Умението на злото да жонглира с истината

Злото е лукаво и добре се е специализирало в умението да манипулира хората. Колкото и мрачни да са условията, в които са потопени хората, те въпреки всичко успяват да различат със сърцето си големите лъжи. Затова злото се е научило така да жонглира с истината, че да я видоизмени и поднесе по начин, който на нея да й е угоден.

Все повече хора слизат на земята с мисия да разпространят ново или добре забравено старо знание, което да е в помощ на цялото човечество. Когато такъв човек попадне в клопката на злото, тогава информацията бива изкривена. Сърцевината на знанието почти не се променя, но пък нюансите така са променени, че могат да променят смисъла на цялостното послание. Това се прави с цел, хората да бъдат държани настрана от всякакво знание, което може да ги подпомогне по-силни да станат и от оковите на злото да се освободят. Но пък от друга страна, помага на хората да се научат да отсяват полезното сред плявата, с помощта на своите сърца.

Злото има завишен интерес към духовно търсещите хора, защото те имат по-силна връзка с духовния свят, откъдето се зареждат с енергия. Това ги прави апетитна хапка, защото един духовно търсещ човек е в състояние да пропусне през себе си много повече енергия, отколкото човек, който се е потопил до такава степен в материалното, че е забравил за съществуването на духовното.

Именно затова злото има много представители внедрени сред духовните среди. Има такива, които са само наблюдатели и събират информация, но има и такива, които са активни и целят от енергията на хората да се възползват. Когато хората развият своето умение да виждат енергийните пластове на заобикалящия ги свят, тогава ще се изненадат от това което ще видят. Всъщност много голяма част от духовните лидери, както често са наричани от обществото, са всъщност служители на злото. Не винаги зад красивите думи и широка усмивка стои светла същност. Някои от тях осъзнават, че са пречупили доброто в себе си и в служба на злото са се отдали, но има и такива, които вярват, че с делата си вършат добрини, без да осъзнават как злото умело ги манипулира. Именно затова е нужно хората да изградят навик да не подаряват своето доверие на сляпо, защото не винаги хората срещу вас са тези, за които се представят.

Тези, така наречени, внедрени представители на злото са предимно същности от нашето общество на земляните, които в някой етап от живота си са допуснали да бъдат обладани от злото и така то се е вкоренило надълбоко в тях. Те могат да бъдат както хората, които седят до вас по време на семинар, така и самите лектори на семинара. Злото е хитро и си служи с много истини, за да спечели доверието на хората. Когато човек се довери и разтвори сърцето си към отсрещната страна, така той сваля всички бариери, чрез които прави достъпа до своето сърце свободен. Именно затова злото умело жонглира с истината и я представя по видоизменен начин, който да е недоловим за масата от хората.

Много е важно да опазите сърцето си цяло и чисто, дори повече, отколкото можете да си представите. Ще дойде ден, в който ще разберете какво се крие зад него и ще разберете, че то е най-голямото богатство, с което разполагате. През целия си живот хората несъзнателно бранят своите сърца, но ако защитата бъде осъзната, тогава тя би била много по-силна. Сърцето е и пътеводител в живота на хората. Колкото по-слабо свети то, толкова по-малко вижда човек и така той е лесен за манипулиране. Колкото по-силна е енергията, която излъчва сърцето, толкова по-ясно осветява неговия път, по който върви. Само един сляп човек може да бъде манипулиран. Запазете светлината в себе си, имате нужда от нея много повече, отколкото можете да си представите, за да може тя да ви води по пътя напред да вървите.

Независимо кой седи пред вас и колко голям авторитет е за останалите хора, не му се доверявайте на сляпо, докато той не спечели вашето доверие. Изградете си навик да тествате хората, с които се заобикаляте. Особено тези, които допускате най-близко до себе си. Нека те заслужат вашето доверие, преди да ги допуснете близо до вас. Сега хората масово подаряват своето доверие. Особено добронамерените хора са много наивни, вярвайки, че всички хора са добри също като тях. Но не винаги хората, с които общувате, са тези, за които се представят.

Не мислете, че злото е първосигнално и глупаво. То е хитро и знае как да постига своите цели и да организира големи групи от хора, които да използва като донори на енергия. Най-голям интерес злото има към властта, медиите и духовните среди. Това за тях са трите най-големи източници на енергия в този етап от развитието на човечеството. Бъдете бдителни с широко отворени очи и изострени уши. Научете се да се вслушвате повече в своята сензитивност и усещания. Ако сърцето ви подсказва, че даден човек не е за вас, дори и той да се представя за гуру, не се подлъгвайте на големия интерес около него, а послушайте сърцето си и се отдръпнете от него.

Когато участвате в групови сбирки трябва да сте наясно, че със своята енергия вие участвате активно в общия енергиен поток на тази сбирка, която се направлява от нейния водач или от този, който знае какво прави. Времената, в които живеем са такива, че е нужно да бъдете наблюдателни, за да не се озовете в паяжината на служител на злото, без да осъзнаете дори. Докато хората не възстановят своята сензитивност и умение да долавят фините енергии, е много трудно за тях да усещат на тези групови практики какво всъщност се извършва. Понякога думите не отговарят на действията и злото поднася истината чрез много догадки и въпросителни. Информацията се предоставя загадъчно и неясно. Знайте, че истината не се нуждае от сложни и гръмки изречения, за да бъде изказана. Чрез истината привличат вниманието ви, а чрез объркването ви източват енергийно. Наблюдавайте какво говори човекът срещу вас. Истината е много проста, тя не се крие под сложни фрази и изречения. Не случайно всичко гениално е елементарно, защото за него истина е използвана. Трудно ли е на съзнанието ви да разбере дадено нещо, знайте, че то не е истина или ако е, тя не е чиста. Ако ви говорят много сложно, винаги си имайте едно на ум.

Знайте, че истината не би предизвикала никога във вас страх и объркване. Истината внася светлина в живота, докато лъжата внася мъгла, която обърква и замъглява съзнанието на човек. Затова е много важно да подбирате информацията, която четете и слушате, защото тя може както да просветли съзнанието ви, така и да го замъгли.

Във времето, в което живеем, голяма част от хората толкова са отвикнали да се вслушват в собствената си сетивност, че са склонни да повярват на всичко, което чуят. Може да си направите следния експеримент, за да се убедите в това. Измислете нещо, което звучи дори абсурдно, пуснете слуха за него и оставете ехото на своето дело да ви достигне. Връщайки се към вас, то ще бъде доразвито с помощта на останалите хора през които е преминало. Но самия факт, че вече хората говорят за него, ще провокира много други да повярват в него, въпреки че вътрешно те може да не са съгласни с него. Това се случва в днешно време. Светът е пълен с лъжлива информация, която често вътрешният радар на човек засича, сигнализирайки за това, но дали хората се вслушват в собствената си сетивност или са склонни да вярват на останалите? Това е въпрос на личен избор.

Знайте, че хората носят в себе си всички необходими инструменти, от които се нуждаят по пътя на своето развитие. Ако някой започне да ви говори, че ще получите помощ вън от вас и насочва вниманието ви към това, да разчитате само на някой друг, това също трябва да е знак за вас, да имате едно на ум. Ако нужда от помощ имате, тогава помощ в лицето на своя духовен екип може да намерите. Вашите духовни учители, наставници и ангели хранители са наясно с цялата ви план програма за живот и всички изпитания, през които сте планирали да преминете. Когато имате нужда от подкрепа и помощ, те знаят най-добре от какво имате нужда и как да ви помогнат.

Не се доверявайте на сляпо на енергийни същности, на които за пръв път чувате имената им, а с тиха молитва се обърнете към себе си и своя духовен екип, и ги помолете за помощ. Те са винаги до вас и са готови да ви помогнат във всеки един момент от живота ви. Всъщност те ви помагат през целия живот, но хората като не ги виждат, не осъзнават каква огромна подкрепа получават от небесата всеки божи ден.

На каквото и учение да попаднете, ако то не ви учи как сами със себе си да работите, за освобождение и изцеление, тогава вие нямате нужда от това учение. Всяко нещо, което ви отклонява от пътя на развитието и ви кара да чакате помощ и подкрепа от външен източник, това може не само да забави вашето собствено развитие, а и да се оплетете в мрежата на злонамерена енергийна същност. Много е важно за хората да осъзнаят, че всичко в живота им зависи изцяло и единствено от тях. Нужно е да се научат да разчитат на себе си и на собствените си способности и умения да контролират събитийността в живота си.

Предимно човек се развива не когато участва в духовни групи, а когато работи сам със себе си. На земята сме дошли, за да се учим като се освобождаваме от старото и ненужното, правейки път на новото да се прояви. Като се учим и с него да си служим, докато и то не остарее, и не дойде време и от него да се освободим, за да направим път на новото да се прояви. Да, колективните групи могат да помогнат, но само когато те не отклоняват фокуса на хората от тях самите. Важно е за хората да осъзнаят, че от тях зависи благоденствието на собствения им живот.

Отново ще повторя, научете се да се доверявате преди всичко на себе си и след това на останалите. Вие знаете най-добре кое е подходящо за вас и кое не. Никой друг не е наясно по-добре с вашата програма за развитие от самите вас. Ако по пътя срещате хора, които много искат да ви помогнат, дори без да сте търсили тяхната помощ, тогава във вас веднага червена лампичка трябва да светва и настрана от тези хора да седите. Най-много се пазете от хората, които много искат да ви помогнат без да сте търсили тяхната помощ. И все пак, винаги има изключения, които със своята сензитивност можете да доловите.

Бъдете много наблюдателни, когато навлизате в духовни среди. Наблюдавайте техните водачи. Започнете с очите им. Не е достатъчно да са облечени с бели дрехи и да се усмихват, защото злото умело се прикрива. Вижте дали очите на тези хора блестят, дали носят пламъка на любовта в тях или те излъчват власт и надмощие. Когато погледнете в очите на тези хора, ако те носят доброто в себе си, тогава те и през очите ще го излъчват. Забелязва се като блясък, все едно гледате очите на влюбен човек. Очите никога не лъжат, те са прозорец към душата и са в състояние да разкрият много за човек. Когато човекът срещу вас е със студен поглед, сякаш с поглед ви изпива, тогава веднага от този човек се отдръпнете. Независимо кой е той, дали се представя за духовен лидер или е най-обикновен човек. Усетите ли също напрежение в слънчевия сплит, също е знак за вас, че някой от вашата енергия иска да се възползва.

Освен по очите и по делата ще ги познаете. Знайте, че светлите същности не бият тъпани и камбани за това, което правят. Те добруват, не защото търсят признание, а защото това е тяхното естествено състояние да бъдат добри и да правят добрини. Колкото по-наблюдателни ставате, толкова по-лесно ще ви е да различите светлината от тъмнината.

Едно от най-важните неща, които е нужно хората да направят в сегашния етап от своето развитие е да вземат живота си в свои ръце. Защото, ако не го направят, тогава някой друг ще се възползва от неумението на хората да контролират енергията, която протича непрестанно през тях. Не са леки времената, в които живеем, но пък за това дават огромна възможност на душите да направят скок в своето еволюционно развитие.

Откъс от книгата:ЖИВОТ НА СВЕТЛО - Да изкореним злото от себе си“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

Коментари  

#1 Данекова 15-03-2016 21:25
Нямам какво да добавя...Напосл едък чета само такива неща и това е поредното полезно четиво..Моля се всички хора да се обърнат към себе си и да отворят сърце,очи и душа към духовното си развитие..Амин!

You have no rights to post comments