Пречистване и освобождаване на съзнанието от негативни модели – Част 2

Много е важно да шлифоваме съзнанието ни като го освободим от негативни модели и негативни мисли: Ежедневно хората получават послания от своите духовни екипи чрез мислите, които потичат през тях. Това е много лесен начин за общуване. Но понякога се оказва и много труден, защото когато хората се потопят в мрака, те започват да игнорират всичко положително за сметка на отрицателното. Защото когато се намеси зла сила, тя изпраща мисли, които провокират страх, нерешителност, притеснение, угриженост, несигурност, гняв, омраза, завист и още много други разрушителни чувства излъчващи негативен заряд.

Колкото по-дълго задържате вниманието към светлите мисли, толкова повече ще ги привличате към себе си и обратното, колкото повече мислите за негативни неща, толкова повече ще привличате такива мисли в живота си. Затова е нужно хората да се научат да контролират своите мисли, защото често в тях се насаждат такива мисли, които имат за цел да им навредят. Когато по този начин човек задържа постоянно своето внимание към отрицателните мисли, той сякаш се блокира за положителните. Така духовния екип на човек не успява да достигне пълноценно до него, водейки го по пътя напред с напътствия от светли мисли.

Ако редовно си позволявате да отделяте голямо количество от своята енергия в негативни мисли, тогава вие със своята енергия ще захраните и привлечете такава събитийност в живота си. Когато дълго време насочвате енергията си в негативна посока, тогава неминуемо ще привлечете изпитания и трудности, които дължите на самите вас. Не забравяйте, че подобното привлича подобно. Ако сте със светли мисли, тогава и в живота всичко по-лесно ще ви се случва. Но ако позволите на мрачните мисли да вземат превес, тогава животът ви ще е съпътстван с редица изпитания и трудности, отговарящи на количеството отрицателна енергия, която самите вие сте излъчили. Колкото повече негативна енергия излъчвате мислейки все за най-лошото, толкова по-големи и трудни ще са изпитанията, с които ще се сблъсквате в живота. За пореден път, всичко зависи от нас и от изборите, които правим.

Колкото повече напредвате в умението да противодействате на злото, толкова по-лесно ще ви става да разграничавате кои мисли идват с добро и кои със зло. Всъщност, не е никак трудно те да бъдат разграничени. Всяка мисъл, носеща отрицателен знак идва от злото и всяка мисъл, носеща положителен знак идва от доброто. Научите ли се да контролирате мисловния си процес като филтрирате негативните мисли, тогава ще затворите един от основните кранчета, чрез които злото източва енергийно хората.

Ако ви е трудно да повярвате, че мислите, които потичат през вас не винаги са ваши, тогава се запитайте, как се появяват всички гениални открития на земята. Всички нови открития се зараждат първо в мислите на човек. Как е възможно човек да измисли нещо, което никога преди това не е съществувало? Мозъкът е в състояние да ражда мисли, които съзнанието му възприема и разбира, но не и такива, които са непознати за него самия. Няма как мозъкът ни да измисли нещо несъществуващо, той си служи с отминали събития (спомени), които пресъздава в мисли. Всички открития не са случайни, нито хората, нито времето и мястото, в което се правят те. Всяко нововъведение в живота на хората бива спуснато свише от духовния свят, с помощта на мисловния процес, чрез който хората транслират новото знание. Не всеки е в състояние да приеме такава информация, защото преди това съзнанието на човек е нужно да бъде подготвено за подобна информация.

Сега разбирате как в ежедневието на хората редовно се насаждат негативни мисли от злонамерени същности, които като плевели задушават плодородните мисли. Плодородни мисли са тези, които помагат на човек да се развива, като използва осъзнато и целенасочено своята енергия с любов, така че в нови творения да я влага и така тя да се мултиплицира. Помнете, че положителните мисли сближават хората, помагайки им да се обединяват, докато отрицателните мисли разделят хората, карайки ги да се настройват едни срещу други.

Трябва да знаете, че всяка изпратена към нас мисъл, преди да се прояви на физическо ниво, тя бива посята на енергийно ниво във нашите фини тела. Това е добра новина, защото ако използвате осъзнато и целенасочено своята енергия, вие ще сте в състояние да трансформирате всички семена на плевели, носещи негативен знак, още преди да се родят на физическо ниво под формата на мисли.

В книгата ще откриете медитации и намерения за изкореняване на всички плевели от нашето съзнание.

Откъс от книгата:ЖИВОТ НА СВЕТЛО - Да изкореним злото от себе си“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови