Подготви се за новото време - ВЪВЕДЕНИЕ

Живеем във време, в което условията за живот се променят с нарастващо темпо. Много сигнали получаваме, че предстои голяма промяна, но сякаш все още сме слепи за тях. По-лесно е да не им обръщаме внимание, защото така си мислим, че можем да избягаме от тях.

Малцина са тези, които приветстват промяната радушно. Повечето хора я избягват, опитват се да спазват определени граници, които обществото и те самите са създали, за да се чувстват сигурни и защитени. За тази сигурност плащаме висока цена, като се лишаваме от възможността да разгърнем потенциала, с който Бог ни е дарил. Няма как да покажем на света, и на самите себе си, на какво сме способни, ако непрестанно се страхуваме да излезем от собствените си ограничения. Именно затова през определени периоди Вселената ни дава възможност да се освободим от всичко старо и ненужно, което в рамки ни ограничава, за да сме в състояние да изградим новото още по-съвършено, влагайки в него повече любов и мъдрост.

Както на земята, така и във вселената, съществува определена цикличност, която тласка развитието напред. За пример нека вземем природните сезони на земята. Те поставят хората в различни условия за живот, които оказват влияние на тяхното развитие. През лятото, когато светлината е в изобилие, хората имат повече енергия, която ги подпомага в делата по-лесно с тях да се справят, докато през зимата, енергията на слънцето е отслабило своето влияние върху всичко живо, и то сякаш притихва, за да се обнови, като се освободи от старото и ненужното, и така напролет с нови сили обновени и помъдрели от натрупаната опитност да продължат с развитието си. По същия начин сега Вселената дава възможност на всичко живо да се обнови, като за целта е нужно преди това да се освободи от старото, за да се даде възможност на новото да се прояви с пълна сила.

Човечеството се намира в период, в който се подготвя да се освободи от всичко остаряло и ненужно, за да изгради един нов по-добър свят, свят в който ще има повече светлина и любов. Тези, които са в състояние да осъзнаят необходимостта от промяна и дадат всичко от себе си, за да станат част от нея, тогава те щастливи в новото време ще заживеят, а тези, които изберат с промяната да се борят, ще усещат нарастващ дискомфорт от невъзможността да вибрират на по-високите енергийни честоти, които ще излъчва земята.


За да разберем по-лесно настоящето, нека насочим за миг погледа си в миналото. Учени изследователи вече доказаха, че земята е преминала през няколко големи катаклизма, които по драматичен начин са оказали осезаемо влияние върху живота на земята. Тези катаклизми са довели до изчезването на много биологични видове, но и са станали причина за създаване на много нови. Привидно тези промени са били с катастрофални последици, но благодарение на тези промени животът на земята е еволюирал до нивото, на което го познаваме сега. Ако не се бяха случили тези катаклизми, може би още щяха да властват динозаврите и всичко щеше да е постарому. Но както във вселената, така и на земята, всичко тече и всичко се променя. За да има развитие е нужно да има и движение. Няма как да живеем по един и същ начин, и в същото време да очакваме да сме в постоянно развитие.

Цялата вселена се развива благодарение на закона за движението. Тези промени на земята, които са се случвали и предстоят да се случват, засягат цялата вселена и всичко съществуващо в нея. Благодарение на тези промени животът еволюира и разгръща все повече своя Божествен потенциал. Това са процеси, за които може да намерите доказателства навсякъде, стига да ги потърсите. Вземете за пример природата. Ако тя не се обновява със своята сезонност, тогава листата на дърветата щяха да са много стари и разпокъсани от силните ветрове. Плодородните растения ще раждат до момент, в който се изтощят и спрат да го правят.

Накъдето и да се огледате ще видите една вечна цикличност, която дава предпоставка да се сътвори нещо ново и когато то достигне своя апогей преминава през период на пречистване от старото и ненужното, което дава възможност да се възроди отново, като феникс от пепелта, още по-красив и сияен отпреди.

Нека вземем за пример едно плодородно дърво. Напролет то започва да цъфти. Постепенно то се разлиства, а цветчетата се превръщат в плод, който с времето нараства до пълното му узряване. Когато плодът узрее и изпълни своето предназначение, дървото се подготвя да се освободи от всичко ненужно до пълното оголване на клоните, които ще се прочистят от паразити и вредители за дървото през студените зимни дни. Напролет, израснало и с нови сили, дървото е готово да роди още по-богата реколта от предходната.

Този процес се повтаря отново и отново в цялата вселена. Като част от нея човечеството също участва в този процес на еволюционно развитие. Образно казано, ако си представим, че човечеството е едно дърво, сега то се намира в период на узрели плодове и се подготвя да премине през период на пречистване, за да може с нови сили да роди нови, още по-красиви и "вкусни плодове" от предходните.

Откъс от книгата:ПОДГОТВИ СЕ ЗА НОВОТО ВРЕМЕ, В КОЕТО ЧОВЕЧЕСТВОТО НАВЛИЗА - Практически наръчник“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

You have no rights to post comments