Медитация за енергийно пречистване и балансиране на чакрите

Медитация, която ще ви помогне да пречистите, хармонизирате и балансирате енергийните си центрове (чакри). Всеки един човек носи в себе си цяла съкровищница от дарби, способности и умения, но дали ще успее да ги разгърне в своя живот, зависи от това, до каква степен той ще е в състояние да се докосне до тях. Не винаги това е лесно, защото най-голямата сила, която се корени в нас, често е обременена с енергийни товари, които се активират всеки път, когато се опитаме да приложим на практика силата, която носим вътре в себе си. Това е така, защото докато душата трупа опитност в своите земни превъплъщения, тя е уязвима и лесно ранима.

В повечето случаи най-важните и ценни уроци за душата се придобиват с цената на много болка и силен емоционален и душевен дискомфорт. Всичко това е цената, която плащаме, за да придобием важна за нас опитност. Понякога тази цена ни се струва висока, но знайте, че веднъж придобита, опитността ще ни служи вечно, докато цената, която плащаме за нея, е ограничена във времето, докато душата не събере сили да се отърси от всички рани, болка и дискомфорт със силата на прошката, благодарността и любовта, осъзнавайки колко много тези изпитания са й помогнали в нейното израстване.

Тези товари, рани и нечистотии ни съпътстват в живота под формата на слабости, които се проявяват винаги, когато имаме провокатор, който ги обостря. Започнете ли целенасочено с тази практика да работите, вие ще стартирате процеса на освобождение, който ще разкъса оковите на болката и дискомфорта, които понякога толкова силно ни задушават, че правят живота ни много труден за живеене.

Също така, бъдете готови да се изправите очи в очи с най-големите си страхове, защото колкото повече енергия наливате в своите слабости и нечистотии, толкова повече те ще изплуват на повърхността, за да прегорят в огъня на любовта и така веднъж завинаги ще се освободите от тях. Няма как да се освободите от тях, ако преди това не ги изкарате на повърхността, за да ги преживеете, макар и частично до степен, която бихте успели да устоите.

Не се бойте от своите товари, те не са по-силни от вас. Душата винаги добре планира колко товари да вземе със себе си, за да има силата и уменията да се разтовари от тях. Досега на земята това почти не се е случвало, защото хората не са имали знанието за това, как да го правят, но условията за живот вече са различни и това дава възможност на душите, окрилени от Божията любов, да се освободят от всичко старо и ненужно.

Колкото по-надълбоко навлизате в своето сърце и се срещате очи в очи с най-тежките за вас товари, от толкова повече енергия ще имате нужда, за да ги преодолеете. За целта използвайте всички практики, които споделям с вас, те ще ви помагат много за това. Бъдете смели и помнете, че колкото и да е трудно да вървите по пътя на освобождение от старото и ненужното, победителите никога не се отказват. Бъдете победители! Вие имате силата да бъдете такива, нужно е само да я проявите и най-важното, да вярвате в себе си. Веднъж успели да се освободите от товарите, които замъгляват силата вътре във вас, ще преоткриете себе си по един нов начин, който ще надмине и най-смелите ви мечти.

"Настанете се удобно и се отпуснете. Ако това ще ви помогне да се отпуснете по-лесно, си пуснете релаксираща музика. Започнете да наблюдавате своето дишане, всяко вдишване и всяко издишване. Усетете как докато наблюдавате своето дишане, мускулите на тялото ви се отпускат, мислите ви се успокояват, а съзнанието ви се разтваря за неограничените възможности на вашия дух. Просто дишайте и наблюдавайте осъзнато този божествен процес. Продължавайте да го правите, докато не усетите, че сте се отпуснали напълно. Когато това се случи, можете да продължите с визуализацията.

Изкажете следното намерение: “Нека Божествената енергия и чиста безусловна любов да потекат през мен, с помощта на земята и вселената, използвайки я мъдро и целенасочено за доброто, както на мен самия/самата, така и за благото на цялото човечество. И нека през целия сеанс енергията ме подпомага да се освободя от всичко старо и ненужно, което нося в себе си и на негово място се изпълня целия/та със светлина и любов, която ми помага да разгърна всички дарби, способности и умения, които нося вътре в себе си. Призовавам моя духовен екип да бъде неотлъчно до мен по време на целия сеанс, напътствайки ме с визуализации, мисли, чувства и емоции, помагайки ми да се концентрирам и да дам най-доброто от себе си, така, че сеансът да протече по възможно най-добрия начин. Така да бъде. Амин”

Представете си себе си като кълбо от светлина, което постепенно навлиза във вашето сърце, което е като една дълбока пещера, в която съхранявате всички свои опитности, през които душата ви така старателно е преминала през всички свои отминали земни животи. В началото на пещерата вие пазите всички свои красиви опитности, които провокират във вас изцяло положителни емоции. Те са като цветята във вашата градина, които ви зареждат с енергия винаги, когато погледнете към тях.

Мислено продължете да навлизате все по-надълбоко в своята пещера на знание и мъдрост. Колкото по-надълбоко навлизате в нея, толкова по-малко светлина достига до вътрешността й. Това са всички кътчета, в които сте съхранили своите болезнени товари, които сте затворили надълбоко вътре в себе си, за да може по-рядко да се докосвате до тях. В най-вътрешната част на пещерата се коренят най-тежките ви товари, до които понякога дори лъч светлина не успява да достигне. Тези товари се нуждаят най-силно от вашата светлина и любов, за да прегорите болката и дискомфорта, като по този начин позволите на знанието и мъдростта да изплуват на повърхността.

Представете си най-тъмната част от вашата пещера като зала, в която има N на брой врати. Всеки човек носи в себе си различен брой врати, зад който се коренят най-големите му страхове и товари. Представете си ги толкова на брой, колкото усещате със сърцето си, че са.

Сега е нужно да съберете смелост, да отворите първата врата, която е с клеясали панти, защото от дълго време седи затворена поради нежеланието ви да се сблъскате с това, което се намира зад нея.

Отваряйки врата, пред вас се разкрива пълен мрак. Мислено навлезте в помещението и го осветете със своята светлина. Вижте как постепенно мракът се вдига и всичко в стаята се разкрива пред вас. Мислено запалете вечния огън на любовта в центъра на стаята и го помолете да прегори всичко старо и ненужно, от което вашата душа цели да се освободи.

Вижте как огънят осветява помещението и пред вас се разкрива едно малко дете. Това дете сте вие, от времето, когато сте трупали опитността, която сте затворили в това помещение заедно с товарите, които са били цената, която е била нужна да платите, за да придобиете нова опитност. Детето е болно и оковано във веригите на болката и дискомфорта, то дълго време е било на тъмно, лишено от вашето внимание и любов.

Вземете детето в ръце и го прегърнете силно, дарявайки го с цялата любов, която сте способни да излъчите в този момент. Помолете го да ви прости за това, че дълго време сте го държали на тъмно. Вижте как в този момент от вас излиза ярко бяла светлина, която обгръща детето, то постепенно започва да се изцелява и освобождава от оковите и дискомфорта. Наблюдавайте как любовта го преобразява, давайки му сили да се изправи, за да победи страха от товара, с който дълго време е било затворено.

Вижте как с детето обединявате енергията си в едно цяло и заедно засиявате толкова силно, че осветявате цялото помещение, като в този момент изкажете следното намерение:

"Нека Божествената енергия и чиста безусловна любов прегори цялата болка и дискомфорт, които са били цената, която е било нужно да заплатя за придобиването на опитността, която пази тази част от мен. Моля за прошка всички енергийни същности, които са били мои учители в миналото, докато съм придобивал тази опитност. Благодаря ви, че благодарение на вас, аз преминах през опитността, която ми помогна да израсна в своето развитие. Прощавам ви за цялата болка и дискомфорт, която ми причинихте и ви моля за прошка. Простете ми, че не съм бил/а в състояние да осъзная истинския смисъл на дара, с който вие сте ме дарили. Благодаря ви с цялото си сърце и душа, и нека любовта изцели всички рани помежду ни. Така да бъде. Амин"

Вижте как светлината постепенно осветява цялото пространство около вас. Заедно с това детето вътре във вас постепенно израства и проява всички умения, които е придобило, докато е преминавало през опитността, която сте затворили толкова надълбоко вътре в себе си. Сега вижте детето като голямо и силно, способно да прояви всички свои умения, които е натрупало по своя път на развитие. Благодарете му за опитността и помолете тя да се прояви в живота ви по-възможно най-добрия за вас начин.

Когато сте готови изкажете благодарността си към земята, вселената и всички енергийни същности, които взеха участие в този сеанс и помогнаха той да протече по възможно най-добрия начин."

Съветвам ви да отваряте помещенията едно по едно, като концентрирано с всяко помещение (част от вас) работите поотделно. Едно помещение може да ви отнеме няколко месеца, за да го прочистите напълно, затова не бързайте да преминавате към следващото, докато не усетите импулс да го направите. Успех ви желая! Вярвам, че имате силата и способността да преобразите себе си както феникс, който възкръсва от пепелта.

Откъс от книгата:ПОДГОТВИ СЕ ЗА НОВОТО ВРЕМЕ, В КОЕТО ЧОВЕЧЕСТВОТО НАВЛИЗА - Практически наръчник“

ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

Добавете коментар


Защитен код
Обнови