Термично обработената храна води до пристрастяване

Храната, която обработваме термично образува токсини към които се пристрастяваме. Една от основните причини телата ни да са толкова задръстени с токсини, е термично обработената храна. Спомнете си часовете по химия, когато в лабораторията сте правили експерименти на различни химични съединения. Някои от тях си взаимодействат още когато се смесят, но за други е било нужно да загреем епруветката, за да може с помощта на топлината те да си взаимодействат и да се слеят в напълно ново съединение. По абсолютно същия начин ние сливаме и създаваме коренно различни елементи от първоначалните, всеки път, когато готвим храната, която консумираме. Така ние се правим на богове като променяме Божествения смисъл на храната. Много малка част от новообразувалите се елементи могат да окажат благоприятно въздействие на нашите тела, истината е, че по-голямата част от тях са силно токсични за тях.

Тях мога да сравня с цигарения дим. Не носят никаква полза на телата ни, но по същия начин, както цигарите, съдържат вещества, които водят до пристрастяване. Именно затова хората консумират готвена храна, не защото имат нужда от нея, а защото са се пристрастили към нея. Въпреки многобройните предупреждения изписани по цигарените кутийки за вредата от пушене, хората продължават да ги употребяват поради невъзможността да се освободят от зависимостта към тях. И при храненето с термично обработена храна е по същия начин. Непрестанно се появяват научни доклади, които доказват разрушителното въздействие на някои храни върху нашето тяло, но въпреки това хората продължават да ги консумират. Задавали ли сте си въпроса: "Защо след като някой знае, че нещо му вреди, той съзнателно продължава да го консумира?". Отговорът се корени в пристрастяващите вещества, които сами създадохме, когато започнахме да обработваме термично и химично храната, която консумираме.

Без да осъзнават, хората са се пристрастили силно към определени групи термично обработени храни. Това е причината те да консумират предимно еднообразно меню. Това е така, защото организмът търси веществото, което се съдържа в тази група храни, когато премине термична обработка. Когато дълго време не консумирате своето "любимо готвено ястие", вие може да изпитате силен глад, главоболие или цялостен дискомфорт, дори може да се засили раздразнителността ви. Ако се самонаблюдавате ще забележите, че този дискомфорт няма да изчезне от някой плод или зеленчук, а едва тогава, когато хапнете нещо термично обработено. Това е така, защото подобно на никотиновия глад, вие изпитвате глад за токсините, които се образуват по време на термичната обработка.

Суровата храна е пълна с енергия, ензими минерали и всички градивни суровини, от които телата ни се нуждаят, за да подържат оптимално здраве в условията, в които са потопени, докато термично обработената храна е лишена от всякаква енергия. Повечето витамини, минерали и ензими в термично обработената храна са разрушени и претворени в коренно различни химични съединения, с които непрестанно замърсяваме нашите тела и най-лошото е, че сме се пристрастили към тях.

Това е една от причините хората все по-малко да консумират жива храна, за сметка на термично обработената, защото зависимостта в тях се засилва. Изкушенията са навсякъде и те примамват по всячески начин да се възползваш от тях. Навсякъде сме заобиколени от така наречените кулинарни изкушения, които бавно, но сигурно нарушават здравето, хармонията и баланса на нашите физически тела. Когато един пристрастен пушач изпуши една цигара, той получава своята доза никотин и това го успокоява. По абсолютно същия начин е и с готвената храна, тя успокоява хората.

Условията на живот, в които съвременните хора са потопени, са тежки и това често провокира в тях негативни чувства и емоции. Знаете, че когато хората са ядосани или депресирани, прибягват към храната като средство за успокоение. Това е така защото когато човек получи своята доза опиат, той чувства мигновена наслада, която бързо след това преминава в силно чувство на отпадналост и меланхолия. Чували ли сте някой да пребегне към жива храна, за да се успокои, когато е гневен? Истината е, че това няма как да стане, защото ние не сме пристрастени към нея.

Знайте, че термично обработената храна е мъртва храна. Тя е лишена от енергия и е много бедна на полезни вещества за нашето тяло. За щастие, тялото е способно да се приспособява и успява, въпреки вредата от термичната храна, да извлече някаква полза от нея, като я рециклира, но това му коства изключително много енергия. Това е една от основните причини, когато похапнете готвено, да изпитате силна умора и сънливост.

Един от основните бичове на съвременния свят е термично обработената храна. Ако искате да навлезете в новото време, което предстои, е нужно постепенно да променяте своите хранителни навици, като се стремите да консумирате все по-чиста и високоенергийна храна, която коства минимални усилия на тялото да извлече от нея максимално количество енергия. Сега хората често приемат храна, която им коства повече енергия, отколкото тя самата им дава.

Ако искате да се развивате и да увеличавате постепенно своето ниво на съзнание и заедно с него да отключвате способностите, които са заложени по рождение вътре във вас, е нужно да внесете промяна в своите хранителни навици. Няма как да опознаете невидимото, докато сте потопени с двата крака в материалното. Нужно е постепенно да започнем да се устремяваме отново към светлината. Духовното и материалното вървят ръка за ръка и не бива нито едното, нито другото да се пренебрегва, защото по този начин ще нарушим баланса вътре в нас.

Откъс от книгата:ПОДГОТВИ СЕ ЗА НОВОТО ВРЕМЕ, В КОЕТО ЧОВЕЧЕСТВОТО НАВЛИЗА - Практически наръчник“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

Коментари  

#1 Найден 26-03-2019 09:02
Благодаря...
Цитиране

Добавете коментар


Защитен код
Обнови