Време е да се събудим и да се осъзнаем

Откъс от книгата, който цели да събуди хората от дълбокия духовен сън, в който се намират и да осъзнаят реалността, в която живеем. Настоящето, в което живеем, е пълно със заблуди, които са объркали много живота на земята. Както вече казахме, злото е оказало важна роля в еволюционното развитие на сегашната раса. Благодарение на него ние навлязохме толкова надълбоко в материалния свят, но всичко това е за сметка на духовното, което е също толкова важно и значимо, и не бива да бъде пренебрегвано. Балансът между духовното и материалното в съвременния свят е силно нарушен и е нужно човечеството да се устреми отново към него.

Обръщайки поглед към миналото виждаме, че тогава духовният възход е бил за сметка на материалния напредък, докато сега материалният възход е за сметка на нашата духовност. Крайно време е човечеството, опознало и двете крайности, да осъзнае, че истината е някъде по средата. Нужно е да се научим да си служим с материалното без да потъпкваме духовното, както и да си служим с духовното без да пренебрегваме материалното, защото двете вървят ръка за ръка. Всяко материално действие оказва влияние и на енергийно ниво, както и всяко действие на енергийно ниво оказва влияние и върху материалния живот. Те са силно свързани и е крайно време да се научим да живеем в баланс между духовното и материалното, защото само така ще сме в състояние да разгърнем своя потенциал, който е заложен вътре в нас. В противен случай ще се лутаме из крайностите и все нещо няма да ни достига, за да проявим своята Божественост.

Сега масата от хората до такава степен робуват на материалното, че потъпкват всякакви принципи и вселенски закони, които властват из цялата вселена. За щастие стават все повече хората, които се пробуждат и със своя личен пример осветяват пътя на останалите и им помагат да отворят широко очи, за да се огледат в какъв свят живеем. На тези светли същности никак не им е лесно да живеят в съвременния свят, затова е нужно те да се обединяват и взаимно да се подкрепят, за да могат заедно да устояват на всички предизвикателства, които ще срещнат по пътя на промяната.

С липсата на духовност човечеството все повече се отдалечава от природата и от нейните дарове и ценности, без които нашият живот би бил немислим. Колкото повече се отдалечаваме от нея, сякаш толкова по-малко я ценим и уважаваме като наша майка, от която са изградени физическите ни тела. Тя е всеотдайна в любовта си към нас и търпи устойчиво всички наши експерименти, които си правим с нея, а ние как й се отблагодаряваме за това?

Откъс от книгата:ПОДГОТВИ СЕ ЗА НОВОТО ВРЕМЕ, В КОЕТО ЧОВЕЧЕСТВОТО НАВЛИЗА - Практически наръчник“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови