Медитация за енергийно пречистване и балансиране на чакрите

  Медитация, която ще ви помогне да пречистите, хармонизирате и балансирате енергийните си центрове (чакри). Всеки един човек носи в себе си цяла съкровищница от дарби, способности и умения, но дали ще успее да ги разгърне в своя живот, зависи от това, до каква степен той ще е в състояние да се докосне до тях. Не винаги това е лесно, защото най-голямата сила, която се корени в нас, често е обременена с енергийни товари, които се активират всеки път, когато се опитаме да приложим на практика силата, която носим вътре в себе си. Това е така, защото докато душата трупа опитност в своите земни превъплъщения, тя е уязвима и лесно ранима.

  В повечето случаи най-важните и ценни уроци за душата се придобиват с цената на много болка и силен емоционален и душевен дискомфорт. Всичко това е цената, която плащаме, за да придобием важна за нас опитност. Понякога тази цена ни се струва висока, но знайте, че веднъж придобита, опитността ще ни служи вечно, докато цената, която плащаме за нея, е ограничена във времето, докато душата не събере сили да се отърси от всички рани, болка и дискомфорт със силата на прошката, благодарността и любовта, осъзнавайки колко много тези изпитания са й помогнали в нейното израстване.

  Подготви се за новото време - ВЪВЕДЕНИЕ

  Живеем във време, в което условията за живот се променят с нарастващо темпо. Много сигнали получаваме, че предстои голяма промяна, но сякаш все още сме слепи за тях. По-лесно е да не им обръщаме внимание, защото така си мислим, че можем да избягаме от тях.

  Малцина са тези, които приветстват промяната радушно. Повечето хора я избягват, опитват се да спазват определени граници, които обществото и те самите са създали, за да се чувстват сигурни и защитени. За тази сигурност плащаме висока цена, като се лишаваме от възможността да разгърнем потенциала, с който Бог ни е дарил. Няма как да покажем на света, и на самите себе си, на какво сме способни, ако непрестанно се страхуваме да излезем от собствените си ограничения. Именно затова през определени периоди Вселената ни дава възможност да се освободим от всичко старо и ненужно, което в рамки ни ограничава, за да сме в състояние да изградим новото още по-съвършено, влагайки в него повече любов и мъдрост.

  Време е да се събудим и да се осъзнаем

  Откъс от книгата, който цели да събуди хората от дълбокия духовен сън, в който се намират и да осъзнаят реалността, в която живеем. Настоящето, в което живеем, е пълно със заблуди, които са объркали много живота на земята. Както вече казахме, злото е оказало важна роля в еволюционното развитие на сегашната раса. Благодарение на него ние навлязохме толкова надълбоко в материалния свят, но всичко това е за сметка на духовното, което е също толкова важно и значимо, и не бива да бъде пренебрегвано. Балансът между духовното и материалното в съвременния свят е силно нарушен и е нужно човечеството да се устреми отново към него.

  Обръщайки поглед към миналото виждаме, че тогава духовният възход е бил за сметка на материалния напредък, докато сега материалният възход е за сметка на нашата духовност. Крайно време е човечеството, опознало и двете крайности, да осъзнае, че истината е някъде по средата. Нужно е да се научим да си служим с материалното без да потъпкваме духовното, както и да си служим с духовното без да пренебрегваме материалното, защото двете вървят ръка за ръка. Всяко материално действие оказва влияние и на енергийно ниво, както и всяко действие на енергийно ниво оказва влияние и върху материалния живот. Те са силно свързани и е крайно време да се научим да живеем в баланс между духовното и материалното, защото само така ще сме в състояние да разгърнем своя потенциал, който е заложен вътре в нас. В противен случай ще се лутаме из крайностите и все нещо няма да ни достига, за да проявим своята Божественост.

  Замърсихме земята и сега тя има нужда от нашата помощ

  Откъс от книгата, който напомня, че земята има нужда от нашата помощ, за да я прочистим от нечистотиите на физическо и енергийно ниво, с които я замърсихме. Много е важно за хората да се пробудят и да си спомнят, че земята е жива също като нас и не се различава по нищо от всяко живо същество. Тя също като нас диша, приема и излъчва енергия. И в нея се извършват безброй много биохимични процеси. Опознаете ли себе си и как функционира вашето собствено тяло, ще опознаете и майката земя, защото навсякъде по земята властват едни и същи природни закони, заложени във всяко едно живо същество.

  Нека проследим какво се случва с човек, когато е подложен на вътрешно замърсяване чрез токсична храна, мръсен въздух, замърсена вода, облъчване с негативна енергия и много други начини, чрез които съвременният човек системно замърсява своето тяло. Тялото е така устроено, че да подържа вътрешната чистота. Когато ние започнем да го замърсяваме, то впряга цялата си сила, за да се самопочисти. Ако тези замърсявания са в минимални количества, телата ни успяват да подържат своята вътрешна чистота, но ако ние системно продължаваме да замърсяваме телата си, тогава те не могат да смогнат и се опитват да се защитят по всевъзможни начини, като през цялото време ни алармира чрез многобройните несъвършенства, които се проявяват върху телата ни. Когато това замърсяване достигне пределна точка, в което телата ни не могат да поемат повече токсини, те заболяват, като по този начин целят да се освободят от по-голямо количество токсини наведнъж.

  Катаклизмите се случват за наше добро

  Откъс от книгата в който ще поговорим за катаклизмите. Много промени очакват човечеството. За едни те ще са със силата на апокалипсис, но за тези, които са се подготвяли за тях, те ще са със силата на спасението, защото ще им помогнат да заживеят в този нов свят, свят, изграден от светлина и любов, където човек ще може свободно да разгърне своя Божествен потенциал и да доразвие наследството от нашите предци, което е заложено вътре в нас.

  Привидно човечеството е на прага на огромна промяна, която ще доведе след себе си много катаклизми, но знайте, че те ще са за доброто на цялото. Не се страхувайте от тях, защото страхът ще ги засили и утежни. Земята има огромна нужда от нашата любов, повече от всякога, която да й помогне тези процеси да протекат по-плавно и безболезнено. Катаклизмите ще помогнат на земята да се прочисти и обнови, и ще даде възможност на тези, които са се готвили за промяната, да имат подходящи условия, в които да продължат развитието си, във вече обновени условия, които ще позволят на духа с пълна сила да се развива и израства.

  Промяната започва отвътре навън

   

  Откъс от книгата, който напомня, че промяната започва от вътре на вън. Знаете, че човек притежава седем основни енергийни центъра, които са свързани с многобройни второстепенни и третостепенни енергийни центрове. Това, по какъв начин живеят хората и как се справят с изпитанията, се определя до голяма степен от степента на затлачване на енергините центрове, защото външният живот е проявление на вътрешното състояние на всяко живо същество. Ние творим реалността около себе си с всеки изминал ден, благодарение на вселенския закон, който гласи, че подобното привлича подобното. Каквото носите в себе си, вие, осъзнато или не, го излъчвате и по този начин го привличате в живота си.

  Това е причината хората да попадат често в едни и същи сходни ситуации и да не си дават сметка защо едно и също нещо се повтаря отново и отново. Истината е, че те ще продължават да се повтарят, дори с времето ще се задълбочават. Ще е така, докато човекът не осъзнае урока, който учи, благодарение на товара вътре в себе си, който предизвиква тази събитийност. Сами виждате колко е важно енергийните центрове да са прочистени, за да може човек да разгърне своя потенциал. В противен случай повишаващата се енергия, която тече към земята, ще обостря слабите му места и ще прави живота му все по-труден, защото ще се сблъсква все по-често със собствените си страхове и рани.

  В миналото физическите тела на хората са били съвършени

  Откъс от книгата, който напомня на хората, че физическите тела са съвършени и носят в себе си безброй умения. За да се подготвите за новото, което предстои, е нужно да увеличите пропускливостта на енергия през себе си, за да сте в състояние да приемате и излъчвате по-голямото количеството енергиен заряд, който ще цари на земята. За да се случва това е нужно да прочистите както физическото, така и енергийните си тела и заедно с това да разширите своето съзнание. Колкото повече напредвате в прочистването и хармонизирането на физическото и на енергийните тела, толкова повече ще се прояснява и вашето съзнание. Те са силно обвързани и взаимно се подпомагат.

  Някога физическите тела на хората са били съвършени, не са се нуждаели от толкова много грижи, които сега хората полагат постоянно, за да ги подържат здрави и жизнени. Имало е време, когато хората не са приемали физическа храна. Тогава телата са черпили енергия от заобикалящия ги свят, а тя е навсякъде около нас в изобилие. Ние непрестанно сме потопени в огромен океан от енергия. Изразът “Във вода газим, а жадни ходим.”, е актуален в случая. Слънцето, водата, земята, вятърът и вселената са неизмерими по количество обем енергия, които са в състояние да презадоволяват енергийните нужни на всички живи същества. Нужно е само да се научим отново как с тях да си служим, защото те много ще ни помагат по пътя на промяната. По-напред в книгата ще поговоря по-подробно за това.

  Духовното и материалното вървят ръка за ръка

  Балансът между духовното и материалното е много важен. Забелязал съм, че много хора обичат да залитат към крайностите. В единия случай се отдават само на духовни практики, за прочистване и хармонизиране на енергийните тела, а в другия случай се отдават само на практики за прочистване на физическото тяло. Вече съм писал за това, че сме изградени от физическо и енергийни тела, които са взаимно свързани и си взаимодействат по един сложен и в същото време съвършен начин, който подържа живота в своята цялост. Ако това не беше така, тогава душата ни нямаше да е в състояние да проявява себе си в материалния живот. Щяхме да сме като ходещи роботи във физически тела, без чувства, емоции и мисли.

  В момента на земята масата от хората до такава степен са потънали в материалното, че чак са забравили за съществуването на духовното. Те го свързват по-скоро с нещо, което е религия и секта, отколкото със своя дух, който пази в себе си целия натрупан опит от всички предишни превъплъщения на земята и от богатия опит, който придобива, докато опознава вселената и се учи от нея. Огромно знание е заложено в духа на всеки един от нас, но все още са малцина тези, които са се устремили към това знание, което да отключат и приложат в делата си, като по този начин помогнат както на себе си, така и на цялото човечество.

  Техника за самоизцеление

  С тази техника за самоизцеление може да излекувате всяка своя болежка. Много от вас навярно имат заболявания, от които искат час по-скоро да се освободят. Ще ви споделя моя опит с болежките, който съм натрупал по своя път на развитие. Всяко заболяване винаги е нужно да бъде изцелено първо на енергийно и след това на физическо ниво, за да не се повтори отново. В клетъчната памет е кодиран товарът (причината за заболяването). Когато тя бъде прегорена и разтоварена, тогава тялото само се регенерира, като задейства механизъм на самоизцеление. Това се случва едва тогава, когато клетъчната памет бъде разтоварена на енергийно ниво.

  Например, ако страдате от болки в коленете (давам този пример, понеже той е много широко разпространен), за да си помогнете, можете да положите длани върху своите колене и да изкажете следното намерение:

  Всички заедно творим реалността, в която живеем

  Хората имат способността да творят без ограничения. За да разберете напълно важността на това, да промените себе си, е нужно да осъзнаете, че вие сте творци, както на собствената си реалност, така и на колективната реалност, в която всички ние заедно живеем. Да, ние взаимно творим света, в който живеем, такъв, какъвто го познаваме. Огледайте се добре и вижте света около себе си. Ако в него има нещо, което не ви харесва, то е защото в нас нещо не е както трябва и от нас се изисква да го открием и шлифоваме, за да сме в състояние по този начин да променим и света, в който живеем.

  Като проводници на Божията любов и светлина, ние сме дарени със способността да си служим с енергията, която протича през нас, благодарение на която творим осъзнато или не реалността, в която живеем. Всички наши мисли, емоции, чувства и навици, които сме изградили в ежедневието си, са част от инструментите, с които насочваме тази енергия, като по този начин си служим с нея.

  Страница 1 от 5

  Абонирай се

  Запишете се да получавате актуална информация относно семинари, събития и други инициативи...

  Последвай ме във