Замърсихме земята и сега тя има нужда от нашата помощ

Откъс от книгата, който напомня, че земята има нужда от нашата помощ, за да я прочистим от нечистотиите на физическо и енергийно ниво, с които я замърсихме. Много е важно за хората да се пробудят и да си спомнят, че земята е жива също като нас и не се различава по нищо от всяко живо същество. Тя също като нас диша, приема и излъчва енергия. И в нея се извършват безброй много биохимични процеси. Опознаете ли себе си и как функционира вашето собствено тяло, ще опознаете и майката земя, защото навсякъде по земята властват едни и същи природни закони, заложени във всяко едно живо същество.

Нека проследим какво се случва с човек, когато е подложен на вътрешно замърсяване чрез токсична храна, мръсен въздух, замърсена вода, облъчване с негативна енергия и много други начини, чрез които съвременният човек системно замърсява своето тяло. Тялото е така устроено, че да подържа вътрешната чистота. Когато ние започнем да го замърсяваме, то впряга цялата си сила, за да се самопочисти. Ако тези замърсявания са в минимални количества, телата ни успяват да подържат своята вътрешна чистота, но ако ние системно продължаваме да замърсяваме телата си, тогава те не могат да смогнат и се опитват да се защитят по всевъзможни начини, като през цялото време ни алармира чрез многобройните несъвършенства, които се проявяват върху телата ни. Когато това замърсяване достигне пределна точка, в което телата ни не могат да поемат повече токсини, те заболяват, като по този начин целят да се освободят от по-голямо количество токсини наведнъж.

Не е случайно, че когато хората боледуват, губят апетит. Това е така, защото храносмилането, особено на термично обработена храна, коства много голямо количество енергия на телата ни, а за да може тялото да впрегне цялата си сила, за да се самопочисти и изцели, ние губим апетит и желание да приемаме храна. Болестите ни алармират, че телата ни са силно замърсени. Сега масата от хора приемат болестите като нещо лошо, което нарушава хармонията и спокойствието им, но един ден те ще осъзнаят, че всяка болест е благословия за човека, защото те му помагат да се освободи от по-голямо количество замърсявания, което да позволи продължаването на неговото съществуване. В противен случай, ако телата ни не притежаваха тези съвършени механизми, сами да се самопочистват, в съвременния свят, със своя начин на живот, хората биха умирали в много ранна възраст от прекомерното замърсяване на телата им.

Какво се случва с един извор, когато той е силно замърсен? Той пресъхва. Същото е и с физическите ни тела. Защо си мислим, че ние сме нещо по-различно от природата и за нас властват други закони и процеси? За да води пълноценен начин на живот, човек трябва да познава себе си, в противен случай той живее живот тласнат от обществото, робувайки на общи разбирания и вярвания, които в съвременния свят са силно изкривени от истинските ценности, на които е нужно човек да подражава, за да бъде здрав, жизнен и енергичен, способен да разгърне своя потенциал в пълната си сила.

Както хората заболяват, когато са силно замърсени, така и планетата земя като жив организъм има свои механизми подобни на нашите заболявания, които целят да ни разтърсят из основи, за да можем да се освободи от прекомерната замърсеност. Засега процесите на прочистване все още са слаби и човечеството не им обръща особено внимание. То е като настинката, хората я приемат за даденост и не им обръщат особено внимание, но когато тази настинка прерасне в сериозно заболяване едва тогава започват да търсят изцеление. Всеки път, когато стане някое голямо земетресение или наводнение, което взема със себе си много жертви, хората си задават въпроса, защо им се случва всичко това, но все още не си дават сметка за истинската причина. Причината е, че земята се опитва да се освободи от многобройните замърсявания, с които ние я замърсяваме не само на физическо, а и на енергийно ниво.

Откъс от книгата:ПОДГОТВИ СЕ ЗА НОВОТО ВРЕМЕ, В КОЕТО ЧОВЕЧЕСТВОТО НАВЛИЗА - Практически наръчник“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови