Заедно можем да направим Света по-добро място за живеене!

Освобождаване от вредни навици по пътят на промяната

  • Категория: Книга 5
  • Посещения: 13158

Насочване вниманието към негативното: Сега хората са в състояние да пропускат много по-малко количество енергия през себе си, отколкото техният потенциал позволява да го правят. Въпреки това, когато те използват системно енергията, която протича през тях с негативен знак, те са в състояние да си навредят дотолкова, че да заболеят от нелечима за традиционната медицина болест. Знаете, че нелечими болести не съществуват. Има нарушаване на баланса. Ако знаете как да го възстановите, болестта сама ще си отиде.

Колкото повече напредва времето, толкова повече енергията, която тече към земята, се засилва. Това неминуемо ще оказва влияние върху хората и начина, по който те използват енергията. Ако вие все още не сте изкоренили този навик, да насочвате своето внимание към негативното, тогава ще сте в състояние с още по-голяма сила да го привличате и реализирате в живота си.

Ще настане време, когато хората ще са в състояние да пропускат толкова голямо количество енергия през себе си, че ще творят собствената си реалност с много бързи темпове. Ако вие продължавате да насочвате вниманието си към негативното, тогава сами ще се оградите много бързо с всички свои страхове, а те ще ви поставят пред много сериозни изпитания. Затова е нужно да изкорените час по-скоро този свой навик, ако все още не сте го направили, защото с негова помощ можете много да усложните живота си.

Говорене на висок глас: Ако обичате да се налагате над останалите, като повишавате висок глас, ви съветвам да изкорените този свой навик. Високият глас почти винаги е подкрепен и с негативен заряд, който хората влагат в него, докато си позволяват да се изнервят, че отсрещната страна не ги разбира или не ги чува. По този начин вие вредите не само на човека срещу вас, а и на самите себе си. Не случайно хората след разговори на висок глас ги заболява глава или се чувстват изтощени. Това се дължи на негативния заряд, с който взаимно се насищат.

Бъдете наблюдателни и вижте как хората говорят около вас. Обикновено хората, които работят със себе си, дори и неосъзнато, се учат да бъдат спокойни и хармонични. Това оказва влияние върху начина им на говорене, защото гласът има силата както да успокоява и да предразполага към разговор, така и да отблъсква с негативната енергия вложена в него. Докато говори човек дори може да лекува. По време на говорене се обменя голямо количество енергия, която, ако бъде използвана добронамерено и осъзнато, може да има силно оздравително въздействие и за двете страни. Хората на новото време лекуват със своя глас. Учете се да говорите спокойно и балансирано. Това ще ви подпомага много.

Хората се обвиняват един друг: Забелязали ли сте колко често хората обичат да се обвиняват един друг, вместо да обърнат поглед към себе си и да се запитат, защо са изпаднали в тази ситуация и на какво цели да ги научи тя. Това е лош навик, който е нужно да изкорените по пътя на промяната, защото не сме дошли на земята да се обвиняваме един друг, а взаимно да се учим и да трупаме нова опитност.

Хората, които обвинявате, са ваши учители, които са избрали да изиграят за вас тази роля, като по този начин ви подпомагат да научите нещо ново, към което се е устремила вашата душа. Щом сте изпаднали в дадено затруднение, не търсете виновници за него, а се опитайте да се поучите от него. Колкото по-скоро си изградите този навик, толкова по-добре за вас, защото той много ще ви подпомага по пътя на промяната. И не забравяйте, че много често хората, които ви "нараняват" най-много са всъщност души, с които сте много близки в духовния свят.

Липсата на благодарност: За съжаление хората, които благодарят истински, с чисто сърце и от душа, са все още много малко. Повечето благодарят от така нареченото добро възпитание. Важно е да знаем, че когато благодарим, благодарността е нужно да произлиза от сърцето. Хората, на които все още им е трудно да благодарят, показват не само неуважение към това, което получават, а и оказват влияние върху баланса между взел и дал. Благодарността е още един от ключовете на изобилието. Не се лишавайте от него, защото много ще загубите.

Ако хората осъзнаваха, колко голяма сила носи благодарността в себе си, тогава никога нямаше да забравят във всеки удобен случай да изричат тази вълшебна думичка, подплатявайки я и с действия. Благодарността носи в себе си огромна сила, която мултиплицира многократно енергията. Също така тя подпомага хората да запазват енергийния баланс помежду си. Когато човек благодари с чисто сърце и душа, излъчва много силен лъч любов, отблагодарявайки се за това, което е получил. Благодарността носи щастие за душата, не я лишавайте от нея. 

ПРОДЪЛЖАВА В КНИГАТА: "ПОДГОТВИ СЕ - за новото време, в което човечеството навлиза"

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ 

Поръчай Онлайн с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови