Духовното и материалното вървят ръка за ръка

Балансът между духовното и материалното е много важен. Забелязал съм, че много хора обичат да залитат към крайностите. В единия случай се отдават само на духовни практики, за прочистване и хармонизиране на енергийните тела, а в другия случай се отдават само на практики за прочистване на физическото тяло. Вече съм писал за това, че сме изградени от физическо и енергийни тела, които са взаимно свързани и си взаимодействат по един сложен и в същото време съвършен начин, който подържа живота в своята цялост. Ако това не беше така, тогава душата ни нямаше да е в състояние да проявява себе си в материалния живот. Щяхме да сме като ходещи роботи във физически тела, без чувства, емоции и мисли.

В момента на земята масата от хората до такава степен са потънали в материалното, че чак са забравили за съществуването на духовното. Те го свързват по-скоро с нещо, което е религия и секта, отколкото със своя дух, който пази в себе си целия натрупан опит от всички предишни превъплъщения на земята и от богатия опит, който придобива, докато опознава вселената и се учи от нея. Огромно знание е заложено в духа на всеки един от нас, но все още са малцина тези, които са се устремили към това знание, което да отключат и приложат в делата си, като по този начин помогнат както на себе си, така и на цялото човечество.

Тези хора имат огромна нужда от нашия личен пример, с който да им покажем, и най-вече да им напомним, за съществуването на духовния свят, да им припомним, че те самите от там идват. Докато всеки напредва в своето развитие, той променя живота си към по-добро. Това ще провокира желание и в останалите, те също да постигат успехи като вашите, като си задават въпроси, как вие самите постигате своя напредък. Това ще им помогне да си спомнят, че са дошли на земята да се учат, да трупат нова опитност, да дообогатяват вече натрупана и същевременно с това да се освобождават от старото и ненужното, за да са в състояние с пълни сили в новото да се потопят. Важен е личният пример. Дори да си мислите, че животът ви в момента е незначителен, знайте, че вие сте в състояние с личния си пример да помогнете на много хора, които са във вашето обкръжение, а тези хора от своя страна са в състояние да задействат промяната в още много други хора и така вие ще сте изиграли ролята на човека, който е бутнал доминото и е задействал механизма на промяната в много голяма група хора.

Освен хора, които са се откъснали от духовното, съществуват и хора, които са се вманиачили до такава степен от духовното, че почти са се откъснали от материалното. Те дори на моменти се обявяват против него, като се отричат от всичко материално. По този начин нарушават баланса между духовното и материалното и също са непълноценни в своя живот. За да се развива и израства пълноценно един човек, той има нужда да си служи с всички инструменти, с които Бог го е благословил. Не случайно те са му дадени, не за да се отрича от тях, а за да се учи как с тях да си служи. Затова е нужно и важно за всеки един от нас да обърне сериозно внимание както върху физическото, така и върху енергийните си тела.

Всяко едно от енергийните тела е силно свързано с физическото, защото то е инструментът, чрез който душата твори в материалния свят. Дори да излъчите емоция с помощта на емоционалното си тяло, вие използвате заедно с него и своето физическо тяло, като се начумервате или усмихвате, като говорите спокойно, или се изразявате с гневен тон. За да проявите знанието в материалния свят, вие използвате отново физическото тяло, както аз правя в този момент, като използвам своите пръсти, за да подредя в словоред всички тези букви, които използвам, за да предам до вас това знание, което напира от сърцето ми да споделя с вас.

За да възстановим своето съвършенство е нужно да възстановим чистотата, хармония и баланса, както на физическо, така и на енергийно ниво. Успеем ли да го постигнем, тогава душата в нас ще е в състояние да проявява себе си свободно в материалния свят. В противен случай вие може да усещате, че във вас напира голямо знание и сила, но няма да сте в състояние да го изразите, поради затлачванията и замърсеността, която носите вътре в себе си.

Именно затова е важно да прочистим както физическото, така и енергийните ни тела. Всяко едно от нашите тела оказва важна и значима роля в нашето развитие. Едно от тях да е затлачено, това ще затруднява свободното протичане на Божествената енергия изградена от чиста безусловна любов, на която всички ние сме проводници и използваме в делата си, за да творим с нейна помощ.

Откъс от книгата:ПОДГОТВИ СЕ ЗА НОВОТО ВРЕМЕ, В КОЕТО ЧОВЕЧЕСТВОТО НАВЛИЗА - Практически наръчник“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

You have no rights to post comments