Нашата връзка с природата и мястото ни в нея

Природата е наш учител, лечител, съратник и какво ли още не. Благодарение на нея ние се учим на тази земя. Без нейната помощ ние не бихме могли да опознаем в такава дълбочина материята като проявление на светлината. Природата оказва толкова голямо влияние в живота на хората, че без нея човечеството е загубено. За пример нека вземем настоящия момент. Вижте как, колкото повече човечеството се отдалечава от нея, толкова повече губим себе си и смисъла на цялото съществуване.

Колкото повече се отдалечаваме от своите корени, толкова повече си задаваме въпроси, оставащи без отговор, а истината е че, всички те са навсякъде около нас и най вече вътре в нас, но за това ще поговорим в следващата глава от книгата. В новото време, в което човечеството навлиза, е от изключителна важност човечеството отново да възстанови нарушената връзка с природата, защото тя ще има ключова роля в припомнянето и отключването на всички дарби, способности и умения заложени вътре в нас. За да изгладим всички несъвършенства в света, в който живеем, ние се нуждаем от енергия, а природата е способна да ни я осигури в изобилие.

Няколко са основните източници на енергия, с които си служат хората. Всеки човек има седем основни енергийни центъра, чрез който той приема и пропуска енергия през себе си. Първите три основни енергийни центъра в човек обуславят връзката му с природата и способността да черпи енергия от нея. Четвърти енергиен център се различава от всички останали, защото той е в състояние да генерира сам енергия, без да е нужно да се свързва с външен източник на енергия. Тази сила произлиза от Божествената искра, която Бог е въплътил във всеки един от нас. Последните три основни енергийни центъра осъществяват нашата връзка с вселената. Чрез тях ние сме в състояние да пропускаме вселенската космическа енергия през нас и същевременно с това да я заземяваме на материално ниво.

Това са трите безкрайни океана от енергия, в които непрестанно сме потопени. Всеки един от тях е в състояние да презадоволи всички наши енергийни нужди. Научите ли се да си служите с един от тях или с всички взети заедно, вие самите ще се преклоните пред способността и величието на вашия дух да твори, да претворява и да изглажда несъвършенствата. Това е истинското и ценностно нещо, към което си струва човек да се устреми. Всичко останало е една игра, с писани от нас самите правила. До такава степен сме се оплели в собствената си игра, че повечето хора са забравили каква всъщност е тяхната роля в нея.

ПРОДЪЛЖАВА В КНИГАТА: "ПОДГОТВИ СЕ - за новото време, в което човечеството навлиза"

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

Поръчай Онлайн с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови