Заедно можем да направим Света по-добро място за живеене!

Как се образуват енергийните товари

 • Категория: Книга 5
 • Посещения: 8863

Представете си своето сърце като една пещера. То пази в себе си спомена за цялата опитност, която сте взели със себе си в настоящия живот, за да си служите с нея. Всеки е взел толкова, колкото му е нужно, за да изпълни своята мисия тук на земята. Колкото по-важна е вашата роля в прехода към новото, което предстои, толкова по-голямо количество опитност е взела вашата душа със себе си. Но знайте, че заедно с опитността, вие сте взели и товари, които са силно свързани с опитността. Ще обясня защо. Най-важните и ценни за духа опитности се трупат, когато човек е изправен пред тежки изпитания, които тестват издръжливостта и силата му. За да се развива духът, той има нужда от предизвикателства. Именно затова, колкото по-значима е една опитност, толкова повече усилия коства на духа, за да я усвои.

Когато това се случва, често цялата енергия на човек е насочена към това, да издържи преминаването по пътя на опитността, а това го отслабва много. В тези случаи, трупането на важна за нас самите опитност ни коства много травми, както на физическо, така и на енергийно ниво. Тези травми остават в нас като товар от невъзможността да се освободим от тях. Те са като рани, които чакат да съберем достатъчно количество енергия, за да сме в състояние със светлина и любов да ги обгърнем и изцелим.

Изтъняването на озоновия слой ще разтърси из основи живота на хората

 • Категория: Книга 5
 • Посещения: 4926

Всеизвестен факт е, че озоновият слой изтънява с тревожно бързи темпове, поради прекомерното производство на хлор и бром, което човечеството генерира в огромни количества със съвременния си начин на живот. Земята постоянно дава сигнали, че е нарушен нейният екологичен баланс, като се опитва да се прочисти благодарение на своите природни способи на урагани, проливни дъждове, земетресения и т.н. Някои учени и еколози се осмелиха и излязоха със становище, че ако тази тенденция не се промени, до дванадесет години земята я очакват много катаклизми, които ще се задействат от изтънелия озонов слой. 

Както хората заболяват, когато са силно замърсени, така и планетата земя като жив организъм има свои механизми подобни на нашите заболявания, които целят да ни разтърсят из основи, за да можем да се освободи от прекомерната замърсеност. Засега процесите на прочистване все още са слаби и човечеството не им обръща особено внимание. То е като настинката, хората я приемат за даденост и не им обръщат особено внимание, но когато тази настинка прерасне в сериозно заболяване едва тогава започват да търсят изцеление. Всеки път, когато стане някое голямо земетресение или наводнение, което взема със себе си много жертви, хората си задават въпроса, защо им се случва всичко това, но все още не си дават сметка за истинската причина. Причината е, че земята се опитва да се освободи от многобройните замърсявания, с които ние я замърсяваме не само на физическо, а и на енергийно ниво.

Захранване със слънчева светлина

 • Категория: Книга 5
 • Посещения: 7307

Светлината е основна градивна частица в цялата вселена. Не съществува нищо във вселената, което в основата си да не е изградено от светлина. Светлината е отражение на любовта на Бог, с която Той твори всяко свое творение. Дори най-мрачната същност в своята сърцевина е изградена от искрица светлина, чрез която Бог вдъхва живот на всяко свое творение. Живот без искрата на Бог не е възможно да съществува, а колкото по-силно свети тя във всяко негово творение, толкова повече се приближава до целостта на Бог и това, което олицетворява Той.

В светлината са кодирани мъдростта, силата и любовта на Бог, които са трите основни елемента на знания, които нашият Създател влага в своите творения. В зависимост от това в какво количество и съотношение ще бъдат вложени силата, мъдростта и любовта във всяко творенията на Бог, зависи каква ще е неговата съдба. Когато създаде нова същност, Бог й вдъхва живот със своята светлина, която влага в нея, Той заживява чрез нея.

Сега хората масово възприемат Бог като нещо вън от тях, но истината е, че Той е вътре във всеки един от нас. Много е важно за човечеството да си спомни, че “Бог, това съм Аз”. Веднъж осъзнато, всяка същност ще поеме отговорност за всяко свое творение, което осъзнато или не извършва в своето ежедневие. В зависимост от това, колко силно свети Божествената искра любов вътре в нас, зависи колко големи и всеобхватни могат да бъдат нашите творения.

Ако искате да бъдете добри творци в новото време, което предстои, тогава е нужно да се погрижите да увеличите светлината вътре в себе си. Това ще увеличи вашия творчески потенциал, с който ще сте в състояние да сътворите своята мечтана реалност. Колкото по-често използвате светлината в себе си, за да творите с любов и споделяте своите творения с останалите, толкова повече тя ще нараства, но това не е всичко.

Земята и човечеството са на прага на голяма промяна

 • Категория: Книга 5
 • Посещения: 11812

Живеем във време, в което условията за живот се променят с нарастващо темпо. Много сигнали получаваме, че предстои голяма промяна, но сякаш все още сме слепи за тях. По-лесно е да не им обръщаме внимание, защото така си мислим, че можем да избягаме от тях. Всъщност нашето държание може да се оприличи с това на щраусите. Когато те усетят опасност инстинктивно пъхат глава под крилото си или заравят глава в пясъка, като по този начин си мислят, че щом те не виждат нищо, значи и останалите не ги виждат. В днешно време човечеството не се отличава много по държание от това на щраусите, когато са поставени в затруднение. Мислим си, че като се правим, че не виждаме какво се случва в света около нас, значи то не съществува, но истината е друга и вярвам, че след прочита на тази книга всеки един от вас ще я осъзнае. Нека си зададем въпроса: “Докога ще можем да си затваряме очите за системно нарастващите по цял свят земетресения, ураганни стихии, наводнения, изригвания на вулкани и завишена слънчева активност?" Всичко случващо се има своя смисъл и именно затова ще говорим по-напред в книгата.

Малцина са тези, които приветстват промяната радушно. Повечето хора я избягват, опитват се да спазват определени граници, които обществото и те самите са създали, за да се чувстват сигурни и защитени. За тази сигурност плащаме висока цена, като се лишаваме от възможността да разгърнем потенциала, с който Бог ни е дарил. Няма как да покажем на света, и на самите себе си, на какво сме способни, ако непрестанно се страхуваме да излезем от собствените си ограничения. Именно затова през определени периоди Вселената ни дава възможност да се освободим от всичко старо и ненужно, което в рамки ни ограничава, за да сме в състояние да изградим новото още по-съвършено, влагайки в него повече любов и мъдрост.

Скритата сила на вятъра

 • Категория: Книга 5
 • Посещения: 7246

Захранването на енергийните тела с енергията на въздуха става като се свържете с него на енергийно ниво. За целта е нужно да изградите енергийна връзка с въздуха. Колкото по-осъзнато търсите енергийна подкрепа от него, толкова по-силна ще става връзката помежду ви. Тя ще ви подпомага, дори когато неосъзнато търсите неговата подкрепа. За да ви дам нагледен пример как да изградите енергийна връзка с въздуха нека вземем за пример вятъра, който е концентриран въздух насочен в определена посока.

Вятърът има огромен енергиен заряд. Всеки път, когато застанете на пътя на вятъра, вие се потапяте в този енергиен заряд, но за да се възползвате пълноценно от неговата енергия е нужно мислено да се свържете с него и да изкажете намерение с какво желаете той да ви подпомогне. Изградете си навика да разговаряте с него, когато пътищата ви се пресекат. Тогава го помолете като приятел да ви зареди с енергия любов и да ви разтовари от всичко старо и ненужно. Можете да се подпомагате и с визуализация, която да илюстрира желанието ви.

Трансформиращата сила на огъня

 • Категория: Книга 5
 • Посещения: 7519

Огънят е физическото проявление на трансформиращата сила. Той показва на физическо ниво как старото и ненужното може да прегори и да се трансформира в светлина и заедно с това да отделя енергия, която е в състояние да вдъхне живот на ново творение. В това се олицетворява силата на огъня и вие можете точно за това да го използвате. Винаги, когато осъзнаете, че притежавате нещо старо и ненужно, можете да го прегорите, като по този начин го трансформирате в светлина, изградена от любов. Независимо дали това е стара дреха, попила много негативна енергия от труден за вас период или това е осъзнат товар, от който целите да се освободите, огънят ще ви помаха винаги, когато имате нужда да се освободите от нещо осъзнато и непотребно.

Когато става дума за материална вещ, вие можете да я изгорите на физическо ниво със следното намерение:

"Нека в огъня да се трансформира цялата негативна енергия, която тази вещ е попила, докато ми е служила вярно по моя път. Така да бъде. Амин"

Нашата връзка с природата и мястото ни в нея

 • Категория: Книга 5
 • Посещения: 6332

Природата е наш учител, лечител, съратник и какво ли още не. Благодарение на нея ние се учим на тази земя. Без нейната помощ ние не бихме могли да опознаем в такава дълбочина материята като проявление на светлината. Природата оказва толкова голямо влияние в живота на хората, че без нея човечеството е загубено. За пример нека вземем настоящия момент. Вижте как, колкото повече човечеството се отдалечава от нея, толкова повече губим себе си и смисъла на цялото съществуване.

Колкото повече се отдалечаваме от своите корени, толкова повече си задаваме въпроси, оставащи без отговор, а истината е че, всички те са навсякъде около нас и най вече вътре в нас, но за това ще поговорим в следващата глава от книгата. В новото време, в което човечеството навлиза, е от изключителна важност човечеството отново да възстанови нарушената връзка с природата, защото тя ще има ключова роля в припомнянето и отключването на всички дарби, способности и умения заложени вътре в нас. За да изгладим всички несъвършенства в света, в който живеем, ние се нуждаем от енергия, а природата е способна да ни я осигури в изобилие.

Прочистващ сеанс преди лягане

 • Категория: Книга 5
 • Посещения: 101543

Изградете си навик вечер преди лягане да си правите енергиен сеанс за прочистване и освобождение от всичко негативно, което сте поели през деня. Това особено много ще ви подпомага в тежките дни, когато сте се сблъскали с много напрежение и негативна енергия. Не е нужно да правите сложни практики, защото в края на деня съзнанието вече е изморено и му е трудно да се концентрира. Просто положете лявата си ръка върху гърдите, а дясната ръка поставете в областта на пъпа и изкажете намерението:

"Нека Божествената енергия и чиста безусловна любов да потече през мен, обливайки ме целия от главата до петите със светлина и любов. Нека любовта прегори и освободи всичко старо и ненужно, разтваряйки го в бялата светлина на Светия Дух. Така да бъде. Амин"

Освобождаване от вредни навици по пътят на промяната

 • Категория: Книга 5
 • Посещения: 13158

Насочване вниманието към негативното: Сега хората са в състояние да пропускат много по-малко количество енергия през себе си, отколкото техният потенциал позволява да го правят. Въпреки това, когато те използват системно енергията, която протича през тях с негативен знак, те са в състояние да си навредят дотолкова, че да заболеят от нелечима за традиционната медицина болест. Знаете, че нелечими болести не съществуват. Има нарушаване на баланса. Ако знаете как да го възстановите, болестта сама ще си отиде.

Колкото повече напредва времето, толкова повече енергията, която тече към земята, се засилва. Това неминуемо ще оказва влияние върху хората и начина, по който те използват енергията. Ако вие все още не сте изкоренили този навик, да насочвате своето внимание към негативното, тогава ще сте в състояние с още по-голяма сила да го привличате и реализирате в живота си.

Нарушаване на баланса между взел и дал

 • Категория: Книга 5
 • Посещения: 45361

На земята това е един от най-често нарушаваните вселенски закони. Все още много хора вярват, че съществува нещо като безплатен обяд. Това е една илюзия позната само на земята. В духовния свят се знае от всяка една душа, че получиш ли нещо, е нужно и ти да дадеш нещо в замяна, защото в противен случай нарушаваш баланса, който оказва негативно влияние както върху даващия, така и върху получаващия. Тук на земята този вселенски закон е един от най-често нарушаваните поради непроявена осъзнатост. Хората масово не се отблагодаряват за това, което получават и затова те често го губят или неуспяват да използват полученото пълноценно. Ако хората бяха в състояние да се отблагодаряват винаги за това, което получават, тогава и това, което получават, щеше да има много по-голяма стойност за тях и по този начин то би ги подпомагало с по-голяма сила.

Хората, които нарушават често този баланс, винаги ще срещат редица трудности и препятствия по своя път, които постоянно ще ги подканват да научат урока си, но засега рядко са хората, които се вглеждат в уроците, които ежедневно съдбата им поднася. Нужно е това да се промени и хората да започнат да се учат от тях, защото само така ще са в състояние да се освободят от старото и да направят път на новото да се прояви.

Докато хората не се научат да се отблагодаряват за това, което получават, както на физическо, така и на енергийно ниво, на тях ще им е много трудно да задържат това, което са получили в живота. По един или друг начин все ще го губят и няма да знаят каква е причината за това.