Влиянието на злото в семейството

Какво ни пречи да имаме хармонично и щастливо семейство? Слизайки на земята душите вземат със себе си товари, които са натрупали в предишни свои животи. Отработването на тези товари тласка душата да се развива и израства в своето еволюционно развитие. Най-тежките товари, които душите вземат за освобождение, са свързани именно със семейството. Това е така, защото тежките кармични обременености изискват много енергия любов, за да бъдат трансформирани и освободени. Именно затова те се освобождават в семейна среда, защото роднинската връзка между хората дава възможност на душите да бъдат по-силно свързани помежду си на енергийно ниво. Така те са в състояние да излъчат един към друг по-голямо количество енергия. Когато тази енергия е с положителен знак, тогава товарите постепенно се осъзнават и освобождават с помощта на прошка, благодарност и любов. Но когато тя е с негативен знак по този начин допълнително ги задълбочаваме.

Не винаги душите вземат тежки товари за освобождение с цялото семейство. Понякога членовете на семейството са души, с които сме имали предишни превъплъщения, където сме изградили силна енергийна връзка. И така в настоящия живот, душите са избрали да продължат развитието на тази връзка. Най-често положителната и отрицателната карма се балансира с членовете на семейството, за да може душите да имат опора в тежките моменти, когато им е най-трудно. Например една душа може да избере да се роди в четиричленно семейство. Така тя може да е планирала с двама от членовете на това семейство да надгради положителните си взаимоотношения, а с останалите двама да се освободи от тежък товар, който в минали превъплъщения са натрупали помежду си.

Вече познавате злото и знаете, че то с радост би се възползвало от всеки повод на конфликт между двама души. Злото никога не спи, то е активно с широко отворени очи и изострен слух. Много често конфликтите в семействата излизат извън контрол именно заради намесата на зла сила. Тя умело налива масло в огъня, насищайки допълнително с негативна енергия участниците в конфликта. Така понякога те губят контрол над себе си и изричат думи и извършват дела, които разделят семействата за цял живот. По този начин, когато хората не успеят да противодействат на злото и му се поддадат, те допълнително задълбочават товарите помежду си. Ако не съумеят в настоящия живот да освободят товара с помощта на прошка, благодарност и любов, тогава той ще се пренесе в следващ живот, когато душите отново ще се срещнат, за да отработят товара, който понякога тежи много.

Не съществува товар, който никога няма да бъде отработен. За да приключи земния си цикъл от прераждания, душите се стремят да се разтоварят от всички натрупани товари по пътя на своето развитие. Отработването на тези товари тласка душата постепенно да се учи и развива, докато не научи всички земни уроци заложени по програма да усвои още по време на нейното създаване от Отеца Създател.

Да, понякога е много трудно да устоиш на провокациите в семейството. Това е така, защото товарите са тежки и болезнени. Но съветът ми е, колкото и трудно да ви е, помнете, че животът на земята е като една сцена и всеки играе своята роля на нея. В този живот вие може да играете една роля, но човекът срещу вас в предишен живот може да е бил на вашето място, а вие на неговото. Затова се опитайте да погледнете живота и от неговите очи. Това ще ви помогне по-лесно да усвоите уроците и от товара да се освободите. Ако се поддадете на провокациите няма да стане по-лесно, дори точно обратното. Проблемът ще се задълбочи и така все по-трудно ще ви става да изплувате на повърхността.

Научете се да прощавате и да благодарите за уроците, на които ви учат останалите хора, особено тези, които се явяват като ваши врагове. В сърцето си носите огромно количество любов към всички свои врагове и провокатори, които срещате в живота, защото само енергийна същност, с която имате изградена силна връзка, сте в състояние да научите най-тежките уроци в живота.

Понякога едната страна е склона да прости и да благодари, продължавайки напред, но от другата страна е точно обратното. Сякаш колкото по-смирени ставате вие, отсрещната страна толкова повече се озверява. Това е така, защото злото се възползва от слабостта на тежкия товар и цели да разклати отново вашите основи, за да ви направи уязвими. В такава ситуация, най-доброто което можете да направите, е да излъчите своята любов към човека срещу вас. Когато човекът срещу вас е ваш роднина е още по-лесно, защото носите една кръв и връзката между вас е по-силна. Не забравяйте, че любовта ще спаси света, ще обедини хора и ще сплоти семействата.

Знам колко е трудно понякога. На думи всичко е лесно, но на практика, когато си изправен пред най-големите си страхове, е много трудно. Не се притеснявайте, ако ви е трудно още от самото начало да се научите да се владеете и пълен контрол над себе си да запазвате. Колкото повече напредвате с изграждането на енергиен щит около себе си и работите активно за освобождение на товара помежду ви, толкова по-лесно ще ви става, докато един ден се събудите и погледнете собствените си товари (проблеми) по различен начин. Вече ще сте натрупали нужната енергия и сили, с любов и благодарност да се освободите от тях и по пътя на своето развитие освободени и обновени да продължите.

Семейството напомня на хората за силата на обединението. Когато едно семейство е сплотено и единно, тогава с общи усилия са способни да преодолеят много по-лесно всички препятствия по своя път. Докато, когато семейството е разединено, тогава всеки сам поотделно по-трудно постига своите цели в живота. Семейството е символ на обединение, а не на разединение, никога не забравяйте това. Злото цели хората да бъдат разединени, защото така те по-лесно биват манипулирани и източвани енергийно.

Семейството е много ценно и за него човек си заслужава да се бори. Не позволявайте на злото да ви разедини, използвайки собствените ви товари, като ви настройва един към друг. Знаейки, че съществува сила, която цели да ви разедини с най-близките за вас хора. Нека това ви мотивира да не бездействате и с цялата си енергия любов да й противодействате. Всичко е във вашите ръце и от вас зависи по какъв начин ще изживеете собствения си живот. Нека той бъде изживян в мир, хармония и баланс както с вас самите, така и с останалите хора около вас.

Откъс от книгата:ЖИВОТ НА СВЕТЛО - Да изкореним злото от себе си“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови