Приемаме света около нас за даденост

Едно от най-големите неблагоразумия, което допуска съвременното общество, е да приема повечето неща от живота му за даденост. Всички знаем какво се случва с една любов, когато тя бъде неоценена и приета за даденост. В повечето случаи я губим или се нараняваме до такава степен, че дълбоките рани нарушават нейната цялост. Същото се случва и в живота на хората, винаги, когато не оценяват дори най-малките неща, с които са благословени.

Нима удобното легло, което ни осигурява спокоен и хармоничен сън, не заслужава нашата благодарност всяка нощ, когато си лягаме в него? Същото важи и за тока и водата. До такава степен хората са се нагнетили към тях, поради нежеланието да плащат битови сметки, а в същото време те толкова много ни помагат. Сега на хората им е трудно да разберат какво се случва на енергийно ниво, всеки път, когато не оценяват нещата, които имат. Това е така, защото са загубили умението да виждат света отвисоко, през погледа на своята душа. Когато това умение се възроди, хората ще се научат да ценят и уважават по достойнство и най-малкото, което получават, защото ще знаят какъв ценен дар е това за тях.

Знайте, че всеки път, когато не оценявате това, което получавате, вие образно казано не сте се разплатили за това, което сте получили, но знайте, че рано или късно ще си платите цената за това. Най-често това се случва като го загубим, за да сме в състояние да го оценим истински или преминем през изпитание, което ни помогне да се разплатим, затова не пренебрегвайте и най-малките неща във вашия живот, защото те са ключът към изобилието във всяко едно отношение на живота.

Откъс от книгата:ПОДГОТВИ СЕ ЗА НОВОТО ВРЕМЕ, В КОЕТО ЧОВЕЧЕСТВОТО НАВЛИЗА - Практически наръчник“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови