Пречистване и освобождаване на съзнанието от негативни модели – Част 1

Много е важно да шлифоваме съзнанието ни като го освободим от негативни модели и негативни мисли: На ден през човек преминават толкова много мисли, че е трудно да бъдат изброени. Някои от тези мисли минават и заминават без да им обърнем никакво внимание. На други мисли задържаме дълго своето внимание. Питали ли сте се някога, как се раждат мислите? Особено тези, които се зараждат сякаш от нищото, без нищо да ги провокира. Много мисли ежедневно преминават през ума ни и от нас самите зависи дали ще ги удостоим с вниманието си като ги доразвием или като река ще изтекат, забравяйки бързо за тях.

Всъщност засягам много дълбока тема, по която не една, а много книги могат да се изпишат. Ще се опитам с прости думи да обясня този процес на разбираем език, така че да ви помогне по-лесно своите мисли да филтрирате, защото това е много важен процес, който е нужно да бъде изграден.

Човек е много сложно устроен и дори съвременните учени не са в състояние да изучат пълната палитра от способности, които са заложени вътре в нас. Докато учените насочват вниманието си само към физическото тяло, ще им е много трудно да си обяснят важни и значими процеси, които протичат в хората, защото голяма част от тези процеси протичат на енергийно ниво с помощта на нашите енергийни тела. Физическото и енергийни тела са неразделно свързани и те непрестанно общуват помежду си. Един от способите за общуване е именно чрез мислите, които потичат през нас.

Истината е, че голяма част от мислите не се раждат в нас, а ги приемаме на енергийно ниво от външни източници, които транслираме до физическо ниво с помощта на енергийните ни тела. Образно казано, тези мисли са насадени в нас. Външни източници могат да бъдат хората, които в този момент си мислят за вас, самите хора около вас, енергийни същности, които кръжат около вас или енергийни същности, които ви изпращат послание от духовния свят. Един от начините, чрез който нашите духовни екипи общуват с нас е именно чрез мислите. Често ни се случва в нас да потече мисловен процес, който сякаш не контролираме ние, той просто си потича през нас. В такъв момент сме като наблюдатели на собствените си мисли.

Важно е да се знае, че за да потече мисловния процес е нужно ние самите да го позволим. Обикновено всичко се започва с конкретна мисъл, която ако предизвика вниманието ни и задържим фокуса си върху нея, тогава по този начин ще отприщим целия информационен поток, който следва тази мисъл. Но ако не задържим вниманието си, тогава тази мисъл ще си замине по същия начин по който е дошла. Затова е много важно да се научим да наблюдаваме собствените си мисли, определяйки кои са важни и значими и кои са маловажни и дори вредни. Използвам думата “вредни”, защото е много важно да се знае, че там, където е нашето внимание, натам потича и нашата енергия. Колкото по-дълго мислите за дадено нещо, толкова повече със своята енергия го захранвате.

Може би вече се досещате, че това е един от начините злото да достига до нашата енергия. Когато човек е уязвим за злонамерени същности, тогава злото обсебва неговите мисли като постоянно насажда мисли с негативна насоченост, които имат разрушителен ефект, не само върху нас самите, а и върху всички хора, към които насочваме негативна енергия, докато мислим за тях.

Много е важно да се научите да филтрирате своите мисли и да определяте, които мисли идват с цел да ви помогнат и кои да ви навредят. Тези мисли, които са изпратени от вашата собствена душа и духовен екип, внасят светлина и спокойствие в живота ви. Те провокират във вас положителни емоции, които ви карат да се чувствате добре. Те ви дават увереност да преодолеете собствените си страхове и да направите дълго отлагана крачка напред в своя живот.

Откъс от книгата:ЖИВОТ НА СВЕТЛО - Да изкореним злото от себе си“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

You have no rights to post comments