центъра, се намира Отецът Създател, а всички останали окръжности са обществата и съобществата на енергийни същности, които гравитират около него. Колкото по-напреднали в своето развитие са едни общества, толкова по-близо до Отеца Създател гравитират и така по-осезаемо Неговата любов усещат. В най-външните обръчи гравитира така наречената зла сила.

  Колкото по-отдалечени са обръчите от центъра, толкова по-слабо се усеща енергията и близостта на Отеца Създател. В най-външните кръгове злото е лишено от енергия, не защото Господ ги е наказал и е решил така, а защото те самите са избрали да се отрекат от Него и със своите действия сами са се отдалечили от Него. Погледнато глобално това е също част от план-програмата за еволюцията на всички свои творение на Отеца Създател, защото ако не съществуваха тъмни същности, те не биха тласкали светлите да еволюират. Взаимно доброто и злото са си полезни едни на други, но това е така само тогава, когато доброто е устремено да се освободи от влиянието на злото. Ако доброто бездейства и се подава на злото, тогава то се превръща в генератор на енергия за него. За да има развитие е нужно да има противодействие.

  Там, в края, където всичко изглежда мрачно и пусто, злото е лишено от любов. А без любов всяка същност губи всички свои добродетели или те така биват изкривени и видоизменени, че спират да бъдат такива в своята истинска същност. Загубили връзката си с Отеца Създател, злото е принудено да си набавя тази енергия от всички енергийни същности, които се намират между тях и Господ.

  Енергийните същности, които населяват земята, са част от общество, което гравитира в едни от най-вътрешните обръчи намиращи се до Отеца Създател. В духовния свят енергийните същности от нашето общество са в своето съвършенство и злото не е в състояние да провокира в тях нито една слабост, за да успее да се захрани с енергия от тях. Но когато се въплъщаваме в земни животи ние спираме да бъдем съвършени, защото условията на земята в този етап на развитие не позволяват на духа да прояви свободно своята истинска същност. В такива условия душите са уязвими и лесно могат да бъдат провокирани да излъчат негативна енергия, която е като храна за злата сила.

  И така, милиарди земни години еволюционният процес тече благодарение на доброто и злото. Вечната битка помежду им тласка нашето собствено развитие и развитието на цялата Вселена. Не бива да се боим от злото, а да го приемем като учител, който цели да ни научи как себе си да шлифоваме, докато не сме в състояние да пропускаме през себе си най-високите енергийни вибрации на любовта, които Отецът Създател насочва към нас. Ден след ден, живот след живот се учим как все по-добри да ставаме, така че да сме в състояние да пропускаме с лекота висшите енергии на Отеца Създател през себе си.

  Във Вселената злото може да се срещне под много форми. Има планети, на които злото съжителства с доброто като две различни раси, изглеждащи коренно различно една от друга. Съществуват и планети, на които злото има много слабо, дори нищожно присъствие в сравнение с това на доброто. Среща се и обратното, планети, които са изцяло завладени от злото. Душите, които се въплъщават там срещат големи трудности, от клопките на злото да се измъкнат. Не са леки уроците, които се учат в такива условия, но душите, които се въплъщават в материална форма на такава планета, са подготвени за това.

  Съществуват и планети като нашата Земя, където злото пребивава както на енергийно, така и на физическо ниво, но е добре замаскирано. Това е така, защото както вече казах, душите, които обитават Земята, гравитират в едни от най-вътрешните обръчи намиращи се до Отеца Създател и силата им е голяма. Ако хората бъдат предизвикани директно, тогава злото със сигурност би загубило битката. Затова то използва друг метод да достигне до нашата енергия, а именно чрез манипулация. Хората на земята са потърпевши от злото като биват манипулирани и източвани енергийно, без да го осъзнават дори. Как се случва това, ще разберете в следващите страници от книгата.

  Откъс от книгата:ЖИВОТ НА СВЕТЛО - Да изкореним злото от себе си“

  • ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

  ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

  Коментари  

  #1 Й.Чакърова 28-11-2015 15:36
  Здравейте г-н Раднев,
  Моля Ви да отговорите на въпрос, който ми бе зададен от мой познат, а именно "От къде са дошли останалите 6 милиарда души на Земята, за да станем днес 7,125 милиарда (до 2013г.)?
  Не бях се замисляла над това, но и не можах да отговоря!?!
  Цитиране

  Добавете коментар


  Защитен код
  Обнови

  Абонирай се

  Запишете се да получавате актуална информация относно семинари, събития и други инициативи...

  Последвай ме във