Въведение от книгата: БИТКАТА МЕЖДУ ДОБРОТО И ЗЛОТО

 

В днешни дни живеем във време, в което масата от хората приемат доброто и злото като нещо абстрактно, което с всяка изминала година все повече се размива и губи граници помежду си. Това не е случайно, защото има тъмна сила, която иска да насади убеждението в хората, че доброто и злото са част от всеки един и е нужно да ги приемем доброволно, с еднаква сила, като част от нашата природа. Обаче истината е коренно различна и вярвам, в следващите глави от книгата, ще се убедите сами в това.

Всяка една душа е изтъкана от любов, която, докато е на Земята, се намира в по-плътните (материални) измерения на съществуване, в които се учи да управлява, претворява и сътворява енергията проявена в материални форми. Изпитанията и мракът, които среща душата в земния си живот, не са част от нейната природа, а са сила, която се е родила тук и не е присъща за духовния свят, откъдето всички ние идваме и наричаме свой истински дом.

Ако хората започнат да приемат злото като част от своята природа, тогава те доброволно ще му отворят вратата към себе си. Нужно е доброто да противодейства на злото и да не допуска то да го обгръща и задушава, защото в противен случай спира развитието на душата и така тя се превръща в донор на енергия за недобронамерените енергийни същности. В следващите глави от книгата темата е разгърната много обстойно.

Поради условията, в които живеем, масово хората са загубили своите по-висши сетива, с които могат да усещат и преживяват многоизмерните светове, в които живеем. По тази причина злото остава добре прикрито, защото хората търсят материалните прояви на злото във видимия материален свят и когато ги открият, се предпазват от тях. Ако някой дойде и ви помоли да убиете друго човешко същество, ще го направите ли? Вярвам, че всички, които са привлекли със своята вътрешна светлина тази книга в живота си, дори не биха се замислили какво биха отговорили и това е така, защото се стремите към светлината и правите всичко възможно да браните доброто в себе си. На физическо ниво е лесно да разпознаем злото и да го избягваме, но как стоят нещата на енергийно ниво?

Злото не ни въздейства само на физическо ниво, дори бих казал, че въздействието му на физическо ниво е най-слабо, в сравнение с останалите измерения, в които съществуваме. Всеки един от нас е многоизмерна енергийна същност и по тази причина имаме способността да обменяме по телепатичен път мисли, чувства, емоции и визуални картини. Те могат да бъдат насочени към нас както от добронамерени енергийни същности, така и от недобронамерени. На физическо ниво ни е лесно да видим, разпознаем и избегнем злото в живота ни, но на енергийно ниво способни ли сме да разпознаем злото и неговото въздействие в живота ни?

Истината е, че ако на физическо ниво проявим зло и ударим друго човешко същество, ще му навредим много по-малко, отколкото ако насочим разрушителна сила към него чрез нашите негативни мисли, чувства, емоции и визуални представи (картини, които прожектираме в ума си). По този начин можем да объркаме много живота му, без дори да се замислим, че всички живи същества са енергийно свързани помежду си и взаимно си оказваме огромно въздействие в живота.

Когато сме съумели да съхраним доброто в себе си и изразяваме Божествения импулс през себе си, тогава ние взаимно се подпомагаме и израстваме, всеки по своя път, но когато сме допуснали мракът (злото) да навлезе в живота ни и без да осъзнаваме сме позволили да управлява нашата собствена енергия, при това насочвайки я с разрушителен заряд, тогава можем много да навредим както на себе си, така и на целия ни заобикалящ свят, към който насочваме своята енергия с разрушителна (негативна) сила.

В тази книга ще проследим пътя на злото още от самото му зараждане, до това, какви са неговите цели и по какъв начин въздейства на хората и ги манипулира. Истината може да ви помогне да разпознавате злото много по-лесно в живота си и да разберете по какъв начин то ви е въздействало досега. Колкото по-умели ставате в това, да предвиждате и усещате неговите манипулативни въздействия, както във вашия собствен живот, така и в живота на вашите роднини, близки и познати, толкова по-лесно ще ви става да браните доброто в себе си, за да не позволявате повече на провокаторите около вас да отслабват вашата собствена светлина.

И не на последно място, една от целите ми в тази книга е да ви покажа светлата страна на злото, защото, да, то може да ни причинява много болка и дискомфорт по пътя, но истината е, че без него ние не бихме могли да израстваме и да се развиваме. Важно е да се научим да браним доброто в себе си, за да можем да продължим да се развиваме, но злото също така оказва много голямо влияние в нашето развитие, защото то е допълнителната сила, която ни дава тласък да шлифоваме и изпипваме всяко едно свое творение, до съвършенство, за да може то да е неуязвимо, когато се сблъска с разрушителната сила на злото.

Няма как да се научим да противодействаме на злото с любов, ако не опознаем неговата природа и не разберем защо то е такова. Запомнете, че мракът може да бъде осветен единствено от светлина, защото сега много хора се борят със злото по неговите правила, като се опитват да спрат злото със зло, но по този начин единственото, което постигат, е да го направят още по-силно.

За да сме в състояние да излъчим чиста любов към злото, е нужно да се освободим от всички страхове и осъждания, които носим в себе си, а това може да се постигне когато го разберем и почувстваме в сърцето си, като малко дете, което е болно, гладно, дрипаво и с безброй рани по себе си. Злото има нужда от нашата любов, за да успее да излезе от мрака и да се възроди отново в светлината, а това няма как да се случи, ако продължаваме да се страхуваме от него и да го осъждаме, защото по този начин насочваме допълнително негативна енергия към него. Вярвам, че тази книга ще ви помогне да разкъсате всички ограничаващи убеждения свързани със злото и ще ви помогне да разгърнете потенциала на своята душа.

Бог е Любов и е в мен, Аз съм Любовта и с Бога в едно Цяло. Амин

 

Откъс от книгата:БИТКАТА МЕЖДУ ДОБРОТО И ЗЛОТО - Автор: Ширинан“

• ПРОЧЕТИ ОТЗИВИ •

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН с възможност за безплатна доставка!

You have no rights to post comments