Изграждане на енергийна връзка със земята

Много е важно за хората да започнат осъзнато да изграждат енергийна връзка със земята. Земята за нашите тела и души е огромен източник на енергия, без който животът, такъв, какъвто го познаваме, не би бил възможен. Тя е в състояние както да ни зареди с енергия, давайки ни сили да продължим да вървим по пътя напред, така може да изцели раните от трудния път, по който вървим. Земната енергия много ще ви помага в освобождението на товари и слабости по пътя на просветление.

Съвременните хора масово са загубили енергийната връзка и възможността да общуват със земята. Някога хората са умели да разговарят с нея по същия начин, както разговарят със своите близки. Тя също носи съзнание и интелект, които са много по-развити от нашите. За нея ние сме деца, които се учим да вървим по своя път и докато го правим, тя поема голяма част от последствията на нашите провали. Това е причината в съвремието, в което живеем, земята да е толкова силно замърсена, но не физическото замърсяване е толкова опасно, колкото енергийното.

Пробуждащите се хора все повече търсят връзката с майката земя. Тя им е нужна, за да са в състояние да се развиват, защото е един от основните ни източници на енергия. Докато общуваме с природата и обменяме енергия помежду си, тя ни помага да се развиваме и в същото време ние, със своята любов и благодарност й помагаме да се освободи от многобройните пластове от негативна енергия, които сме получили като наследство от миналите поколения живели преди нас на земята. Но за жалост и съвременниците не се различават много от тях. Все още има хора, които вървят и замърсяват навсякъде откъдето минат, но има и хора, които след тях минават и почистват. За някои това е несправедливост, но за други това е възможност за развитие. Всичко е въпрос на гледна точка.

Когато сте сред природата се стремете да ходите боси по нея. На ходилата ни има енергийни точки, които са свързани с всички наши енергийни центрове и тела. Чрез тези енергийни точки ние общуваме и обменяме енергия със земята, докато вървим по нея, но за жалост сме платили много висока цена лишавайки се от тази възможност, за да обгърнем краката си в удобни красиви обувки, като по този начин сме прекъснали енергийния обмен помежду ни. При възможност лягайте върху поляни със свежа трева. Колкото по-голям е допирът ви с майката земя, толкова по-осезаемо на енергийно ниво ще общувате с нея.

За да засилите своята връзка със земята и така тя да е в състояние да ви подпомага много повече по пътя на промяната, е нужно да си изградите навик всеки ден да си представяте как енергийно сте свързани с нейното ядро. Нужно е да отделите само няколко минутки на ден, за да насочите вниманието си върху вашата енергийна връзка с нея. Докато визуализирате енергийната ви връзка със земята благодарете за енергията и подкрепата, с която тя ви подпомага през целия ви живот. Знайте, че всяко живо същество има такава енергийна връзка. Ядрото е нашето свързващо звено, което ни обединява в едно колективно съзнание.

Всяка същност приема и излъчва енергия от и към ядрото на земята, а каквото излъчите към него, това ще достигне и всички останали. Един от най-лесните начини да подпомагате всичко живо по земята е като насочвате своята любов към нейното ядро. Това ще подпомага както самата земя, така и всички нейни деца.

И помнете, че земята има нужда от нашата любов. Тя също като нас е жива и се нуждае от любов, за да се развива. Как бихте се чувствали вие, ако се раздавате на всички хора, които срещате по своя път, а в същото време те пренебрежително подхождат, дори понякога ви нараняват. Същото е и с земята. Тя ежедневно ни дава толкова много, а в същото време ние как й се отблагодаряваме? Нека всички подходим с любов и благодарност към нея, така както тя винаги със своята майчина любов ни е обгръщала и подпомагала по пътя да вървим. Тя заслужава нашата любов! Нека й я дадем! Това ще засили връзката ни с нея и така все по-осезаемо взаимно ще се подпомагаме.

Откъс от книгата:ПОДГОТВИ СЕ ЗА НОВОТО ВРЕМЕ, В КОЕТО ЧОВЕЧЕСТВОТО НАВЛИЗА - Практически наръчник“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

You have no rights to post comments