Заедно можем да направим Света по-добро място за живеене!

Изграждане на полезни навици по пътят на промяната

  • Категория: Книга 5
  • Посещения: 11573

Научете се да наблюдавате своите сънища: Знаете в миналото колко важно значение са отдавали хората на своите сънища. Сега хората до такава степен са свикнали с тях, че не им обръщат никакво внимание. Но знайте, че сънищата са много важни, защото съвременните хора са загубили способността да общуват свободно с духовния свят. По този начин не могат да се съветват със своя духовен екип, който да ги напътства в многобройните казуси, с които се сблъскват в своето ежедневие.

Именно тук идва ролята на сънищата. Те са като мост между духовното и материалното, благодарение на който, духовния свят общува с нас като насочва вниманието ни в определена посока. Сънищата могат да бъдат няколко вида:

- Предсказващи: Тези сънища целят да ни предупредят да се подготвим за предстоящо събитие;

- Освобождаващи: Докато работите на енергийно и физическо ниво със себе си, много от товарите ще започнат да изплуват на повърхността, за да сте в състояние да ги осъзнаете и освободите със силата на прошката, благодарността и любовта. Ако все още не сте развили своето вътрешно зрение, най-лесният начин тези товари да се отключат във вашето съзнание, е именно чрез вашите сънища. Затова, не ги пренебрегвайте, защото те са неизменен помощник по вашия път на развитие;

- Зареждащи: Понякога животът на земята ни завихря в трудни моменти, които ни изтощават много. За да продължим напред, ние се нуждаем от допълнителна сила, за да сме способни да преодолеем изпитанията, пред които сме се изправили. Тук идват на помощ всички красиви и изпълнени с много жизнерадост сънища, които оставят в нас приятно чувство, което ни зарежда с енергия всеки път, когато си спомним за тях;

- Изследователски: По време на сън духът ни може да пътува из цялата вселена. Тогава той посещава други светове, за да събира ново знание, което да приложи на практика в настоящия живот на земята. Тези сънища често оставят в хората чувството, че са летели по време на сън. Дори да не си спомняте ясно своите сънища, не се притеснявайте. Всичко, от което имате нужда, се кодира във вашето подсъзнание и когато имате нужда от него, то изплува на повърхността, за да сте в състояние да го използвате;

- Учебни: Когато ви е трудно в реалния живот да усвоите някой урок, душата ви може да премине през този урок и по време на сън. Той няма същото въздействие върху вас, както ако го преминете в реалния живот, но въпреки това, сънищата са толкова реалистични, че наподобяват реалността;

- Прозорец към миналото и бъдещето: Много причини има, които могат да тласнат вашата душа да отправи поглед в миналото или в бъдещето по време на сън. Обикновенно тези сънища целят да насочат вниманието ви в конкретна област от живота, в която учите важен за вас урок. Какви са знаците, които душата ви подава с помощта на тези сънища, е нужно вие самите да откривате и разпознавате. Те сами ще изплуват в съзнанието ви, ако си изградите навик да наблюдавате и разгадавате своите сънища.

Осъзнато пиене на вода: Изградете си навика всеки път, когато пиете вода, да си казвате следното намерение:

"Благодаря ти вода, че разтваряш и отвеждаш всичко старо и ненужно от мен, като ме прочистваш, хармонизираш и балансираш, изпълвайки ме целия със светлина и любов. Така да бъде. Амин"

Водата има огромна сила, трупана през милиардите години на своето съществуване. Във водата се съдържат много знания, сила и любов, които можете да използвате всеки път, когато се докосвате до нея. Един от тези начини е докато пиете вода. Изградете си този навик и ще видите как след време ще го правите с такава лекота, че дори няма да се замисляте докато го правите. То ще се превърне във ваш инстинкт, който ще ви подпомага винаги, когато го използвате.

Каквото и да правите, правете го с любов: Най-голямата сила, с която се служи човешката душа, е любовта. Тя е основна и най-важна градивна частица на всяко творене. Без нея нищо не би било такова, каквото го познаваме. Колкото повече любов влагате в делата си, толкова по-съвършени и изящни ще са те. Затова е много важно да се научите каквото и да правите, да го правите не защото трябва да го направите, а да го правите с желание и любов. Успеете ли да постигнете това ниво на осъзнаване, да влагате любовта си във всичко и навсякъде, тогава пред вас много врати ще се отворят, които ще ви дадат възможност да проявите своята любов в нейния пълен потенциал. Сами от себе си ще се изненадвате на какво сте способни, когато си служите със силата на любовта.

Събуждане сутрин рано: Може би на много хора им се случва да се събуждат в диапазона от 05:30ч. до 07:00ч. и когато мине този диапазон, те отново да заспиват. Ако се събуждате в този отрязък от време и в същото време се чувствате бодри и изпълнени с енергия, това не е случайно. Вашата душа не случайно ви пробужда в тези ранни часове, които помагат през вас да премине по-голямо количество енергия, която да използвате в делата си. По този начин вие ще влагате енергията си там, където я насочите с помощта на своите мисли и емоции. Затова, много внимавайте към какво насочвате своята енергия сутрин рано.

По това време на деня все още повечето хора спят и тяхното съзнание е притихнало. Цялостното колективно вибрационно поле е спокойно и това предразполага към вас да потече много по-голямо количество енергия в този отрязък от време. В това време слънцето изгрява, изпълвайки деня със светлина. Това допълнително ще ви подпомага. Много са факторите, които ще ви подпомагат, ако си изградите навик в този диапазон от деня да отделяте време за медитация и работа с вашите енергийни тела. Това е най-подходящото време, в което можете да заредите себе си с енергия.

Ако ви е трудно да се събуждате толкова рано, можете да го правите непосредствено след събуждане, когато душата все още подържа по-силна енергийна връзка с духовния свят. В това време вашето съзнание също е отпочинало. Това допълнително ще ви подпомага да имате по-силна концентрация по време на медитация. Преди да започнете с ежедневните си дела изкажете следното намерение, което ще ви подсигури енергия през целия ден:

"Нека връзката между земята и вселената се възстанови, като протече свободно през мен и нека през целия ден тази енергия ме подпомага в делата ми, като ме зарежда с такъв вид енергия, от която имам най-голяма нужда. Така да бъде. Амин".

ПРОДЪЛЖАВА В КНИГАТА: "ПОДГОТВИ СЕ - за новото време, в което човечеството навлиза"

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

Поръчай Онлайн с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови