Освобождаване от вредни навици по пътя на промяната

Докато вървите по пътя на промяната внимавайте с какви хора дружите, защото те могат огромно влияние да окажат върху вашите навици. Знаете колко голямо влияние оказват хората, които ни обкръжават. Ако вие сте заобиколени с хора, които робуват на всички вредни навици, от които желаете да се освободите, тогава на вас ще ви е много по-трудно да се освободите от тях, защото тези хора непрестанно ще ви теглят към тях, по един или друг начин.

Колкото повече напредвате в своето развитие, ще забелязвате, че едни хора от вашето обкръжение ще отпадат и в същото време ще се появяват нови, които отговарят на вашето енергийно вибрационно излъчване. Това ще се случва по един естествен начин благодарение на вселенския закон, който гласи, че подобното привлича подобното. По този начин ще се ограждате с нови хора, които са на вашето ниво на развитие. С новото ви обкръжение ще сте в състояние взаимно опора един на друг да си бъдете, като по този начин споделяте знания и натрупан личен опит през различните изпитания, които всеки един от вас е преминал. А в земното училище няма нищо по-ценно от споделения опит.

Докато вървите по пътя на промяната бъдете умерени във всичко, което правите. Всеки иска да стигне колкото се може по-бързо до там, за където се е запътил, но разберете, че пътят до там е поетапен и е нужно да бъде извървян целият, защото не крайната цел е важна за вас, а пътят, който ще извървите до нея. Именно този път ще донесе всички блага за вашата душа, които като опитност след това ще отнесете в духовния свят.

Ако допуснете да сте крайни в своите практики, с цел да ускорите по-бързо този процес на изцеление и обновление, вие поемате огромен риск, защото всяка крайност води след себе си много негативни последици, които постепенно ще се наслояват във вашата клетъчна памет. Колкото повече трудности срещате по пътя, породени от вашето нетърпение и желание да стигнете по-скоро до крайната цел, толкова повече негативни емоции ще кодирате в себе си на енергийно ниво. Всичко това ще окаже влияние както на физическото, така и на енергийните ви тела.

Ако прекалено често допускате да се разочаровате, поради вашето нетърпение и желание да стигнете по-скоро до крайната цел, с времето това разочарование и огорчение ще се натрупа и може да стане причина да ви отклони от пътя, по който сте поели, защото колкото повече вървите по този път, толкова по-често ще се сещате за цялата болка и дискомфорт, които сте си причинили от нетърпение по-скоро да извървите пътя. Бъдете омиротворени и осъзнайте, че всеки отрязък от пътя изисква своето време, енергия и внимание, за да може да бъде извървян пълноценно, като по този начин извлечете максимална полза от него под формата на опитност.

Галопирането по него не винаги е полезно, защото то може да ви изтощи и още преди да сте стигнали финала да сте загубили сили и стремеж да продължите напред. Затова внимавайте със своето нетърпение и желание да достигнете час по-скоро до крайната цел. Да, сърцата ни копнеят силно за нея, но сте чували една много хубава поговорка, която гласи, че бързата работа е срам за майстора.

Вярвам, че щом сте стигнали до тук, значи ще се справите и занапред. Не губете вяра в трудните моменти и продължавайте смело напред. Да, понякога е много трудно, особено когато се сблъскаме с най-големите си страхове и товари, които носим дълго време дълбоко вътре в себе си. Не е лесно, но си струва този път да бъде извървян, защото отвъд него ни очаква едно светло бъдеще, без страхове и товари, които да ни пречат да се насладим пълноценно на този хармоничен свят, изграден от светлина и любов.

ПРОДЪЛЖАВА В КНИГАТА: "ПОДГОТВИ СЕ - за новото време, в което човечеството навлиза"

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ 

Поръчай Онлайн с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови