Дългото страдание привлича негативни същности към нас – Част 1

Страданието привлича негативни същности към нас: Понякога в живота на хората така внезапно ги връхлита чувство на страдание, че то може да промени коренно начина им на живот. Загубата на близък човек и раздялата на двама влюбени са едни и от най-честите провокатори за възникването на внезапно и силно страдание в живота на хората. Но също така това може да бъде тежко заболяване на някой член на семейството или системен психически и физически тормоз. Многобройни са провокаторите, които могат да предизвикат страдание в човека. Нека сега разгледаме техния общ корен и погледнем от високо върху страданието.

Страданието е като нож с две остриета. Колкото може да ни помогне, толкова може и да ни навреди. Това е така, защото когато човек страда, това не само му помага да прегори и освободи стар кармичен товар, а и отваря широко вратата за злата сила, правейки го уязвим за нея. Ако дълго време позволим на страданието да се загнезди в нас, тогава животът ни ще стане още по-труден. Това е така, защото цялото страдание е обвързано и с излъчването на много негативен заряд, който наслояваме около нас самите. Тогава не само с провокациите на злото ще е нужно да се справим, а и с негативната енергия, която сме излъчили.

Колкото по-дълго продължава едно страдание, толкова повече негативния заряд около нас се насища и сгъстява под формата на мъгла, която замъглява погледа ни. Така на човек му става все по-трудно да види светлината и радостта в живота. Именно затова е нужно да се научим да овладяваме страданието колкото се може по-бързо, защото условията, в които сме поставени, предразполагат хората да страдат. Неизбежно е, но колкото повече опит трупаме, толкова по-лесно ще съумяваме да възстановяваме хармонията и баланса вътре в нас.

Всяко страдание за момент ни отслабва, но когато излезем от него сме калени и по-силни от всякога. Така, попаднем ли отново в подобна ситуация, тогава опита и мъдростта на натрупания опит ще ни помага да не потънем толкова много в блатото на страданието, а навреме от него да излезем.

Всичко е въпрос на гледна точка и мироглед върху живота. Колкото повече се учите да гледате на живота отвисоко, толкова по-лесно и плавно през страданието ще преминавате, защото оковите на страданието понякога са толкова тежки, че единствено поглед отвисоко, който да ни напомни за красотата на живота и защо преминаваме през това изпитание, може да ни помогне да съберем сили, за да разкъсаме оковите на страданието. Всяко нещо се случва с определен замисъл и цели да ни научи на нещо ново.

Замислете се какви уроци сте научили от всички ваши красиви и щастливи мигове, които сте преживяли през настоящия си живот. Сега се замислете, колко много сте научили от цялото това страдание, през което сте преминали, независимо дали е било малко или много. Всеки минава от там, защото то е част от пътя на душата. Колкото повече страда един човек, толкова по-бързо напредва в своето развитие. Но за да напредва в своето развитие е нужно да върви по пътя напред и да преодолява изпитанията, които предизвикват страдание в него, защото в противен случай, ако дълго време на едно място се заседи, неуспявайки от клопката на страданието да се измъкне, тогава той не напредва в своето развитие.

Всъщност самите уроци са прозренията, до които хората достигат и им помагат от клопката на страданието да се освободят и по пътя напред да продължат. Именно затова е важно хората да гледат на живота отвисоко и да се опитат да разберат, защо преминават през това изпитание и на какво ги учи то. Който търси отговори на своите въпроси, рано или късно ги намира, но този който не търси отговори, те дори да са пред очите му, той няма да ги забележи, ще е като сляп за тях.

Откъс от книгата:ЖИВОТ НА СВЕТЛО - Да изкореним злото от себе си“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

You have no rights to post comments