Дългото страдание привлича негативни същности към нас – Част 2

Страданието привлича негативни същности към нас: Хората страдат за какво ли не. Нека разгледаме двата най-чести провокатора за силно и продължително страдание в живота на хората, а именно раздялата на двама влюбени и смъртта на близък човек. Когато двама влюбени достигнат до раздяла, тогава страданието често ги спохожда. Не винаги хората страдат след раздяла и за това си има причина. Когато двама влюбени се разделят, те страдат по неизживените мигове и разбитите илюзии, които са изградили за тази връзка. Ако една връзка е била пълноценна и щастлива, тогава и страданието е по-малко, дори може изобщо да го няма.

Сега може би се попитате, защо ако една връзка е била пълноценна и щастлива, е прекъсната. Отговорът е, че живеем във време на много голяма динамика. Хората, които се явяват в живота като наши половинки, са души, с които сме имали вече предишни срещи. Любовните взаимоотношения допълнително задълбочават и надграждат енергийната връзка, която изграждат две души помежду си. В миналото условията са били такива, че ограниченията и рамките на обществото е карало хората да бъдат моногамни. Тогава, дори една връзка да е била изчерпана, те са продължавали въпреки това да бъдат заедно, понякога плащайки висока цена за това чрез мъка, кавги и побоища.

В днешно време нещата седят по различен начин. На хората им е по-лесно от една в друга връзка да навлязат, дори прекалено лесно понякога, без да се замислят за последиците, които оставят след себе си. Важно е хората да знаят, че страданието и болката, която оставят след себе си, рано или късно ще споходи и тях, оказвайки влияние в любовния им живот, докато товарът не бъде освободен. Затова е нужно хората да бъдат честни и почтени един към друг, да не се лъжат и заблуждават, защото това изгражда много очаквания, които като балон се надуват и в даден момент, когато той се спука, повлича човека в блатото на страданието.

Когато усетите, че една връзка се е изчерпала, това означава, че сте взели това, от което имате нужда един от друг. Тогава сте изправени пред избора, дали да продължите да сте с този човек заради всички красиви спомени, които пазите в сърцето си с него или да затворите тази врата, за да може нови пред вас да се отворят и през тях да преминете, потапяйки се в новото и загадъчното, което пред вас се разкрива. Това е избор, който всеки един прави. Няма правилен и грешен избор, защото и двата варианта има на какво да научат и обогатят допълнително душата. Всеки избор води след себе си своите позитиви и негативи. Какви са те, ще ги откриете сами, защото те са част от уроците, които душата учи на земята.

Сполети ли ви раздяла, не се обвинявайте взаимно за това, че се е случило, а си благодарете един на друг, за красивите мигове, които сте изживели заедно, защото те са безценен дар, който душата отнася със себе си след смъртта. Всяко нещо се случва с цел и ако сте достигнали до там, една връзка да бъде изчерпана и това доведе до раздяла, в такъв случай знайте, че щом една врата пред вас се затваря, на нейно място ще се отворят други. Най-доброто, което човек може да направи след една раздяла, е да анализира своята връзка, да открие всички позитиви и негативи в нея. Нека те бъдат база, която да ви помогне да привлечете в живота си човек, който отговаря на вашите желания и нужди. В живота ви ще се яви такъв човек, какъвто търсите, но за целта е нужно да знаете какво търсите. Затова понякога душите се потапят в различни връзки, които им помагат да осъзнаят какво е истинското и ценното за тях, и да го пожелаят със сърцето си. Така, мислейки за него, ще го привлечете в живота си.

След раздяла, ако си позволите да мислите за отрицателните качества на вашата бивша половинка, за да ви е по-лесно да го/я забравите, тогава знайте, че по този начин отново ще привлечете човек с такива качества. Бъдете благодарни за красивите мигове, защото така още по-красиви ще привлечете. Нищо не се случва случайно, не го забравяйте. Дори да не го осъзнавате, ако нещо от живота ви си отива, то е за да направи път на нещо ново по-добро да се появи.

Когато в живота ви сполети смърт на близък човек, това отваря широко вратата на страданието. За мен лично, една от причините хората да страдат толкова много по смъртта на близки хора, е неправилното разбиране на живота. Хората си мислят, че когато настъпи смъртта, губят връзка с близък човек, но това не е така. Не след дълго време, когато човечеството възстанови духовността и преоткрие способността си да общува с духовния свят, ще осъзнае, че всички близки за тях хора, които са напуснали вече този свят, са продължили да бъдат неотлъчно заедно с тях. Подпомагайки ги по различен, невидим за тях начин, но също толкова значим и важен.

Би трябвало, когато настъпи смъртта, да е повод за радост, а не за тъга, защото смъртта за душите е като завършването на учениците. Една душа напусне ли земния живот, това означава, че е взела това, за което е дошла на земята. Прибирайки се у дома ще осмисля и анализира натрупания практически опит изживян на земята. След това отново ще си състави план програма за живот и ще слезе отново, в ново тяло да се потопи, в нови житейски уроци, които да й помогнат в нейното развитие. Да, когато загубиш дете или млад човек, е много болезнено, но това също е и кармичен урок, който има своите корени в предишни животи, когато сте имали среща с душата, която в този живот е напуснала рано своя живот. Загубата на близък човек понякога е урок за вас, който цели да ви научи да цените и уважавате не само живота, а и хората които са неотлъчно до вас, защото често хората приемат това, което имат, за даденост и започват да го ценят едва тогава, когато го загубят.

Никой не е казал, че душите трябва да напускат живота само от остаряване. Една душа може да планира живота си така, че да усвои това, за което е дошла на земята, още в ранна възраст. Тогава, за да се прибере у дома тя има нужда от “случаен” инцидент, който да й отвори вратите към дома. Сега хората приемат смъртта като трагедия. Но един ден ще осъзнаят, че това е празник за душата и е повод за радост, а не за тъга. Когато вашето дете завърши своето средно образование и отиде в друг град, за да продължи да се учи вече като студент, на вас ви е мъчно, че е далеч от вас, но заедно с това сте щастливи за него, защото то се развива и знаете, че случващото се е за негово добро. Същото е и със смъртта. Душите продължават своя цикъл на развитие, те не умират, защото са безсмъртни. Смъртта е разпространена на земята, но тя не съществува в духовния свят. И когато вие също завършите своя земен път, ще сте отново заедно радвайки се един на друг.

Тогава ще осъзнаете, че хората, които сте мислили за загубени са били по-близо до вас, дори повече отколкото докато са били в земно превъплъщение. Да, боли много, въпреки цялото знание и разбиране, че не сме ги загубили завинаги, а само за един много малък отрязък от време. Дори през този малък отрязък от време те пак са до вас и ще дойде момент, в който човечеството ще се научи да общува свободно с тях, както общува и с живите. Това са част от скритите заложби на духа, които предстоят да бъдат проявени.

Когато страдате и ви боли много, недейте претъпява болката като я игнорирате и затваряте надълбоко в себе си, а я изживейте. През цялото това време се опитвайте да погледнете на живота отвисоко, и разберете на какво ви учи това, през което преминавате. Вярвайте в себе си и в силата вътре във вас, защото тя е голяма, но за да се прояви е нужно да повярвате в себе си. Страданието може на много да ви научи, но може и толкова широко да отвори вратата на злото, че то удобно във вас да се загнезди без да осъзнаете как се е случило и какво е станало. Затова е нужно хората да се научат по-бързо да преживяват страданието, защото продължителното страдане изтощава душата и я прави уязвима.

Използвайте упражненията в тази книга. Те ще ви помогнат по-лесно от хватката на страданието да се освободите като трансформират негативния заряд около вас и ви позволят по-ясно да виждате. Така по-лесно ще осъзнаете уроците, които учите. Успех ви желая!

Откъс от книгата:ЖИВОТ НА СВЕТЛО - Да изкореним злото от себе си“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови