Влиянието на злото на работното ни място

Не са много хората, които работят своята мечтана работа. Мнозина са тези, които работят каквото намерят само и само, за да се издържат. Поради безпаричието и голямата безработица хората са принудени да търпят и пренебрегват себе, за да угодят на останалите. Не са леки условията, в които хората са поставени да изкарват прехраната си, но и това ще е до време. Всичко тече и всичко се променя.

Не след дълго време големите монополистични компании ще започнат постепенно да фалират, защото хората няма да имат повече нужда от услугите им. Ще се появят алтернативи, които ще опазват околната среда и ще внасят светлина в живота на хората. Условията за работа ще се подобряват и хората ще работят това, за което сърцата им копнеят, влагайки цялата си любов в делата си. Сега това не винаги е така. Не са много хората, които с любов и желание извършват ежедневните си дела. Нужно е това да се промени, защото системното излъчване на негативна енергия насища допълнително океана от негативна енергия. Той от своя страна с всеки изминал ден задушава все повече и повече светлите енергийни същности, които са успели да съхранят светлината в себе си въпреки условията, в които са поставени.

В повечето случаи, хората на своите работни места работят в голям или малък колектив. Колкото по-малък е колективът, толкова по-лесно е на хората в него да се сплотят и сработят. Но понякога е достатъчно да има само един човек, който е позволил на злото да пречупи доброто в него, за да направи работната среда тежка за останалите. Тези хора, които са допуснали злото близко до себе си, играят ролята на провокатори. Те търсят слабите места в останалите и често напомнят за тях, насочвайки вниманието им към тях, позволявайки си да ги обвиняват и осъждат. На тези хора им е много трудно да приемат хората такива, каквито са, затова се опитват да ги променят по свой образ и подобие. Когато този човек се явява вашият шеф, е много трудно, защото той използва властта си, за да ви влияе по-осезаемо. Изпаднете ли в такава ситуация, не допускайте за каквато и сума пари да е да позволите вашето добро сърце и мироглед за живота да бъдат потъпкани от негативизма на тези хора. Отстоявайте доброто в себе си и помнете, че доброто винаги се овъзмездява.

Преди всичко вие сте светли същности, които са дошли на земята, за да се развиват, учейки се да използват любовта във всичките й форми. Ако позволите на тези същности да провокират във вас негативни чувства и емоции, така вие сами ще се обгърнете в облак от негативна енергия, който ще ви отклони от вашата основна цел. Да, по страничните пътища има още много уроци, които могат да се научат, но често те са трънливи и трудно проходими.

Когато на работното място колективът е голям, с много хора събрани на едно място за толкова дълго време, това неминуемо ще доведе до търкания между различните характери. По този начин хората взаимно обострят своите слаби места като несъзнателно насочват вниманието си към тях. Това от своя страна им дава възможност да ги трансформират в свои силни страни, ако подходят към тях с любов и благодарност. Но това не винаги се получава така. В повечето случаи, когато някоя слабост бъде засегната, хората не се стремят от нея да се освободят, а се стремят да изолират провокаторите на тази слабост, опитвайки се да избягат от нея, вместо да я освободят.

Всъщност най-силните страни на хората са техните нешлифовани слаби места. Когато те бъдат шлифовани, тогава те се превръщат в тяхна сила, която ще ги подпомага през целия им живот. Докато това се случи, злото умело се възползва от неблагоприятните условия на работното място, за да обостря допълнително слабите места като налива масло в огъня. Злото не обича хармонията, то обича хаоса и негативизма. Във всеки удобен момент би се възползвало да провокира хората да излъчват колкото се може повече негативна енергия.

Знаейки това, хората е нужно да се научат да приемат живота като една игра, защото когато той бъде възприеман прекалено насериозно, тогава понякога е много трудно да излезеш от рамките, в които обществото те поставя. Нужно е на хората да се научат да прощават, да бъдат смирени и толерантни един към друг, само така ще са в състояние в колективна работа взаимно да се обединяват. Докато всеки иска да дърпа конците и държи на своето без да прави компромиси, ще е много трудно за хората да владеят себе си в работна среда. Така сами ще допускат злото близо до себе си, защото те сами ще осигурят условията за това.

Вече казах, злото е там, където липсва хармония и любов. На работно място, където тези условия са изградени, злото няма контрол. Така хората могат да използват цялата си енергия и да я вложат пълноценно в делата си. Докато в работна среда, където злото е пуснало своите корени и успява да провокира хората да излъчват негативна енергия, по този начин то се захранва с тяхната енергия и ги източва енергийно. В такива условия хората работят с нежелание, чувствайки се безжизнени, сякаш нямат сила да правят това, което правят. Никак не е лесно в такива условия да се работи. Когато си поставен в такива условия някои избират да напуснат работното си място, но други нямат алтернатива и се чувстват принудени да продължат да работят тази работа.

В такива условия душата се учи да устоява на негативизма, с който е заобиколена, да противодейства на злото с добро и въпреки всичко, да съхрани доброто в себе си. Техники и начини за защита от негативното има много, душата ги пази като знание вътре в себе си, но за да се проявят е нужно нещо да ги провокира. Попадайки в такива условия, това помага на душата да търси начини как себе си да съхрани, това тласка човек в своето развитие.

Научете се да виждате доброто в хората и вниманието ви натам да е насочено, защото по този начин вие със своята енергия ще го захранвате и ще подпомагате хората по-добри да стават. На злото може да се противодейства единствено и само с добро.

Ако условията са неблагоприятни, тогава вие със своята енергия любов може да ги промените. Ако това е невъзможно или не е по силите ви, тогава се научете да съхранявате себе си в такива условия, без да се поддавате на провокациите и негативизма на своите колеги. Преди всичко съхранете доброто в себе си. Когато усетите, че сте уязвими и имате слабости, работете с тях и ги превърнете в свои силни страни, за да не може злото по никакъв начин да достигне до вас. Редовното изграждане на енергиен щит ще ви помага много в процеса на самосъхранение.

Откъс от книгата:ЖИВОТ НА СВЕТЛО - Да изкореним злото от себе си“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови